Ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés

A Pápa fontos bejelentést akar tenni a közeljövőben a földönkívüli lények létezéséről. A cikkben nagyjából a következőt állította :

Ha az idegeneknek nincs is fogalmuk a bűnbeesésről és az eredendő bűnről, attól még őket is Isten teremtményeinek kell tekintenünk, keresztény testvéreinknek, akikkel Istennek szintén valamilyen célja van...

Mit mondjak, fetrengtem... Ez egy kozmikus vallási egoizmus. Ezek után keresztények mondhatnak bármi meglepőt?

Egy pár millió évvel idősebb, fejlettebb fajnál, hogy történhet a térítés?

" Szia! Leszállnál a csészealjjal? Tudod mit tanít valójában a Biblia? Ismered az " Ébredjetek " c. kiadványunkat? Ugye tudod, hogy Jézus a te bűneidért is meghalt... "

Ti milyen lehetőséget láttok idegen világok kereszténnyé válására?

2014. aug. 1. 01:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Még egyszer régen elképzeltem a fejemben egy alternatív idővonalat amiből regényt akartam csinálni. Melyben a Vatikán megőrizte volna teljhatalmát az évszázadok alatt, elfojtotta volna a reformációt stb.. És a távoli jövőben high tech cuccokkal kezdett volna terjeszkedni a Földön túlra hogy megmutassa az egyetemes igazságot minden teremtett lénynek. Még kereszt alakú, csillagromboló méretű űrhajókat is kigondoltam amikben a protontorpedók mellé pár Biblia is befér.

Meg olyan kinézetű katonai felszerelést mint a Warhammerben:

[link]

[link]

Hát nem csodálatos? :D

2014. aug. 1. 16:37
 12/15 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös!

A cikkben arról volt szó, hogy ezeket a gondolatokat, a vatikáni álláspontot esetleges idegen lényekkel kapcsolatban hogyan kell értelmezni, a létük, hogy hat a kereszténységre...stb.

Kedves grkaty!

Nem azt írtam, hogy a Pápa olvassa az Ébredjeteket, csak a különböző felekezetek hogyan ragadhatják meg az alkalmat, egy jó kis térítésre...de remélem látod az XD-t a mondatok mögött...

2014. aug. 1. 16:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves filoszmen, és mi baj az Ébredjetek-kel? :)

ott nem ír semmilyen ufos invázióról....és mond kérlek, hol olvasod szebb kiadásban például ezt: [link]

2014. aug. 1. 19:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Amit a pápa mond vagy akár fog mondani,az őt jellemzi.

A kérdés viszont az ha már itt tartunk,hogy kik azok az "idegenek" és tulajdonképen mit akarnak?

Ha elfogadjuk,hogy Isten teremtette az Univerzumot akkor azt is el kell fogadnunk,hogy az "idegeneket" is Ő teremtette.

Találunk valamit róluk a Szentírásban?

Nézz utána,és ha nyitott szívvel keresed a választ akkor meg fogod érteni.

A pápák emberek, de már rég nem hasonlítanak az első "pápára" vagyis Szent Péterre.

2014. aug. 2. 08:19
 15/15 A kérdező kommentje:

Kedves grkaty!

Mi fontosabb? Az igazság, vagy a szépség? A kiadványaitok amúgy is ájtatos, behízelgő stílusban adja elő a hamisságokat, félrevezetéseket.

A cikkről... Bocs, de ez a bakot lövés tipikus esete. Éppen a ló az az állat, ahol az evolúciós vonalat végig lehet követni, hiszen minden átmenet fosszíliája megmaradt, szerencsés módon, tehát egy kutya nagyságú állatból évmilliók alatt egy egész más faj alakult ki, ennek tényét pedig genetikai, mikrobiológiai,... vizsgálatok minden kétséget kizáróan igazolta. Egy fajból egy egész más faj alakult ki.

A pata analógiát pedig nem értem. Mire bizonyíték az, ha mérnökök egy hónap alatt nem tudnak olyat alkotni, amire a Természetnek több millió éve van? Az Ébredjetek írói szerint ez bizonyíték egy Tervező létére? Bocs, de ez röhej, vicc... Ezeknek elhinni bármit, mikor mindenki számára elérhető pl. a ló evolúciós leszármazása. Így lehet befolyásolni embereket, esetünkben téged.

2014. aug. 2. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!