Miért élünk? Mi értelme?
Miért gondolja az ember,hogy több bármilyen élőlénynél?
Szerintem az egész létnek nincs semmi értelme az egyén szempontjából.Élünk,meghalunk és ennyi.Az egyén mint önálló megszűnik,nincs emlék,se egyéniség,se semmi.Akkor miért?
Mert a nukleinsavak sokszorozódni próbálnak, azért.
Pszichológiailag minden élőlény többnek gondolja magát minden másnál, különben nem kelne fel reggel.
Találd ki a célt magadnak. Ne légy mások rabszolgája. Miért hagynád hogy más gondolkodjon helyetted? Több ezer éven keresztül küzdöttünk - és küzdünk ma is - hogy ne legyél elnyomva. Élj a kivívott szabdsággal!
Mi értelme?
Imádom:
- evés
- ivás
- buli
- család
- barátok
- szex
- utazás
- olvasás
- tanulás
- pénz
- munkám
- technológiai fejlesztések
- szerelem
- zene
- filmek
- új dolgok felfedezése
- strandolás
- edzés
- egészséges életmód
- napsütés
- nyár
- nyelvek
- kultúrák
- természet
- szép ruhák, cipők
- új emberek megismerése
Mindezt addig ameddig tudom, képes vagyok rá, van erőm hozzá. Ez az élet értelme. Nem a múltnak és a jövőnek élek, hanem a jelennek és a közeljövőnek (1-2 év). Imádok élni. Hát szerintem "csak" ennyi értelme van. Aki meg megakar halni, az haljon meg, én nem tartom vissza.
Őszintén szólva én örülök neki ha nem "élek örökké" a "halálom után".
Az első egymillió év után marhára unatkoznék.
Btw, még ha mégoly jelentéktelen életet élek is, ha lehet dolgozok, ha lehet tanulok, és feljárogatok ide hülye vagy kevésbé lökött kérdésekre válaszolni. Részemről megtettem amit tudtam hogy az utódaink (még ha sajátjaim nem is lesznek/lennének, de úgy kollektíve) tovább élhessenek a lehető legjobb körülmények között.
"A jámborak öröklik a Földet. Mi többiek elmegyünk a csillagok közé."
Úgy látszik csak engem zavar,hogy megszűnök,mint ÉN.
Félreértés ne essék,nem vagyok öngyilkos hajlam,csak elkezdtem gondolkodni.Nekem is tetszik az élet,de így valahogy nem kerek.Lehet hohy egoista vagyok,de én fenn akarok maradni mint egyén,sajnálnám ha eltünne az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!