Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért rosszabb a kommunizmus...

Miért rosszabb a kommunizmus a kereszténységnél?

Figyelt kérdés
Papíron mindkét ideológia szép és jó, azonban a gyakorlatba átültetve milliók halálát okozták.

2014. jún. 18. 18:18
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
A kedves 18-as abban is téved, hogy szerinte minden ateista materialista.
2014. jún. 19. 17:32
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
Kedves #20-as válaszoló, én ugyan téged sem tekintenélek -ha megengeded- kizárólag különféle szénvegyületek halmazának -mint ahogyan magamat sem tekintem csupán annak, de amíg te saját magadat akként definiálod mindösszesen, és azt mondod hogy a kivágott fa életét egyenértékűvé teszed az abortált gyermekével, vagy bármely emberével, addig félő hogy mi olyannyira nem egyazon vonatkoztatási rendszerben gondolkodunk úgymond, ami részemről nem teszi lehetővé, hogy veled megvitathassam ezt a dolgot, mint ahogy egy fával, vagy egy fűszállal sem állok le elvont gondolatokról eszmét cserélni. Már ne haragudj, nem én minősítelek ilyenformán le ezzel, hanem te saját magaddal teszed azt. Abban igazad van amúgy, hogy bizonyos értelemben a fa is rokonunk, meg az asztal és a kanál is, hiszen ugyanúgy ugyanolyan atomokból áll. Csakhogy az nem személy. Ha te valóban nem látsz különbséget, az elég szomorú rád nézve. Azt javaslom ha majd lesz egyszer családod gyereked, akkor vonulj el egyszer csak 1 évre egyedül, mindenfajta kommunikációs eszköz nélkül valami erdőbe, a fák közé, és akkor majd megtudod mi a különbség.
2014. jún. 19. 20:25
 23/32 A kérdező kommentje:
Nincs olyan, hogy abortált gyerek! A SZÜLETÉSnapod is akkor van, amikor kibújsz anyukád hasából. A születés meg az élet kezdete, nem? Így is fel lehet fogni, de a kedves 20-asnak van igaza.
2014. jún. 19. 20:32
 24/32 A kérdező kommentje:
AZ elvetélésről meg nem nyilatkoztál, akkor most Istennek szabad?
2014. jún. 19. 20:33
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

És nem petesejtről volt szó, amely meg sem termékenyült, hanem magzatról, amit meggyilkolnak. Azt gondolom hogy miután leírtad hogy én vagyok, aki súlyosan ferdítek, majd rögtön utána mindazt a -ha jóindulatú akarok lenni- minimum csúsztásnak nevezhető szóáradatot...

Hát azt gondolom ha valaki elolvassa majd a kétfajta érvelést, az eldönti hogy ki az, aki súlyosan ferdít.

2014. jún. 19. 20:35
 26/32 anonim ***** válasza:
83%

A terhességmegszakítást törvények korlátozzák, valamint 12 hetes korig végezhető el csak.

"A megszakítás törvényes okai Magyarországon:

1.egészségügyi ok (ha a terhesség az anya életét vagy egészségét veszélyezteti; ha a magzatnak genetikai ill. egyéb károsodása van)

2.ha a terhesség bűncselekmény (nemi erőszak, vérfertőzés) következménye

3.ha a terhes nő súlyos válsághelyzetben van (A törvény szerint: "Súlyos válsághelyzet az, amely testi vagy lelki megrendülést, illetve társadalmi ellehetetlenülést okoz."

Tehát nem kedv kérdése.

Ebben a korban még nem nevezhető fejlettebbnek egy fánál (elnézést a durva fogalmazásért).

A lélekről pedig ne beszéljünk, ameddig nem lehet elkülöníteni az emberi testtől és annak szerveitől. Jól hangzó szó, de teljesen felesleges.

Egyébként ne hozzuk ide Istent, mert ha elhisszük a nagy mesekönyvet (értetleneknek Biblia), és levonjuk a következtetést, akkor eddig minden embert megölt.

Lehet szépíteni, de elveszi minden ember életét.

2014. jún. 19. 20:45
 27/32 anonim ***** válasza:
79%

Nos, akkor nem láttad a lényeget. Mint ahogy írták előttem, a magzat ebben a korban kevésbé rendelkezik több érzelemmel, érzettel és kognitív képességekkel, mint egy fa. Tehát az egyetlen dolog, amivel legfeljebb magyarázható az abortusz iránti érzékenységed az az, hogy az emberi életet felsőbbrendűnek tekinted bármilyen másfajta organizmusnál a Földön. Ne haragudj, de a szomorú itt pont az, hogy Te különbséget látsz élőlény és élőlény között. Egyszerűen nem értetted meg a lényeget – amire ki akartam lyukadni az az, hogy az abortusz ellen vehemensen felszólalsz, ugyanakkor másfajta élet elpusztításával láthatóan semmi bajod nincs. Arrogáns szemléletmódra vall ez.

„És nem petesejtről volt szó, amely meg sem termékenyült, hanem magzatról, amit meggyilkolnak. Azt gondolom hogy miután leírtad hogy én vagyok, aki súlyosan ferdítek, majd rögtön utána mindazt a -ha jóindulatú akarok lenni- minimum csúsztásnak nevezhető szóáradatot... „

És a magzat egészen véletlenül nem megtermékenyült petesejtből jön létre…? :) Miért tekintendő gyilkosságnak egy megtermékenyített petesejt „elvetése”, de egy megtermékenyítetlené nem…?

Nagyon sánta a logikád, az pedig, hogy ezt szóvá teszem, nem ferdítés, pusztán felfedés.

Plusz a 20-as kommentemben felfedett több tucat problémás kérdésemre elfelejtettél reagálni valamiért :)

2014. jún. 19. 20:55
 28/32 anonim ***** válasza:
17%

Egyébként ez utóbbi válaszok némelyike kiváló alátámasztásául szolgál annak, hogy a kommunizmus/szocializmus mit művelt az emberek gondolkodásával, lelkivilágával, még generációkon átöröklődve is...

Nincs további hozzáfűznivalóm. Isten áldjon benneteket!

2014. jún. 19. 21:04
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvánvalóan gondolkodásomat a kommunizmus befolyásolta, még úgy is, hogy 1992-ben születtem, a globalizációban nőttem fel és élek a mai napig, és az égadta világon soha nem tapasztaltam meg a kommunizmust/szocializmust... :)
2014. jún. 19. 21:27
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd 44%-osnál elpattant egy artéria...
2014. jún. 19. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!