Szerintetek meddig tart még az intenzív kereszténység?
Magyar vagyok nem keresztény :P (ja és a 7-es). Nem mondtam, hogy ez lenne a mi ősvallásunk, De tény, hogy vannak csoportok, akiknek érdekük összekapcsolni ezeket a dolgokat.
Erkölcs, nemzeti érzelmek, kereszténység, ... És elég jól megy nekik...
A középkorúak zöme szerintem sem vallásos.
Húsz, harminc év múlva, ha az öregek kihalnak, a létszám a felét sem fogja elérni a mostaninak és szerintem ez a tendencia folytatódni fog.
Az erőszakos állami térítéssel, amikor az iskolában próbálják a keresztény dogmákat sulykolni, csak az ellenkező hatást érhetik el és ez is gyorsíthatja a folyamatot.
Vidiripi
Kérdező!
Szerintem neked erősebb hited van mint némely kereszténynek!
De az tényleg nem semmi hogy még a nem hívő embertársaid is fogják a fejük vagy hatalmasat nevetnek a kérdéseden.
De hogy a kérdésre is válaszoljak. Igen csökkenhet a létszám az adott évben de a következő évben meg növekedhet. Persze aki vallásos családba születik az jóval nagyobb eséllyel marad vallásos 20-as éveiben is. De ahogyan írták is sok olyan személy van akik nem vallásos családban nőttek fel és még is azok lettek felnőtt korukra. A vallás nem fog eltűnni. Csökkenhet az érdeklődés de eltűnni akkor sem fog addig biztosan nem amíg az embernek vannak szellemi igényei. Mert ugye a szellemi igényeket is ki kell ám elégíteni. De ez nem is annyira igény hanem inkább szükséglet.
Szerintem is haldokilik a kereszténység, egyet értek a kérdezővel.
Viszont én nem remélem azt, hogy szép lassan ki fog halni.
Remélem, hogy kib*szottul gyorsan eltűnik!!!
# 14
Ne azonosítsd a vallást a kereszténységgel. A kereszténység igenis kihalófélben van. Nem évenként kell nézni a keresztények létszámát, hanem generációnként.
Abban viszont igazad van, hogy maga a vallás soha nem fog eltűnni, mivel az ember természetéből adódóan hívő. A vallásos ember is hisz valamiben, és az ateista is. Az ateista abban hisz, hogy nincsenek istenek, meg halál utáni élet. Bizonyítani nem tudja, tehát hisz benne.
Tehát a vallások nem fognak eltűnni, a kereszténység szempontjából viszont minden jel arra utal, hogy a végét járja. Ki tudja, lehet hogy ezután a sötét, keresztény uralta világ után visszatér az emberiség a pogánysághoz, és egy új, vallási aranykor fog beköszönteni. Szép álom...
Sajnállak, kérdező. Amiket összehordtál itt, az egy zagyvaság, asszociatív összefüggések hiányával.
Meglepődnél, ha láttad volna, hogy ma egy katolikus németországi rendezvényen 120000 fiatal gyűlt össze.
Meglepődnél, ha tudnád, hogy az egyetemeken mennyi vallási közösség működik.
Az államot pedig ne keverd ide, nincs köze hozzá, legalábbis nem úgy, ahogy írod.
"Kitöltsék a hideg űrt a lelkükben" - írod.
Akkor válaszoljál már, lécci, ma mivel töltik ki ugyanezt?
A facebookozással, és azzal, hogy mennek akárhol és a telefonjukhoz nőtt a kezük, és alkalmazásokkal, webes játékokkal szórakoznak?
Mondd már meg, mivel töltik ki?
Aranyom, összekevered az egyházat a vallással
A kereszténység egy vallás. Ezen kívül vannak a katolikus, református stb. egyházak, ezekre lehet jellemző, amit te is írtál.
Egyébként nem akarlak megbántani, de az írásod bizonyítja, hogy te semmiképp nem vagy még tagja ennek az ún. értelmes generációnak. Akkor meg sem született volna a fejedben ez a kérdés, és rá a magyarázat.
A vallás egyáltalán nem biztos, hogy rossz. Sok embernek szüksége van rá, különböző okokból. Mert jól érzi magát a közösségben, fél a magánytól, kell neki egy útmutatás, mert egyedül sok mindent nem tud eldönteni. Ettől függetlenül még egy vallásos ember lehet jó és hasznos tagja a társadalomnak. Én nem egy ilyet ismerek.
Egyébként a mai kor átlagembere nagyon messze van átlagon felüli intelligenciától. Ha igazad van, és 30 év múlva már csak a törikönyvekben olvashatunk a vallásokról, az nem azért lesz, mert addigra olyan szintű intelligencia birtokosai leszünk, hanem mert a kor embere új istenképet talál a kaja, okoscuccok,a tv műsorok meg a politikusok és celebek képében. Sajnos. De bár igazad lenne! Csak a tapasztalatok nem ezt mutatják.
Egy 21 éves, nem vallásos lány
ajj már, zárjuk le ezt annyival, hogy nem volt füvem, reggel és a felgyülemlett mértéktelen hülyeséget itt adtam le. De az viszont látszik hogy uninteligensek sokan, mivel ebből sokan nem azt szűrték le amit mondani szerettem volna hanem amit beleképzeltetek. pl én konkrétan a kereszténységre gondoltam semmi másra, és az 2014 éve kezdődött, aki a számból nem tudta kitalálna ott már ki is kellett volna xelni az egészet, mivel sokan írták keverem a vallást a hittel. Az hogy sokan nem tudják mit jelen hogy inteligensebb generáció: akinek kell az érteni fogja aki meg nem érti és támadásra használja annál látszik hogy
nem tud mentális világról semmit és nem tud utazni az párhuzamos időszalagok között, az nem is beszéljen, a nem beavatottak 2075 ig szaporodhatnak azután az élelmiszerbe bekerlő anyagoknak hála, minden írtás és barbár gyílkolás helyett csak megállítják szaporodásotokat és nemzőképességeteket. Miután a beavatottak maradnak csak , olyasmit kell elképzelni mint az "özönvíz" után. ami csodák csodájára meserségesen hoztak létre hasonló okokból hogy tisztítsák a létszámot. Aki nem beavatott annak ez a szöveg értelmetlen és hülyeség, és csak újabb hevesebb agresszív támadó reakciót váltok ki. Ami elárúlja hogy az a válaszoló mennyire is barbár és ösztönlény. Nem a vallás ellen vagyok, nem vagyok semmi ellen, ezek csak tények amkbe lehet egyenlőre hinni vagy röhögni, de ha bekövetkezik akkor megy majd a homlokráncolás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!