Ha valamire van tudományos válasz, akkor az szerintetek bizonyíték, hogy Isten létezik?
"Természetesen nem bizonyíték arra, hogy Isten nem létezi. De volt kétezer év arra, hogy valamit felmutasson a kereszténység. De nem tud felmutatni semmit. Ennyi erővel a Mikulás is teremthetett mindent. Bizonyítsd be, hogy nem a Mikulás volt! Nem fog menni. Innentől kezdve csak hit kérdése. A fejlett világban az emberek egyre kevésbé hisznek Istenben. Aki nem hisz benne, az a gyerekét se fogja hitre nevelni. És így hanyatlik a kereszténység. Ezt a kérdést csak azért lehet feltenni, mert sok a hitetlen. Ha azt szeretnék a vallásos emberek, hogy elhiggyük az istenüket előbb valamit fel kellene mutatni. A hit nem elég, mert én például nem hiszek benne és ezzel nem vagyok egyedűl."
Ez hülyeség, és félrebeszélés. Szétboncolom a kommented.
Természetesen nem bizonyíték arra, hogy Isten nem létezik.
De volt kétezer év arra, hogy valamit felmutasson a kereszténység.
Nézz utánna a szenteknek vértanúknak.
Mielőtt ezt is kiforgatnád, olyan szentekre gondolok, amelyek tényleg csodákat tettek, és nézd jelenéseket.
De nem tud felmutatni semmit.
Előbb akceptálnod kéne, vagy minimum megismerni a keresztény érveket.
Ennyi erővel a Mikulás is teremthetett mindent.
Bizonyítsd be, hogy nem a Mikulás volt! Nem fog menni.
Ezt a kérdésedet komolyan vettem.
Szt. Miklós egy személy volt, és egy embör, mivel hogy embör volt, és én nemtudok teremteni egy világot, akko ő sem.
Innentől kezdve csak hit kérdése.
Pontosan!
A fejlett világban az emberek egyre kevésbé hisznek Istenben.
Tán a kereszténység lecsúszik, de olyan religióknál, ahol ez egy életforma, nem fog, magis gyarapodni fog.
Aki nem hisz benne, az a gyerekét se fogja hitre nevelni.
És így hanyatlik a kereszténység. Ezt a kérdést csak azért lehet feltenni, mert sok a hitetlen. Ha azt szeretnék a vallásos emberek, hogy elhiggyük az istenüket előbb valamit fel kellene mutatni. A hit nem elég, mert én például nem hiszek benne és ezzel nem vagyok egyedűl.
"Nézz utánna a szenteknek vértanúknak.
Mielőtt ezt is kiforgatnád, olyan szentekre gondolok, amelyek tényleg csodákat tettek, és nézd jelenéseket.
De nem tud felmutatni semmit."
Van rengeteg olyan keresztény, aki szerint a szentek tisztelete egy katolikus tévtanítás. Milyen csodákat tettek ők? A csoda csak a hívők számára csoda. Nekem mért nem csoda, vagy micsoda? Elhiszed a csodát, mert hinni akarod. Miért van az, hogy isteni (keresztény isteni) csoda csak ott történik, ahol jelen van a kereszténység? Persze isteni csodák máshol is vannak, de azok nem keresztényiek.
"Amikor még a Biblia kötelező tantárgy volt az amerikai iskolákban, nem jártak fegyverrel suliba a diákok. Aztán ki tiltották a Bibliát az iskolákból, nézd meg mi van ma az amerikai iskolákban!"
- Enyhén erőltetett gondolatmenet... Ezek szerint az amerikaiakat csak a Biblia tartott vissza az állatiasságuk felszínre keülésétől. Hiszen sok országban szintén nem kötelező tantárgy, mégsem rendszeresek a lövöldözések. (legkevésbé nem középiskolákban)
A biosztanárom erre azt mondaná:
RELÁCIÓANALÍZIS: "B" válasz
Igaz, Igaz, Nincs összefüggés. :o)
Hozzászólnék.
Jézus megszületett,Isten elküldte Őt azért hogy a világ minden emberének összes bűnét magára vegye,ezzel megmentsen Téged és engem és mindenkit.Az elmúlt 2000 év egy várakozás Isten részéről,hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson az üzenete.Nem az a legfontosabb kérdés hogy a keresztények mit tudnak felmutatni.A keresztények nagy része, akik megértették Isten akaratát arra törekednek,hogy minél több emberhez eljuttassák ezt a jó hírt,hogy nem "csak úgy létezünk"hanem valami céllal teremtett minket az alkotónk,minden egyes személy valamilyen céllal született erre a világra.És hogy hová tartunk?Hát ez pedig a legnagyszerűbb az egészben.Találkozni Jézussal!Nála van a bűnbocsánat,gyógyulás,békesség,szeretet,örök élet,és minden.
FONTOS!
A HALÁL NEM RÉSZE AZ ÉLETNEK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!