Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha kezdetben nem voltak...

Ozmium42 kérdése:

Ha kezdetben nem voltak betegségek, és azóta MINDEN csak rosszabb lett, akkor honnan/kitől van immunrendszerünk?

Figyelt kérdés

2014. júl. 26. 21:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Na, csücsüljetek le!

Ézs 45,7 Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!

2014. júl. 27. 11:51
 12/17 sadam87 ***** válasza:
100%

Nem érinti a kérdés lényegét, de azért írnék néhány pontosítást a vírusokkal kapcsolatban.

"ezért nem is tekintjük őket élőlénynek"

ebben azért nincs teljes egyetértés, bár legtöbbször tényleg nem

[link]

"és a működésük minden esetben megköveteli a gazdasejt pusztulását"

Ez nem igaz. Egyrészt léphetnek lizogén fázisban, amikor beépülnek a gazda genomjában, és nem mutatnak káros hatást (amellett, hogy esetleg okoznak egy kis tumort). Másrészt vannak olyan vírusok, amelyek a sejtből való távozáskor sem okozzák a gazdasejt pusztulását (bár ezek valóban nem túl gyakoriak).

[link]

[link]

2014. júl. 27. 13:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha immunrendszerünk van, akkor azt is Istennek kellett belénk építeni, eleve a bakteriális világ fertőzései ellen.

Hogyan alakult volna ki a fehérvérsejt magától?

Ha meg létezik és a funkciója a szervezetbe behatoló mikrobák semlegesítése, akkor nyilván kezdetek óta van.

A kezét Ádám is felsérthette véletlenül és a sérülés nyomán a behatoló bacilusokkal a fehérvérsejtjei felvették a harcot, a keze gennyes lett és úgy gyógyult meg, vagyis az a tökéletesség egy kifejezetten erős immunrendszert tételez fel.

A limfociták nem véletlenül léteznek és a nyirokrendszer sem csak szórakozásból része a testünknek, a betegségek leküzdésében van szerepük, aminek kezdettől fogva jelen kell lennie, vagy érvénybe lép az evolúció, ha a dolgok át is tudnak alakulni, változni és más módon funkcionálni.

Egyébként a valóság mást mutat.

Példa a pestis, ahol az első európai járványban aki megkapta, szinte mindenki belehalt, aztán a következő járványokban ez egyre változott, már egyre többen felépültek belőle, egyre kevésbé volt halálos és a tendencia azt mutatja, hogy az emberiség lassan immunis lesz rá és ez is mutatja az evolúció hatásmechanizmusát, hiszen a védteleneket a pestis kipusztította és az ellene ellenállóbbak génjei terjedtek el.

2014. júl. 27. 15:38
 14/17 anonim ***** válasza:
11%

Tudományosan az embernél van Immunrendszer amely védelmezi a szervezetet.

De nem csak az Immunrendszerünk gyógyít.Mert van Lelkünk (szellemünk)amely meggyógyít, Jézus segítsége által.Ahhoz viszont Igaz hit kell.

2014. júl. 27. 20:14
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Ne tudom ki pontozott le, remélem rájön hogy tévedett.
2014. júl. 28. 17:23
 16/17 anonim ***** válasza:
Én is lepontoztalak mert én is utálom a valláskárosultakat.
2014. dec. 13. 17:20
 17/17 anonim ***** válasza:
Sràcok.... ismeri itt valaki a Germàn medicinàt? Utàna kène nèzni. Amúgy ha èrdekel a betegsègek 100%-ka lelki eredetü . Ez tèny , ha egy ember ,boldogan èli le az èletèt nem ràgódik semmin kevès atrocitàs èri tud nevetni akàr a gondjain is semmi baja sem lesz. Mèg az àllítólag ez a "korral jàr " hülye klisè se hat rà mert úgy ugràl mint egy tini, demenciànak a nyoma nincsen minden tekintetben ellàtja önmagàt ès nem szed gyógyszereket. Max Bèrescseppet az gyógyszer? Erre èlö pèldàm van ... nagyapàm húga 92 èves ,de nem mondanàd meg róla max 70-nek nèznèd ,de lehet sokat mondtam. 1 fogàt leszàmítva a fogai a sajàtjai. Ez nem genetika .... a nagyapàm halott sokat szenvedett ès az öccsüknek màr 60èvesen minden baja volt. Egy szó mint 100 .Az immunrendszer meglète a hangulati szinttöl függ. Ha csak egy jóízüt nevetsz màr erösítettèl rajta , se ez nem kitalàció ez tèny.
2021. szept. 7. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!