Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a vallásos emberek annyira...

Ha a vallásos emberek annyira irtóznak a vilagiasságtól, akkor mégis mi ez a nagy fényűzés a katolikusoknál?

Figyelt kérdés
2013. márc. 14. 20:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
52%
Állítólag meg van írva. :)
2013. márc. 14. 21:04
 2/14 anonim ***** válasza:
41%

Miért? Irtózunk a világiasságtól? Hiszen mi is ehhez a világhoz tartozunk. Vagy akkor nem egyre gondolunk.

Fényűzők a katolikusok? Ó, hol vannak már azok az idők, mikor még hordszéken vitték be a pápát a bazilikába a koronázásra... Szerintem nem fényűzőbb, mint más államfők, sőt..

2013. márc. 14. 21:07
 3/14 anonim ***** válasza:

Jehova tanúival kevered őket. (ők utálják a világot)

A Biblia egyébként nem támogatja a fényűzést.

http://www.youtube.com/watch?v=i6rw7w_5Bl0

2013. márc. 14. 22:09
 4/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is ez inkább Jehova tanúira jellemző(azt nem tudom mennyire fényűzőek,de biztos van ott is)bár a katolikusoknál is van átfedés.Ha képmutatás alakul ki egy vallásos felekezet tagjainál,az azért van,mert nincs kellő önismeretük,eltorzítják az alapvető természetes dolgokat(összekeverik a túlzásokkal,és az értelmetlen élvezethajszolással)nem fogják fel,hogy azért vagyunk a fizikai világban,azért van fizikai testünk is,hogy megadjuk neki amire szüksége van,és eredendően semmi sem rossz,semmiről sem kell lemondani.Viszont ha az ember valamit elfojt magában ami természetes,az ki fog belőle törni előbb-utóbb,a ló egyik oldaláról a másikra esik.Pl.a természetes szexuális igényeit elfojtóból szexista kéjenc,vagy perverz lehet.
2013. márc. 16. 08:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves második:

Nézz még egy katolikus és egy református templomot, első fényűző, faragott kepmasokkal teli, a második puritan.

Miert van a világ legtöbb kincse a mai napig a vatikánban? Nem elég fenyuzoek a kat. Papi ruhák sem? És évente, amikor 100, vagy még több éves fenyot vágnak ki csak azért, hogy ott Diszelegjen a Vatikánban, az nem fényűzés?

A vatikáni papok méregdrága sportautoi? Ne légy álszent, nézz és láss!

2013. márc. 17. 15:08
 6/14 anonim ***** válasza:
Ja! Hogy miert irtoztok a vilagiassagtol? Pl szexuális téma kérdése. Hová vezet: onmegtartoztatas vezet a jellemtorzulashoz, az pedig a pedofil papokhoz. Talán XVI. Kelemen (ebben sajnos nem vagyok biztos, de utána nezhetsz, h kicsoda) idejében volt a papasag tulajdonában a legtöbb bordelyhaz. Ez még már kissé túlzott alszentseg, nem?
2013. márc. 17. 15:13
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha egy mód van rá, akkor a Vatikánt ne emlegessük egy lapon a vallásos emberekkel. Ez a vallásos emberekre nézve sértő. Mondom ezt, mint római katolikus. A Vatikán egy pénzmosoda, egy bűnbarlang, a jelenkor Szodomája.
2013. márc. 19. 15:54
 8/14 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Piros pont. Én örülnek egy egyhazkritika rovatnak is ezen az oldalon, ezt pont ma írtam be valahova mashova. :)

Mert igen, ebben egyet értünk. A vallás és az egyház nem ugyanaz. Amint lesz ilyen rovat, elsőként vetem magam bele.

2013. márc. 19. 16:53
 9/14 oberon liberatus válasza:
Most a saját véleményemet fogom leírni, és nem akarom úgy beállítani, mintha az feltétlenül az igazság volna. Én csupán így gondolom. Először is az a kérdés, hogy mit tekintünk fényűzésnek. Mai értelemben fényűzésnek számít az, ami díszes, művészeti értéke van, nemes anyagokból készült. Egy valóban vallásos ember, aki ténylegesen hiszi, hogy pl. a szentmisén, a templomban jelen van Isten a maga valójában, akkor az valóban felértékeli azt a helyet az én olvasatomban. Képzeljük csak el, hogy tényleg hívők vagyunk és hisszük, hogy valójában jelen van ott a világ teremtője, aki fenntartja és mozgatja a világegyetemet. Ja és még szeret is téged. Az ember ezért feldíszíti azt a helyet, hogy megadja a méltóságát. Ami tőle telik elkészíti a legszebb anyagokból, a legszebb művészi kivitelben. Nem a saját maga, hanem Isten dicsőségére, jól lehet amellett még így is silány emberi alkotás lesz a végeredmény. Szóval a templomokban nem az emberek fényűzése, hanem Isten dicsősége nyilvánul meg. Általánosságban pedig az egyes emberek életvitelében kell megnyilvánulnia az egyszerűségnek. Nem hinném, hogy a művészi alkotásoktól, a széptől görcsösen ódzkodni kéne.
2013. márc. 20. 00:56
 10/14 anonim ***** válasza:

Ha jelen van isten, akkor nem a kulsosegekben kellene megnyilvanulnia szerintem, hanem lélekben elég feldiszitettnek lenni. Ne csinálj magadnak faragott kepmasokat...

Gyönyörűek, alairom. De ez számomra képmutatás. Isten dicsosegere meg miert kell feldisziteni, ha jelen van, nem kell neki hizelegni. Tényleg szépek, az egyedüli, ami tetszik a vallásban, a hozzá kötődő művészet. És ez is azt bizonyítja, h mindig duskalt az egyház a pénzben, meg tudtak fizetni minden alkotást.

2013. márc. 20. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!