Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak szerintem undorító a...

Csak szerintem undorító a keresztényektől hogy aki más vallásban hisz vagy egyáltalán nem hívő azt lepogányozzák?

Figyelt kérdés
Csak szerintem lenéző és becsmérlő ez a szó?vagy egyáltalán milyen jogon mondanak ilyet a másikra?A pogányt egyben mondják több Isten hívőkre és hitetlenekre is,és azokra is akik nem keresztények,de milyen alapon hitetlenezik le azokat akik nem keresztények?Számomra ez egy nagyon undorító szó...
2014. szept. 2. 21:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
66%
Igen, csak szerinted.
2014. szept. 2. 21:10
 2/18 anonim ***** válasza:
63%
Ertem mit akarsz de a pogany szonak szerintem nincs negativ jelentese. Ateista vagyok, de szazszor inkabb lennek pogany, mint mondjuk kereszteny (elnezest a kivetelektol) a mi varosunkban. A templomba a fideszes magukat elitnek kepzelo kepmutato banda jar.
2014. szept. 2. 21:13
 3/18 anonim ***** válasza:

Igazából minden vallás ezt csinálja, csak talán a budhizmus kivétel.

Csak éppen goj-nak, hitetlennek hívják őket.

2014. szept. 2. 21:15
 4/18 Pietrosol ***** válasza:
91%

Szia!

Inkább tudatlanság. Egyébként Jézust is pogánynak, istentelennek nevezték a zsidó papok.

Lépj át az ilyen tudatlanságból fakadó megjegyzéseken.

2014. szept. 2. 21:16
 5/18 A kérdező kommentje:
én is úgy gondolom mint te,csak hogy és az összes vallást beleértve,nem csak a keresztényt.Szerintem a pogány szónak igenis negatív jelentése van,vagyis a keresztények régebben is és még mostanába is a legnagyobb hívők lenézően használják ezt a szót
2014. szept. 2. 21:19
 6/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Úgy vélem szerinted, meg még talán egy kevés ember szerint. A pogány szónak, - amint előtted is írták - nincs negatív jelentéstartalma. Szó szerint úgy is lehet fordítani ezt a kifejezést modern nyelvezettel, hogy "nép". - Azok a népek, akik nem izraeliták/keresztények.

Az újpogány vallást gyakorlók például egyébként kifejezetten fel is vállalják, hogy ők használják ezt a nevet.

2014. szept. 2. 21:21
 7/18 anonim ***** válasza:
És még valami: Nem tudom, hogy honnan vetted azt, hogy a "legnagyobb hívők lenézően" használják ezt a szót. Ha lenézik az embereket, akkor ők nem hívők, csak látszatkeresztények. Jézus azt tanította, hogy aki a legnagyobb akar lenni, az legyen mindenkinek a szolgája. Ebbe mások lenézése nem fér bele.
2014. szept. 2. 21:33
 8/18 A kérdező kommentje:
7. akkor nem sok igaz hívő van :D
2014. szept. 2. 21:41
 9/18 szp72 ***** válasza:
100%
Sok szót lehet negatív, becsmérlő módon használni, de erről nem a szó tehet, hanem akik úgy használják. A pogány egy kereszténynek azt jelenti, hogy nem keresztény, a zsidónak, hogy nem zsidó, a muzulmánnak, hogy nem muzulmán.
2014. szept. 2. 21:54
 10/18 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Ebben igazad van :-) De ez mindig így volt, az Egyháztörténelem során - bibliai kifejezéssel élve - mindig csak egy "maradék" volt az, aki Szentírás elveihez ragaszkodott. A látszatkeresztényekből meg nem kevés volt (elég csak a középkorra gondolnunk).

Mindenesetre, én nem szoktam használni a "pogány" kifejezést, hogy még véletlenül se sértsek meg vele senkit. Bár ahogy észrevettem, az emberek többsége nem foglalkozik vele.

2014. szept. 2. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!