Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért élünk? Mi értelme?

Miért élünk? Mi értelme?

Figyelt kérdés

Miért gondolja az ember,hogy több bármilyen élőlénynél?

Szerintem az egész létnek nincs semmi értelme az egyén szempontjából.Élünk,meghalunk és ennyi.Az egyén mint önálló megszűnik,nincs emlék,se egyéniség,se semmi.Akkor miért?

2014. júl. 4. 15:20
1 2 3
 21/27 anonim válasza:

Jó kis kérdés.:)

Senki sem tudja. Én viszont azt nem tudom elfogadni, hogy élünk, aztán meghalunk, mintha nem is lettünk volna.

A lényeg, hogy higgy valamiben, mert jelentősen segít. Legyen az Isten, a család, barátok, szerelem, a mai nap vagy a realitás.

Ha meg minden kötél szakad, akkor Carpe Diem, baby.

2014. júl. 6. 02:47
 22/27 anonim ***** válasza:
8-asnak, márpedig van Isten, és szeret, és figyel Téged. Még nem tapasztaltál az anyagi világon kívül mást, ezért állítod ezt. Ez természetes.
2014. júl. 8. 09:59
 23/27 r.sentinel ***** válasza:

Kedves kerdezo !!

A mi vilagunkban es az univerzumban a galaxisokban is nincs olyan hogy lenyegtelen dolog, olyan hogy ertelmetlen igy az ember sem egy ertelmetlen leny aki szuletik es megsemmisul. Valoban a halal altal megszunik a fizikai sikon tapasztalt eletunk de a szellem tapasztalata megmarad, hisz az eletunk celja nem az anyagi javak gyujtese,fuggetlen attol hogy a fizikai vilagban sokfele tapasztalatot gyujtunk a lenyeg hogy szellemileg fejlodjunk es nem a fizikai sikon felhalmozott vagyon hanem a tapasztalatok es ra eszmely te milyen hatassal vagy a korulotted letezo dolgokra es hogy elhetsz a vilagodban egyseges modon.

2014. júl. 9. 11:32
 24/27 anonim ***** válasza:

"Miért gondolja az ember,hogy több bármilyen élőlénynél?"

Az összes többi élőlénynél komplexebb az idegrendszerünk.

"Szerintem az egész létnek nincs semmi értelme az egyén szempontjából.Élünk,meghalunk és ennyi.Az egyén mint önálló megszűnik,nincs emlék,se egyéniség,se semmi.Akkor miért?"

Nem fogsz készen kapni értelmet az életedhez, neked kell kitalálni, hogy mire akarod használni. Például arra, hogy jól érezd magad; vagy/és arra, hogy valamilyen módon gyarapodj emberi mivoltodban.

Mindenki másban leli meg az élete értelmét, neked is szabadságodban áll magadnak eldönteni, hogy mi legyen az.

2014. júl. 17. 16:28
 25/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Igazából tudom,hogy erre nincs válasz,de érdekelt mások gondolkozása is. Valamelyik

ok,de többen egyszerűen nem mernek belegondolni a kérdésbe.Ezért kaptam olyan válaszokat,hogy éld az életet ,használd ki...Csakhogy azután???

2014. júl. 25. 23:17
 26/27 anonim ***** válasza:
Nem olvastad ki a választ. Az élet után nincs semmi. Nem furcsa, hogy sem tücsök, sem csirke, sem nyúl szellemeket sem látni, mint ahogy a szellemvilág csak az emberek fejében jelenik meg? Sóvárgás az élet utáni létezés valamilyen formájú folytatására. De az egyén halálával megszűnik a léte. Persze vannak emberek, akik szent könyvekre hivatkozva akár még logikai fejtegetésbe is belemennek,hogy igazolják leírtakat, de ez a tényeket nem változtatja meg. Bele lehet gondolni, hogy mi van az élet után. . A nagy, mélységes, végtelen semmi. Viszont a semmiről semmit sem lehet állítani, még azt sem, hogy a semmi van. Megszületünk, élünk, ki-ki értelme, tehetsége szerint, aztán meghalunk. Döntsd el, mi fontos számodra az életben és élj aszerint. Az, hogy mire jutsz, az értelmed, intelligenciád, józanságod, tehetséged, szereteted, és egyéb tulajdonságaid határozzák meg. De mindenben legfontosabb az akaraterő. Hát, nagyjából ennyi.....
2014. júl. 26. 09:09
 27/27 anonim ***** válasza:
Miért élünk? Jó kérdés. Régebben én is bonyolult magyarázatok után kajtattam, sok mindent elolvastam, többeket meghallgattam, volt amit elhittem, volt amit kevésbé, de végül oda lyukadtam ki, hogy : egyszerűen azért, hogy éljük az életünket.
2014. aug. 30. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!