Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztény hit szerint,...

A keresztény hit szerint, Isten teremtette a Földet. De ki teremtette az univerzumot, a bolygókat, a csillagokat? Ki teremtette Istent?

Figyelt kérdés
2014. júl. 3. 14:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Ja, bocs, lemaradt:

Nem Ádámnak mondta el I-ten, neki csak megengedte, hogy álmában végigélje a történelmet.

I-en Mózesnek mondta el a Szináj hegyén kb 3500 évvel ezelõtt azzal, h ezt és még mindazt, ami a Mózes öt könyvében van le is kellett írnia. "

Csak azt nem ertem hogy irhatja le sajat halalat es temeteset valaki.???

Mert ha Isten ezt kozolte volna mar elore Mozes elkerulhette volna a bunt amikor vizet fakasztott a sziklabol.:)

De egyet elfelejtesz kerdezo...

Ugye Isten a kaszban rendet teremtett mely nagy mernoki bravurra val.

No de a programozo azt kerdeze: De fiuk szerintetek ki teremtette a kaoszt? :)

Szoval errol sajnos nincs pontos informacionk csak talalgatas.

2014. júl. 22. 18:57
 22/23 anonim ***** válasza:

Én is úgy vagyok, mint te, 20as.

És engem is idegesít, hogy jönnek azzal, hogy az ősrobbanás az hülyeség, hogy lehetne a semmiből hirtelen minden? Isten bezzeg lehet öröktől fogva csak úgy, mi?

2014. aug. 3. 20:14
 23/23 anonim válasza:
Megjegyezném, hogy a teremtés története egy ősi judaista-keresztény mítosz, ami a régi tudás szerint íródott, semmi pontosság nincs benne. Az viszont igaz, hogy Isten teremtette az univerzumot, és amikor a Föld fejlődött, rajta az élettel, azt Isten intézte a felsőbb univerzumból, amit túlvilágnak hívunk (vagyis két univerzum már létezik). Amúgy ezeket az ősi judaista-keresztény mítoszokat nem feltétlenül kell szóról szóra elhinni, annyi pontatlanság van benne, meg annyi olyan dolog amit történelmi szempontból nincs hová tenni. Az akkori zsidóknak is voltak ilyen elképzelései, mint a többi ókori népnek. Például, ha az ókori hellén vallás ha létezne még ma, a régi formájában már nem létezhetne, mivel már technikailag is bizonyítható lenne, hogy az Olimposz csak egy hegy, fel lehet oda szállni.
2021. márc. 17. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!