Az evolucionisták mind bigottak, vagy van köztük olyan, aki elfogad dolgokat a Bibliából?
Ide kívánkozik egy vicc:
Apja okítja a gyereket:
- Az lehet, hogy te fiam a majomtól származol, de vedd tudomásul, hogy én nem!
A kettő kizárja egymást?
Az egyik egy vallás, a másik egy tudományos elmélet.A probléma ott kezdődik, hogy az embereknek nem fér bele mindkettő a világképébe, jobb esetben meggyőződéből, rosszabb esetben azért, mert annyira rászűkültek csak az egyikre, hogy képtelenek bármi újat befogadni.Totális konzervativizmus.
Ennélfogva pedig a kérdésed fordítva is igaz, mert sok vallásos ember abban a tévhitben él, hogy az evolúció is egy vallás, ami csorbát ejt az sajátjukon, holott semmi köze hozzá.Olyan, mintha a gravitáció, vagy az árapály jelenség szerepelne a kérdésben, csak azt valamiért(és szerencsére)senki sem hasonlítja vallásokhoz és veti össze velük.
Na ezt nevezem én bigott gondolkodásnak.
@70: Erre már azt kell mondjam -te hülye vagy. Gőzöd sincs, mi az a materializmus, vizsgálat, tudomány, mi köze mindennek az evolúcióhoz, erkölcshöz, valláshoz.
Kezdjük azzal, hogy aki megvizsgálja a Bibliát, nem biztos, hogy kereszténnyé lesz. Sőt, vicces módon az ateisták jobban ismerik, mint némely keresztény emberke.
A tudományból nincs evolucionista meg hasonlók. A tudomány egy módszer a világ megismerésére. Az evolúció egy tudományos elmélet. Egyik sem világnézet. A tudomány materializmusa csak annyit tesz, hogy mindössze azt tudjuk vizsgálni, ami kölcsönhat a mi eszközeinkkel. Mesehősökkel, durcás pöfögéssel nem tud foglalkozni.
Azt meg ne próbáld idemosni, hogy egyesek valahol hogyan szórakoznak. Főként, hogy az ominózus óbudai fesztiválra a különféle szekták is előszeretettel mennek ki, ugyanis ott van nagy mennyiségű retardált, akit "megtéríthetnek". Mondjuk maga a szemét velejárója minden ilyen rendezvénynek, csak a mennyisége más és más a megmozgatott tömegek függvényében. Ez pedig független a céltól, vallásos bohóckodás esetén ugyanígy termelődik.
Az erkölcsi relativizmus pedig egészen egyszerűen annak felismerése, hogy a tettek következménye a körülmények függvénye. Nincs olyan, hogy általános erkölcsiség, akármennyire is akarja ezt némely retardált sulykolni.
" az ominózus óbudai fesztiválra a különféle szekták is előszeretettel mennek ki, ugyanis ott van nagy mennyiségű retardált, akit "megtéríthetnek". Mondjuk maga a szemét velejárója minden ilyen rendezvénynek,"
A szemetet azok hagyják maguk után, akik olyan sötétkék, mint te. Mert ha ki is megy oda valaki téríteni, akkor Krisztushoz téríteni megy ki, és nem szemetel, mert akkor a térítése nem hiteles. Hogy pedig a szemetelés a velejárója minden ilyen rendezvénynek? A megtérítetlen tömegek összeröffenésének a velejárója a szeméthegyek létrejötte, akik nem Krisztust követik erkölcsükben, viselkedésükben, hanem a saját erkölcsük után mennek, aminek pedig természetes velejárója a szemétgyártás. Érdekes módon amely rendezvényen valóban Krisztus van a középpontban, ott nincsen szétdobált szemét, hanem tisztaság és rend. Ha pedig odakeveredik egy ateista és nekiáll pl. szotyolázni, rögtön szólnak neki, hogy tegye zacskóba a szemetet, mert itt az ilyesmi nem szokás, ez nem világi összeröffenés, meg ami azzal jár...
"Mert ha ki is megy oda valaki téríteni, akkor Krisztushoz téríteni megy ki, és nem szemetel, mert akkor a térítése nem hiteles."
- EZ vicces annak fényében, hogy a keresztényeket sokkal jobban érdekli a hívők szexuális élete, mint a globális felmelegedés, környezetszennyezés és a Földet jelenleg sújtó egész ökológiai katasztrófa.
A JT propagandisták nyomtatványai érdekében egész erdők tűnnek el a Földről és ezek óriási többsége is a szemétbe kerül, gyakran olvasatlanul.
Az óbudai program gondolom a sziget, de meg kell jegyeznem, sok keresztény zenekar lép fel és a nézők nyakában is gyakori a kereszt.
Egyébként, ha egy rendezvény után sok szemét marad, az a szervezők hibája. Egyrészt elegendő tárolót kell biztosítani, amit állandóan cserélni, üríteni kell, másrészt folyamatosan kell takarítani és végül mindent rendbe tenni, mindenhol rendet rakni.
Ez mindenhol így van, a múltkor templomi esküvőn voltam vendég és valamiért várni kellett, elég sokáig gyötrődtünk a padokban és mikor véget ért a szertartás, meglepően sok szemét maradt a templomban.
Mit tegyünk, az emberek esznek, isznak, orrot fújnak, szemetet gyártanak. Nincs mese, el kell takarítani.
Hol kapható a vigyorgó Darwinos zászló?
Bizisten tuti üzlet lenne...
Na akkor tisztázzunk valamit:
Mi lenne, ha azt mondanám, hogy a környezettudatosság(az evolúciós elmélet hitelességéhez hasonlóan, csak hogy ne legyek OFF)nem a vallási hovatartozás függvénye.
Agnosztikus vagyok.Ettől teljesen függetlenül nem szemetelek, néha még fel is veszem az utcán, mert szeretem, ha nem egy szemétdomb a közvetlen lakóhelyem.Szelektíven gyűjtöm a hulladékot és komposztálok is.Amit pedig lehet, azt újrafelhasználás céljából félreteszem magamnak.
Ennek semmi köze az erkölcshöz, vagy Krisztushoz, vagy az ateizmushoz.Én sem azért csinálom, hanem mert környezettudatos ember vagyok, ezt a tulajdonságot pedig nem vallási, hanem tapasztalati és józan ész útján szereztem.
Viszont egyre elviselhetetlenebb, amit művelsz az általánosítás terén.Szerinted azért, mert a ti rendezvényeiteken nem szemetelnek, attól még máshol nem dob el egy akármit egy keresztény ember?És milyen alapon veszed egy kalap alá az összes nem-keresztényt?Biztos ők a csúnya és gonosz hitetlenek, akik miatt minden csupa szemét.Látom érdekes dolgokra tanít a hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!