Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van mégis több Isten?

Van mégis több Isten?

Figyelt kérdés
A Bibliában benne van, hogy Isten azt mondja Mózesnek, hogy a többi Istent ne imádják a zsidók, hanem csak Őt egyedül. Tehát van több Isten?
2012. szept. 4. 14:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
10%
Nics csak egyedul az Atya.Igaz ha a SzentHaromsag tantetelet vezzuk akkor igen...de az hagyomany altal keletkezet Jezus ezt nem mondta....
2012. szept. 4. 14:24
 2/14 anonim ***** válasza:
81%

Van rengeteg isten: Zeusz, Déméter, Jupiter, Isten, Tollaskígyó, Hórusz, Széth, Geb, Lilith, Thor, Odin, kb. a legismertebbek. Annyi isten van, amennyit csak akarsz.

Egy a közös bennük: mindegyiket csak az ember találta ki.

2012. szept. 4. 14:42
 3/14 anonim ***** válasza:
8%

A többi hamis istent ne imádják amik nincsenek!

Ézs 43,11 "Én, én vagyok az Úr, és rajtam kivül nincsen szabadító!"

2.Ézs 44,6 "Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten."

3.Ézs 44,8 "Ne féljetek és ne rettegjetek! Hát nem mondtam-é meg és nem jelentém előre? Ti vagytok tanuim! Hát van-é rajtam kivül Isten? Nincs kőszál, nem tudok!"

4. Ézs 45,5 "Én vagyok az Úr és több nincs, rajtam kivül nincs Isten! felöveztelek téged, bár nem ismerél."

5. Ézs 45,6 "Hogy megtudják napkelettől és napnyugattól fogva, hogy nincsen több rajtam kivül; én vagyok az Úr és több nincsen!"

2012. szept. 4. 15:14
 4/14 Pietrosol ***** válasza:
10%

Szia!

Aki Mózeshez beszélt ugyanannyira Isten,mint az összes többi,és ugyanannyira valódi!Dunát lehetne velük rekeszteni!

2012. szept. 4. 16:53
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
Egy sincs
2012. szept. 4. 17:02
 6/14 anonim ***** válasza:
28%

Csatlakozom az 1, és 3, válaszadókhoz.

Egyetlen Isten létezik, a többit az emberek a Bábeli zűrzavar után a szétszóródott emberek találták ki, illetve a meglévőt színezték ki, különböző fantáziákkal.

Különben nem hagyja az embert talányokban,

a bibliában számos Istenséggel keveredett ellenkezésbe, és az Igaz Isten mindig győztesen került ki, megsemmisítő csapást mérve a kitalált Istenségekre.

Zsömle/lány

2012. szept. 4. 18:36
 7/14 anonim ***** válasza:

A Biblia ismét càfolja önmagàt! Az írók figyelhettek volna a rèszletekre!

Szebb jövôt!

2012. szept. 5. 08:01
 8/14 munyamunya ***** válasza:

""Tehát a bálványáldozati hús evése felől tudjuk, hogy egy bálvány sincs a világon, és hogy Isten sincs senki más, hanem csak egy. Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, a minthogy VAN SOK ISTEN és sok úr; Mindazáltal NEKÜNK EGY Istenünk van, az Atya, a kitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, a ki által van a mindenség, mi is ő általa.""

Léteznek olyan szellemi hatalmasságok, fejedelmek, akik elhagyták mennyei lakhelyüket, hűtlenek lettek Istenhez, és magukat istenekként mutatják be az emberek felé, ezzel megtévesztve és bűnbe rántva sokakat. Ezeket a lényeket örökíti meg úgy az emberiség mese- és monda-világa úgy, hogy ők istenségek, akik mindenféle módokon közösködnek az emberekkel, pl. szinte minden mitológiában van olyan égi lény, aki földi asszonyt vesz magának, és ebből különféle félszerzetek származnak. Pál itt arról tesz bizonyságot, hogy ezek bizony létező dolgok, vannak sokféle szellemi hatalmak, nekünk (Krisztus követőinek) azonban csak egyetlen Istenünk kell legyen, csak Őt imádjuk, Neki szolgálunk, Ő a mi megmentőnk és megtartónk, az Egy Igaz Isten, YHWH, aki Ábrahám, Izsák és Izrael Istene.

2012. szept. 5. 11:49
 9/14 anonim ***** válasza:

Az hogy ezt írta a biblia az nem jelenti azt hogy igaz-- ez az akkori zsidó törzsek törvénye volt -- igy akarták egybe tartani a törzseket- nyilvánvaló ha valamit elakart érni Mózes akkor kire hivatkozhatott? Istenre-- akkor az emberek meghúzták magukat és engedelmeskedtek.

Ez minden nép születésnél így volt adj egy kis hittet teremts egy Isteni nagyságot és a nép félelmében összecsin..ja magát, engedelmessé válik! c..c..c

Nincs csak két Teremtő ERő amelyek a Földünk két hatalmas LÉLEK-nek nevezhető Energiája-- slussz-passz!!

2012. szept. 6. 14:37
 10/14 anonim ***** válasza:

Oké, oké legyen a Bilbia.

De akkor a kínaiak eleve bűnösnek születtek?

Vagy az afrikaiak vagy az indánok?

Ha Istan CSAK a Biblia áltl szól hozzánk, akkor nem létezik csak fehér ember, mert a kereszténység csak a járművek és a kommunikáció fejlődése által tudott elterjedni, nem Isten által.

Azt meg nem hiszem hogy rasszista istenünk lenne...

Ergó nem csak a Biblia által szól hozzánk... vagyis a mérvadó ugyan úgy lehet a tóra a korán és a védák könyve és konfúciusz tanításai meg Buddha meg a hindu izmus és egyebek.

Szerintem is egy isten van, aki egyszerre tud több is lenni. De nem csak egy hit van.

2012. szept. 6. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!