Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztény hit szerint,...

A keresztény hit szerint, Isten teremtette a Földet. De ki teremtette az univerzumot, a bolygókat, a csillagokat? Ki teremtette Istent?

Figyelt kérdés
2014. júl. 3. 14:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ja, bocs, lemaradt:

Nem Ádámnak mondta el I-ten, neki csak megengedte, hogy álmában végigélje a történelmet.

I-en Mózesnek mondta el a Szináj hegyén kb 3500 évvel ezelõtt azzal, h ezt és még mindazt, ami a Mózes öt könyvében van le is kellett írnia.

Másik: úg írtad: "keresztény hit szerint" -ez mind a zsidó, ind a keresztény hit szerint így volt. Pontosabban a keresztény hit megtartotta ezt a Zsidó Bibliából. Még pontosabban: a Zsidó Biblia része a Keresztény Bibliának "Ószövetség" néven.

2014. júl. 3. 18:48
 12/23 A kérdező kommentje:
Na jó... de akkor hol van Isten? és hogyan lett? Nem értem. Valahogy csak kellett keletkeznie, hiszen nincs olyan, hogy valaki, vagy valami van, oszt jónapot.
2014. júl. 3. 19:50
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdezö, nem is fogod megérteni.

Vannak dolgok, amiket a mi korlátozott agyunk, felfogásunk egyszerüen nem ért meg. Azt sem érted Te sem én sem, mi az örökkévalóság....nem érted Te sem én sem, ugyanúgy itt senki sem, hogy hol az univerzum kezdete vége, mi van azon túl, mi a végtelen, azt sem érted mi volt az állítólagos ösrobbanás elött, mi indította be....stb.

Ugyanúgy nem fogjuk fel azt sem hogy a Teremtö Isten nem áll az idö múlása alatt....

A tyúk soha sem fogja felfogni az ABC-t, de az nem jelenti, hogy ABC akkor nincs

Katy

2014. júl. 3. 21:23
 14/23 selender ***** válasza:

Kedves kérdező!

A "ki teremtette Istent?" típusú kérdésre soha nem fogsz kielégítő választ kapni, mivel ez egy olyan kérdés, amire nem lehet mit mondani, holott alap dolog, hogy feltesszük. És könnyű ráfogni a válasz nem létezését arra, hogy a mi elménk hiányos a megértéshez.Ez egy jó hárításnak számít. A válasz meg szerintem annyi, hogy mi teremtettük őt.

2014. júl. 4. 13:01
 15/23 A kérdező kommentje:
Szerintem létezik, mert hiszem, hogy van valami, ami felettünk áll, de érdekelne, mit mondanak erre a kőkemény keresztények..
2014. júl. 4. 13:11
 16/23 Blaskó Krisztián ***** válasza:
A "Ki teremtette Istent?" kérdés olyan, mintha azt kérdezném, hogy "Miért kék a kenguru?". Ha neked azt mondom, hogy Istent senki sem teremtette, akkor az csak egy kerülő válasz. Ez olyan, mintha az is kerülőválasz lenne, hogy a kenguru nem is kék. Aki nem lát, nem tudja felfogni, hogy milyenek a színek. Aki az idő keretei közé van szorítva, az nem tudja, hogy milyen azon kívül lenni. ;)
2014. júl. 4. 15:09
 17/23 selender ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Szerintem létezik, mert hiszem, hogy van valami, ami felettünk áll, de érdekelne, mit mondanak erre a kőkemény keresztények.."

Igen amúgy, lehet hogy igazad van. Az előbb én konkrétan a keresztény istenre gondoltam.

2014. júl. 4. 21:32
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer egy jehovás elmagyarázta leírom a párbeszédünket:

én: Ki teremtette istent.

Jehova:Isten mindig is volt

én:de valaminek teremtenie kellet őt is.

J: Mért, te inkább az ősrobbanásban hiszel??

Én: igen.

J: Gondolj már bele, ha ide teszek egy robbanást, akkor itt mi lesz, hirtelen ide épül egy ház???

Én:(elmagyaráztam neki az ősrobbanást)

J: de a semmiből akkor sem lehet valami. Ha ide teszel egy vödör homokot, reggelre ház lesz belőle??

Én: ha ide teszek egy valamit reggelre isten lesz belőle???

Jehovás: Ok. Legközelebb hozunk erről egy könyvet.

Ez kb két hónqpja volt, azóta még az utcába sem jönnek be.

2014. júl. 17. 11:35
 19/23 A kérdező kommentje:
Én sem az ősrobbanást, sem Istent nem tudom hova tenni... o.O
2014. júl. 17. 13:26
 20/23 anonim ***** válasza:
Ilyeneken inkább ne gondolkozz sokat, mert megkattansz. Én egyszer napokig őrlődtem az univerzumon... hogy nem lehet végtelen, mert olyan, hogy végtelen, nem létezhet, mert örökké semmi nem tarthat, de vége sem lehet, mert akkor utána vagy van valami más, tehát megint csak végtelen, vagy a semmi van utána, ami szintén lehetetlen, mivel a semmi az nincs, tehát nem van.
2014. júl. 17. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!