Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok arról, hogy a...

Mit gondoltok arról, hogy a sátán nem más, mint az emberi ego?

Figyelt kérdés
És ha jobban belegondolunk, az emberi ego teremtette Isten, tehát Isten csak a "sátán" vetüléke.

2014. jún. 17. 18:12
1 2 3
 11/21 Pendulum92 ***** válasza:

Én a sátánt és az egót egymás szinonímájaként emlegetem.

Az egó egy különálló entitás, aki nem rossz, csak tudattalan. Célja a túlélése, és ennek érdekében bármit megtesz. Elfedi előled az igazi, Isteni éned, mert ennek tudatára ébredése egyenlő az ő "halálával". A fény elűzi a sötétséget.

2014. jún. 17. 20:38
 12/21 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Megláttad az Ószövetség "mindent nekem" Istenét.

2014. jún. 17. 20:40
 13/21 anonim ***** válasza:
83%
Nos, ha a Bibliát vesszük alapul...ott sokkal inkább isten tűnik az emberi ego szimbólumának, nem a sátán.
2014. jún. 17. 23:48
 14/21 anonim ***** válasza:

A Biblia szerint a hazugságnak az atyja.

Mi késztet valakit arra, hogy hazudjon?

Az önzés és az önimádat (hogy másokat elásson, magát pedig felmagasztalja).

2014. jún. 18. 00:28
 15/21 anonim ***** válasza:

#4:

"Igen,csak isten kepes teremteni. "

Tehát a sátánt is ő teremtette.

"Azt irja a Biblia,megnezett mindent amit alkotott,es jo volt az. "

Tehát a sátánnal sem volt semmi probléma. Akkor miért is akarod a sátánra kenni a sok rosszat?

2014. jún. 18. 10:10
 16/21 I.B.T. ***** válasza:

Elmesélem az igazi terméstörténetet:

"És lőn létrejött a világegyetem. A világ egy eldugott sarkában a hidrogénből létrejött egy csillag, amaz körül egy bolygó egy hatalmas holddal. Az evolúció során-útján kifejlődött az emberi faj. Jaaajj de ők félték a természet erőit, félték tudatlanságukat és ahelyett, hogy feltalálták volna a villámhárítót, kitalálták a vallást és reá fogták. Becsvágyuknak Isten felé sok, sok ember áldozata volt kiket démonoknak, boszorkányoknak neveztek mert fejüket nem imááára hanem tudományra hajtották estelente.

Lett ebből később Jézus Krisztus szupersztár illetve téves önkép. Majdan egy nap egy nagy ember eztet kérdé:

Mit gondoltok arról, hogy a sátán nem más, mint az emberi ego?

És érkezett a válasz: Isten nem létezik, az egoista emberek bal**szok

:D

2014. jún. 18. 12:57
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a sátán, ahogy előttem is említették, az emberi, világi tudás, és a saját gondolatok metafórája.

Aki nem Isten szerint élt, pogány vadállatként, vagy a sátán követőjeként lett elkönyvelve, ezzel kényszerítve az emberek saját moráljának és tudásának eldobását. Ez nem feltétlenül rossz dolog, de nyílvánvaló, hogy az emberiség fejlődését a vallás erősen hátráltatta.

L.B.T: Ez a második válaszod, amire reagálok, kezdem azt gondolni, hogy trollkodsz, de egye fene.

A villámhárítót más tudósok és saját tapasztalataira támaszkodva 1752-ben Benjamin Franklin találta fel. Ehhez szüksége volt az akkori ipar lehetőségeire. Hiába mondtad volna egy több ezer éve élő embernek, hogy csináljon már villámhárítót, azt se tudta volna hogyan fogjon hozzá.

Te sem gondolhatod komolyan, hogy a mai tudást a seggünkből rántottuk elő, és a kezdetektől fogva tudtuk, mi vezeti jól az áramot, és acéllal járkáltunk. Az emberiségnek ki kellett tapasztalni ezeket a dolgokat, amihez idő kell.

2014. jún. 18. 13:44
 18/21 I.B.T. ***** válasza:
Igen, trollkodok. Nézz utána a kérdéseimnek, meglátod, hogy nem szoktam csak néha ki kívánkozik belőlem. Be kell látnod, és ahogy olvasom be is látod, hogy valamelyest én ezzel arra akartam rávilágítani, hogy a vallás/ok igencsak hátráltatták a tudomány (mindent beleértve) fejlődését.
2014. jún. 18. 14:38
 19/21 anonim ***** válasza:

#11-eséhez áll közel az elképzelésem.

Az ego az állati ösztönlénye az embernek,aminek célja az egyed igényeinek előtérbe helyezése. Valószínű ez a tudat alatti énünk egy része.

A szociális részünk viszont felülbírálja ezt , itt már nem az egyed, hanem a faj számít.

Gyakorlatilag szerintem amikor valaki a közösségért tesz valamit,akkor igazából azért teszi,mert úgy érzi kell tennie,de igazából mit is érez ilyenkor? Önmagát jutalmazza vele, tehát magának tesz jó,de közben másnak is, vagy fordítva?

A másik,hogy amikor valaki feláldozza magát a hazáért ,családért akkor gyakorlatilag a fajt védi ,de legalábbis hasonló indíttatása van.

Ugyebár a férfiak szoktak inkább katonának menni,de a nők otthon maradnak a gyerekekkel stb..

2014. jún. 18. 15:23
 20/21 anonim ***** válasza:

Igen,jól látod a sátán az emberi ego.Pontosabban nem az egoval van a baj önmagában,mert az mindenkinek van valamekkora ha tetszik,ha nem,mert különben nem létezhetne emberként,hanem az ego eltorzult,irányítás alól kicsúszott formáival.Ezek szülik az önzést,kapzsiságot,irigységet és miegymást.Az ego az,ami elkülönül az egységtől,vagyis istentől.Ezt szimbolizálja a Bibliában a fellázadt,és a mennyből kivettetett angyal.Egyébként igen,ahogy írták előttem,rájöttél arra,hogy az Ószövetségi Isten nagyrészt a sátánról szól,vagyis az emberi egóról amely Istennek tünteti fel magát.Nem hiába fordítják hazugnak,ellenségnek,vádlónak.Az ego mindent megmagyaráz amit tesz másokkal(halálbüntetés,kínzások erkölcsi tettként való feltüntetése)másra keni a felelősséget,gőgös,hirtelen haragú,elvárja,hogy imádják stb.bizony,bizony ugye ilyen Isten mutatkozik be nekünk az Ószövetségben...De önmagát jónak tünteti fel,a világosság angyalának álcázza magát.

"Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, őmaga pedig senkit sem kísért. Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága. Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz."

2014. jún. 18. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!