Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha vallásos vagy, az evolúciót...

Ha vallásos vagy, az evolúciót kivéve, milyen tudományos dologban nem hiszel?

Figyelt kérdés
2014. júl. 11. 20:16
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
A holdra szállás egy esemény,nem egy tudományos teória.
2014. júl. 12. 10:10
 12/36 anonim ***** válasza:
9%
Egy esemény, amely vagy megtörtént, vagy nem. Azóta se ment senki a holdra, valamiért nem is akarnak. De te hiszel a kamuképnek, és elhiszed, amit a "tudomány" mond. Az emberek befolyásolják azt is, csakúgy mint a vallást.
2014. júl. 12. 11:41
 13/36 A kérdező kommentje:

A Holdra-szállást lehet vitatni,de azt nem hogy mekkora erő kell egy műhold föld körüli pályára állításához.. érted az eltérést. Mint ahogy a számítógépedet is megtervezték a tudományos elméletek alapján és legyártották és működik..

A műholdképeknek sem hisztek ugye? Hogy az felvétel ami fentről készült az űrből a google mapson azt egy gép készítette onnan a magasból?

Kikkel vagyok körülvéve.. omg..

2014. júl. 12. 11:48
 14/36 A kérdező kommentje:
Aki nem hisz a gravitációban mit mond,miért esik le,amit feldob?
2014. júl. 12. 11:49
 15/36 Snapette ***** válasza:
100%
Kedves kérdező. félreértetted a gravitációs válaszolót. Arra célzott, hogy a tudományon belül nem hinni szoktunk, hanem tudni, tehát ő nem hiszi a gravitációt, hanem tdja, hogy van. Nagy különbség.
2014. júl. 12. 12:09
 16/36 anonim ***** válasza:
66%

Kedves kérdezö

attól függ, hol él az ember.

Ha Európában, akkor feltételezzük, hogy járt legalább alapiskolába, megtanulta legalább az alapjait a matematikának, a fizikának a kémiának /talán :D/...akkor már nem veszi az ember ezeket tudományos dolgoknak,

hanem egyszerü tényeknek, amiröl nem is nagyon gondolkodunk.

Tudom, hogy ha a hatodik emeleten mosom az ablakot, és nem vigyázok, kiesek, és a föld vonzóereje által agyonütöm magamat de még azt a szerencsétlent is, akire tán ráesek... vagy mind a ketten a korházban fogunk fekükni nyakig fehér pólyában

Ha villámlik, mennydörög azt sem veszük tudományos dolognak...hanem egyszerüen tudjuk, hogy nem bujhatunk bizony a magas fa alá....tudjuk azt is miért

De valószínüleg másként gondolkodik vagy hiszi ezt az öserdö mélyén élö még nem felfedezett emberke..... fogalma sincs a tudományról. Hmmm de lehet, hogy elégedettebb mint a sok tudományos tudós ember ...ki tudja

2014. júl. 12. 12:44
 17/36 anonim ***** válasza:
71%
A vallásos emberek nagy része már a tudomány szó hallatán (amiből a természettudományokra asszociálnak) is egyből ugrik és hurrog, nem kell ide megnevezett elmélet sem. De a két legtámadottabb terület a biológia (evolúció) és a fizika (ősrobbanás). A biológia fegyvertára a kémia a fizikáé a matematika. A fizika professzorom mondta még anno, hogy egy matematikai alapokra helyezett fizikai bizonyítást és megfigyelést csak megfigyeléssel és matematikai alapokon lehet megcáfolni, úgy nem, hogy én csak kijelentem, hogy nem hiszek benne. Ez nem cáfolat. Mint ahogy az sem, hogy hiányzó láncszemeket keresünk benne, amik még a kirakós hiányzó darabjait képezik, és kijelentjük, hogy ezért nem igaz, mert ezt nem tudjuk még. Ha mindent tudnánk a világról, az nagyon jó lenne, de mivel a tudományok és a technológia fejlődése nem hogy lassulna, hanem épp hogy gyorsul, mintegy jelzi, hogy rengeteg dolog van még amit felfedezhetünk. Mint ahogy az is jelzi, hogy a világ nagy része még mindig vallásos. A nagyon távoli jövőben, ah egyszer már annyit fogunk tudni a világról a tudományok és a technológia által, hogy a fejlődés is lelassul, addigra minden bizonnyal a mai világvallások is eléggé haldokló vagy kihalt formában lesznek jelen.
2014. júl. 12. 12:48
 18/36 anonim ***** válasza:
0%
Hiába tudunk bármit a világról, ha közben önmagunkat nem ismerjük meg! Azt sem tudjuk, miért élünk! Csak azért, hogy kielégítsük az érzékeinket, vágyainkat?
2014. júl. 12. 12:57
 19/36 A kérdező kommentje:
Akkor a kérdésem,milyen tudományos elméleteket nem fogadtok el?
2014. júl. 12. 13:55
 20/36 anonim válasza:
Nem vagyok kimondottan vallásos, de egy elég szigorú, katolikus gimnáziumba jártam, és ott például annak hallatán, hogy "isteni részecske" többen eretnekséget kiáltottak. Tehát szerintem azokat az elméleteket nem fogadják el, amik cáfolják isten létezését vagy tetteit.
2014. júl. 12. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!