Szerintetek az antiszemitizmus a keresztény vallásban gyökerezik?
Ez érdekes kérdés. Bocs ha kérdéssel válaszolok, de van még egy olyan embercsoport a világon akinek alkotott egy szót arra, hogy utánnak minket, vagy minket hibáztatnak valamiért?
Nincs. A zsidók kreálták ezt a szót arra, hogy ha bármilyen támadás is éri őket azt leantiszemitázzák és azt már törvénnyel büntetik. Okos húzás, nem?
Mikor mond olyat egy magyar, olasz, nepáli, vagy angol a másik emberre, hogy antiszemita? Soha, mert a mi értelemzésünkben nincs ennek a szónak jelentése. Csak a zsidókéban.
Lehet ezt provokációnak venni, vagy nem, de érdekes elgondolkodni rajta...
Fúú, bocs, korán van és basz***ul elgépeltem.
Szóval magyarul ismét:
Ez érdekes kérdés. Bocs ha kérdéssel válaszolok, de van még egy olyan embercsoport a világon aki alkotott egy szót arra, hogy utálnak minket, vagy minket hibáztatnak valamiért?
Nincs. A zsidók kreálták ezt a szót arra, hogy ha bármilyen támadás is éri őket, azt leantiszemitázzák és azt már törvénnyel büntethetik. Okos húzás, nem?
Mikor mond olyat egy magyar, olasz, nepáli, vagy angol a másik emberre, hogy antiszemita? Soha, mert a mi értelemzésünkben nincs ennek a szónak jelentése. Csak a zsidókéban.
Lehet ezt provokációnak venni, vagy nem, de érdekes elgondolkodni rajta..
Egy népnek sem volt két évezredes hányattatása, üldöztetése.
Úgy tudom, az USA-ban, amely a népek olvasztótégelye, a zsidóság is kezd feloldódni, sok helyen már csak folklórszerűen őrzik a hagyományokat, igaz jelentős részük immár nem vallásos. Rengeteg a vegyes házasság is, bár természetesen ortodoxok is vannak még, de úgy tűnik, ahol elfogadják őket, ott ők is feladják a merevséget, az egymásba kapaszkodást és világossá válik, hogy a zsidóság üldöztetése a kereszténységnek, fennmaradásuk meg a saját vallásuknak köszönhető.
"Egy népnek sem volt két évezredes hányattatása, üldöztetése. "
Az biztos...a kultúrált európaiak teljes népeket írtottak ki a felfedezések idején holmi színesfémért, csakhogy fedezni tudják más irányú háborús tevékenységeiket. De kiirtották a természeti népeket akkor is, ha őrizni akarták a vallásukat és nem akarták a kereszténységet. De kiírtották a föld miatt is, vagy elvették asszonyaikat. A teljes Afrikai kontinenst rabszolgasorba döntötték és milliószámra hurcolták be az " Újvilágba ", ami nekik csak a nyomor volt. Érdekes, hogy a hatalmas vagyon, tőke és kapcsolatrendszer mind az ilyen tevékenységek felvirágoztatták a zsidó bankokat és pénzügyi érdekeltségeket...
Vagy úgy gondolod, hogy a történelem ezen tényei eltörpülnek a zsidók vallási üldöztetéséhez képest? Egyedül a mohó és kapzsi európaiaktól - a zsidókat is beleértve - talán csak a grönlandi halászok menekültek meg, identitásukat sikerült megőrizni. Talán mert a kényes európai gyomor nem szerette a fókahúst, és a grönlandi nőknél jobban bejöttek a bali és polinéz napbarnított szépségek, azért inkább az ottani férfilakosságot írtották.
A zsidóság üldöztetésének eszméit maga a zsidóság tartja folyamatosan a köztudatban, hogy elhitessék azt a téveszmét, hogy nekik a világ javaiból alanyi jogon több jár, mint bárki másnak, hiszen ők isten kiválasztott népe.
Kedves Filoszmen!
Ismerem a történelmet, a gyarmatosítást, de ezt még nem halottam a zsidósággal összefüggésben emlegetni. Az európai népekből számosan nem vettek részt ezekben a népirtásokban, mi sem és ha vallásnak köze van hozzá, akkor az a kereszténység.
A zsidó bankokról és érdekeltségekről úgy írsz, mintha abban minden zsidónak része lenne, de én személyesen nem forgok ilyen körökben, zsidót csakis csórót ismerek, két volt zsidó osztálytársammal barátkozom még ma is, rendes emberek, nem nincstelenek éppen, de nem veti fel őket a pénz.
Még hajléktalanról is tudok, igaz, az nem vallásos zsidó, így hát nem segít rajta még a rabbija sem, mert lecsúszni mindenki le tud.
Ami a kiválasztást illeti, a vallás már csak ilyen, a keresztényeknek is maguk felé hajlik a keze, de egy dolog a másvilág, meg egy a valódi, nagyon nagyvonalúan kevered a kettőt.
Természetesen azok a borzalmas események, amiket említettél, szintén minősítik a kereszténységet és elismerem, hogy hatásában, volumenében jelentősebb is, mint amiről szó van, de a kérdésem nem ezzel kapcsolatos ez esetben, én teljesen különálló dolognak tartom, de persze, ha úgy értetted, hogy örüljenek a zsidók, hogy nem irtották ki őket szinte teljesen, mint az amerikai őslakókat, vagy annak, hogy nem hurcolták őket rabszolgaságba (megjegyzem, az ókorban ezt megtették), akkor szintén igazad van, de ez mégis egy kissé faramuci érv, én legalább is annak találom.
Egyébként azért írtam ki ezt a kérdést, mert a napokban a fent említett barátaim közül az egyiket éppen le "huelyezsidózták", nőnemű az illető és éppen a munkáját végezte az ELMÜ-nél, ahol az áram visszakapcsolási részlegnél dolgozik és egyáltalán nem tehet róla, hogy akad, aki nem tudja a számlát fizetni, sőt a visszakapcsolási folyamatot sem ő szabja meg, mivel egyszerű ügyintéző.
Nagy nehezen megnyugtattam és engem valóban érdekel az, hogy miért van valójában antiszemitizmus.(?)
Mint az eddigiekből kitűnik, én vallási okokra vezetem vissza a keletkezését. Persze tudom, hogy a fennmaradása és a mai napig tartó létezése más okoknak köszönhető, illetve sejtem, mert ez valóban bonyolult kérdés, de az eddigiekből úgy látom, nem lehet ezt normálisan megvitatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!