Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A halálos bűn a katolikusoknál...

A halálos bűn a katolikusoknál, tényleg azt jelenti, hogy ha pl. nem megyek el vasárnap templomba és ezt nem gyónom meg, akkor elkárhozok?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 27. 10:29
 1/6 anonim ***** válasza:
48%

Senki nem kötelez arra h eljárj a templomba vagy neadjisten kihagyj pár alkalmat. Otthon is lehet hívô az ember. szerintem!

Bár egyáltalán nem vagyok vallásos, életemben nem ültem be a templomba, nem is szándékozok. De meggyõzõdésem h nem fogsz a pokolba kerülni :)

Ha engem kérdezel sehová nem fogsz kerülni csak a sírba, de nem szeretnék itt teológiai vitákba bonyolódni!!!

2014. ápr. 27. 10:36
 2/6 anonim ***** válasza:
12%
Hát el, de ha egy pap hozzád akar érni, akkor hívd a rendőrséget.
2014. ápr. 27. 10:42
 3/6 anonim ***** válasza:

A vallás (katolikus, vagy más) hit kérdése. Ha azt hiszed, hogy el fogsz kárhozni, úgy sem tudná ezt senki neked megcáfolni. Ha nem hiszed, akkor se tudnak az ellenkezőjéről meggyőzni. Pont azért, mert ez hit, és nem tudományos magyarázat kérdése.

A vallást vagy hiszed, vagy nem.

2014. ápr. 27. 15:14
 4/6 anonim ***** válasza:

azért szerencsére ez nem ilyen egyszerű.

Az fog elkárhozni, aki a halála pillanatában is eltaszítja magától Isten szeretetét. Még halálunkkor is van lehetőség a bocsánatra, tehát nem tudhatjuk, hogy ki kárhozott el biztosan és ki nem.

A halálos bűn az, mikor az ember szívében Isten parancsának megszegésével lerombolja a szeretetet, és ezzel az embert elfordítja Istentől. A halálos bűnhöz szükséges, hogy tudva (tehát teljes ismerettel bír) és akarva (teljes beleegyezéseel) kövessük el.

A szentmise mulasztása pedig csak akkor bűn, ha direkt lustaságból nem mész. Ha más miatt kell mulasztani, pl.: betegség, munka, stb, akkor nem bűn.

2014. ápr. 27. 15:26
 5/6 anonim ***** válasza:
55%
Innen látszik, hogy a katolikus tesók egyáltalán nem forgatják a Bibliát, mert ilyen kérdések és ilyen válaszok születnek. Ha hívő vagy, akkor miért nem érdekel Isten szava?
2014. ápr. 27. 15:32
 6/6 Salx Narval ***** válasza:
Élet és halál kérdéséről, minden keresztény vallásban Isten dönt, egyéni elbírálás alapján. Azt, hogy nem jár valaki rendszeresen templomba, önmagában nem minősül bűnnek. Ha restségből nem megy valaki, azt viszont már meg kellene gyónni, mert az a főbűnök egyike, de ez sem halálos bűn. Azt hiszem halálos bűnnek csak az számít, ha valaki a halálakor is elutasítja Jézus kegyelmét, de ebben nem vagyok biztos, majd a hívők megmondják.
2014. ápr. 28. 02:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!