Istennek mi szüksége van bölcselkedni?
Tegyük fel, egy végtelen tudású lény ihleti az írókat...Miért írat le olyan gondolatokat, amiket már valahol, korábban már kimondtak, mint gondolat benne van a közösségben, már leírták, vagy egy másik földrészen le fogják írni, vagy hasonlót...mindenhol vannak tapasztalati bölcseletek, amire támaszkodik egy közösség. Ráadásul ilyen tekintetben minden sincs leírva a Bibliában. A létezés keretei a társadalmakban más és más, hiszen más keretrendszerek alakultak ki, amik bizonyítottak, hiszen a közösség létezik. Vannak más nézőpontok is, máshol még a nap is máshogy süt...
Isten ihletésére, - ahogy mondják - egyszerűen csak " gereblyéznek ", összeszednek innen-onnan gondolatokat, bölcseleteket, amik már máshol rég beváltak, működnek. Ezekben semmi újszerű, semmi eredeti nincs. Ti, hogy látjátok ( újabb provokatív kérdésemet )?
skcm!
"A saját kitalációdban csak tudod ki/mi szabadul és honnan, nem? Amit te találtál ki, abban én hogyan igazodjam el?"
A Dnyána-jógáról beszélek, nem saját kitalációról.
"Én abban tudok neked választ adni, amit a hinduk filozófiája tanít, ami a brahmanizmus alapja."
Nem tudsz válaszolni, mert amiről beszélsz nem ismered, legfeljebb felületesen, mint teóriát. Holott a megismerés útja nem filozófiai vagy elméleti, hanem gyakorlati út.
Köszönöm a diskurzust, minden jót.
Kedves Pietrosol!
"..A Dnyána-jógáról beszélek, nem saját kitalációról..."
Értem, mikor rákérdezek, hogy a nem létező filozófiai ágakból a Tied melyik, akkor előkerül egyből a dnyána-yoga.:)
Ha ehhez a yogához szerinted a filozófia - ami szerinted nem létezik - nem kapcsolható, akkor csak ott lehet a gond nálad.:)
"...Nem tudsz válaszolni, mert amiről beszélsz nem ismered, legfeljebb felületesen, mint teóriát..."
Érvek helyett vagdalkozol.:) Eleget gyakoroltam, meg gyakorlom szerintem most is a vallásom, tehát nem hobbiból irogatok ide, hanem nekem ez a vallásom, amiről neked lövésed nincs hogy eszik vagy isszák....:)
".. Holott a megismerés útja nem filozófiai vagy elméleti, hanem gyakorlati út.."
Ez így is van, azért kellene tudnod, hogy a filozófia úgy kifejező módja a vallásnak(a dnyána-yoga egy a sok közül, ami a hinduk vallásának egyik megismerési módszere, mint pld a karma;- hatha;- astanga;- bhakti), mint ahogyan a fizikának a matematika. Nem tudod, csak vakítasz itt másokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!