Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztény, vallásos Barátaink...

Keresztény, vallásos Barátaink szerint mik az emberi alapértékek?

Figyelt kérdés
Emellett a vallásos hit és szemlélet ezekhez az értékekhez mit tud hozzáadni?

2014. jún. 28. 09:53
1 2
 11/13 a0511 ***** válasza:
45%

Kedves filoszmen!

A kereszténység szerintem megérdemeli a "szeretet vallása" titulust. Tényleg ez a vallás áll hozzá a legközelebb (azt, hogy a hívők ezt hogyan csűrik-csavarják, illetve a történelem során miként cáfoltak rá - azt most hagyjuk és írjuk az emberi hülyeség számlájára). Figyelmedbe ajánlom Erich Fromm: A szeretet művészete c. könyvét, abban ez sokkal részletesebben le van vezetve, én nem tudnám olyan jól visszaadni.

2014. jún. 28. 21:52
 12/13 a0511 ***** válasza:
Azt hozzátenném, hogy nem kifejezetten vallásos mű, valódi témája az igaz szeretet, de gyakran hivatkozik Jézusra és Istenről is van szó benne. A szerző amúgy ateista volt, úgyhogy elég érdekes könyv.
2014. jún. 28. 21:58
 13/13 openyoureye ***** válasza:
54%

Mi van emberek(vallásosak), érvelni nem tudtok ezért inkább támadjátok azt, aki olyan kérdést mer feltenni mely alapjaiban rengeti meg az amorf istenképeteket? Nincs még egy olyan mű melyben ennyi logikátlanság és ellentmondás lenne mint a biblia. És még mielőtt kirohannátok és még több butasággal égetnétek le magatok elmondom, hogy nem a vallással, hanem a ti istenképetekkel van a baj, mert millió sebből vérzik és ezt még akkor sem vagytok képesek beismerni, ha nyíltan és logikusan levezetve elétek tárják. Mert azt ugye már el sem várhatná az ember tőletek, hogy TI magatok gondolkodjatok el ezeken a dolgokon, mert az már ember feletti teljesítményt igénylő feladat lenne számotokra...

A kérdés nagyon is jó, én is megfogalmaztam e kérdést kicsit másképp, de arra sem érkezett értelmes válasz.

Az enyém így hangzott. Ha a bibliából kivennénk minden erkölcsi tanítást, mi maradna belőle? Egy hétköznapi mesekönyv, melyben holtakat feltámasztó, tengert szétválasztó varázslók élnek. Szóval a biblia nem más mint egy erkölcsi kódex mesékkel megtűzdelve.

Ha úgy érzitek nincs igazunk, cáfoljatok meg és a kérdésre válaszoljatok ahelyett a viselkedés helyett melyet az idegbeteg első válaszolótól láthattunk. Ezzel csak magatokat járatjátok le...

2014. jún. 30. 02:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!