Top 5 vallásos, ateista válasz, megnyilvánulás? Kik a leginkább " elvetemültek", kik védik leginkább a " mundér" becsületét?
Én régebben elég elvetemülten támadtam a kreacionistákat. Aztán a végén rájöttem, hogy a veszekedéssel csak a saját magam életét teszem tönkre, mert onnantól kezdve csak azon jártak a gondolataim, kerestem forrásokat, hogyan tudnám megcáfolni őket, csak ez számított, hogy igazam legyen.
Néha éreztem, hogy igazam van. Fél napig örömmámorban úsztam. Aztán elmúlt az érzés,visszajött a kételkedés, ezért kellett újra a forrás, ami az érzést kiváltja. Nem olyan, mint egy drog?
Ennek a fajta "vitának" semmi, de semmi értelme nincsen. Itt fórumozni évekig, veszekedni. Nagyon ritkán van érdemi beszélgetés, így ritkán van valamicske haszna is a társalgásnak.
Azóta ritkán elolvasok 1-2 érdekesebbnek tűnő kérdést, és csak arra válaszolok, amelyik kérdésnek értelmét is látom. Ritkán vitába is bonyolódok, de próbálom alacsony szinten tartani a "húzó erőt", ami arra kényszerít, hogy mindenképp igazamnak kell lennie a végén. Nehéz, mint mindenkinek.
az ateista is csak hisz.
Nem istenben, hanem az többnyire az anyagban. Nem az idea, hanem a matéria elsődlegességében.
Ez persze akár lehet valóság is. Aki viszont elmélyed 1 kicsit a kvantumfizikában, annak már nem ennyire egyértelmű a dolog.
Hívők és ateisták aspektusa oly mértékben eltér egymástól, hogy értelmetlen köztük a vita. Hasonló a helyzet, mint a mi világunkból értelmezni 1 gravitációs szingularitás belső törvényeit (vagy akár fordítva).
"az ateista is csak hisz. "
?
"Nem istenben,"
Hála Istennek, már kezdtem azt hinni, nagy kő esett le a szívemről...
" hanem az többnyire az anyagban."
Anyagunk ki vagy a lombikban, mérettessék meg a te neved...
" Nem az idea, hanem a matéria elsődlegességében. "
Talpra magyar, hív a matéria.
"Ez persze akár lehet valóság is."
Köszi.
" Aki viszont elmélyed 1 kicsit a kvantumfizikában, annak már nem ennyire egyértelmű a dolog."
Rendben, mélyedj el.
"Hívők és ateisták aspektusa oly mértékben eltér egymástól, hogy értelmetlen köztük a vita."
Miért lenne értelmetlen? Ha nem térne el, akkor min lehetne vitázni?
" Hasonló a helyzet, mint a mi világunkból értelmezni 1 gravitációs szingularitás belső törvényeit (vagy akár fordítva)."
Mi az a ' gravitációs szingularitás belső törvénye'?
A vitát mindenki másképp éli meg. Van akit szórakoztat, van aki komoly tudása mellett is rendre utánanéz a dolgoknak, a precizitás jegyében,...Talán a legidegesítőbb, ha kipróbált, bizonyított dolgokat próbálnak néhány Biblia idézettel hanyagul elintézni mondván, hogy a Biblia szerint ez így nem lehet. Persze vannak ateista szemléletű, érvek nélküli okoskodások is, tehát mindkét oldalon, ilyen is, olyan is.
Szerintetek kiknek a legprovokálóbb, ill. legnyugodtabb a stílusa, mentalitása, mindkét oldalon? Kik mögött lehet feltételezni komoly speciális, ill. általános tudást? Az biztos, vallásos oldalról többen ismerik a Bibliát kimerítően, mint ateista oldalról a tudományokat, bár mindkét oldalról sokat nyom a latba egyfajta tudattalan, belső meggyőződés is. Szívesen olvasom Open..., Sceptic, grkaty, Pietrosol kommentjeit, bár az utóbbiakkal nem értek egyet:)
"az ateista is csak hisz."
Ezek szerint te nem tudod, mit jelent az ateizmus. Nézd meg, és utána gyere vissza.
kérdező!
az ateista lehet, h keresi...de elfogult nézőpontból keres.
Azért elfogult, mert eleve kizár 1 lehetőséget-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!