Csak szerintem undorító a keresztényektől hogy aki más vallásban hisz vagy egyáltalán nem hívő azt lepogányozzák?
Igazából minden vallás ezt csinálja, csak talán a budhizmus kivétel.
Csak éppen goj-nak, hitetlennek hívják őket.
Szia!
Inkább tudatlanság. Egyébként Jézust is pogánynak, istentelennek nevezték a zsidó papok.
Lépj át az ilyen tudatlanságból fakadó megjegyzéseken.
Szia!
Úgy vélem szerinted, meg még talán egy kevés ember szerint. A pogány szónak, - amint előtted is írták - nincs negatív jelentéstartalma. Szó szerint úgy is lehet fordítani ezt a kifejezést modern nyelvezettel, hogy "nép". - Azok a népek, akik nem izraeliták/keresztények.
Az újpogány vallást gyakorlók például egyébként kifejezetten fel is vállalják, hogy ők használják ezt a nevet.
Kérdező:
Ebben igazad van :-) De ez mindig így volt, az Egyháztörténelem során - bibliai kifejezéssel élve - mindig csak egy "maradék" volt az, aki Szentírás elveihez ragaszkodott. A látszatkeresztényekből meg nem kevés volt (elég csak a középkorra gondolnunk).
Mindenesetre, én nem szoktam használni a "pogány" kifejezést, hogy még véletlenül se sértsek meg vele senkit. Bár ahogy észrevettem, az emberek többsége nem foglalkozik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!