Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kerseztények. Elmagyaráznátok...

Openyoureye kérdése:

Kerseztények. Elmagyaráznátok a halál utáni lét értelmét?

Figyelt kérdés

Ugye a Földi létnek a célja az, hogy minél jobban viselkedve a mennybe jussatok. Ez eddig világos. Viszont mi a célja a mennyben való létnek? A céltalan semmittevés? Mármint úgy értem teszitek amihez kedvetek van, de egy idő után nem lesz unalmas? A Földön is az ad értelmet/célt az életünknek, hogy gyermekeket nevelünk és tanítjuk, oktatjuk őket. Ne mondja azt nekem senki, hogy az 100-dik gyerek után is van kedve valakinek előlről kezdenie az egészet. Egy idő után minden unalmassá válik, nem? Vagy csak én gondolom így?

Bár ezen kérdés válaszai cáfolják, hogy lenne lehetőség a túlvilágon szaporodni, szóval a gyermek nemzés és nevelés örömétől is meg vagytok fosztva. Mínusz egy dolog amivel eltölthetnétek az időt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2014. ápr. 16. 02:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, miért a gyereknemzés örömét emeled ki."

- Félreértettél, én azt írtam nemzés és nevelés.

Pontosan így értettem én is, erre válaszoltam.

- A gyermek adja a legnagyobb örömet az életben, tűlszárnyalva mindenféle művészi alkotást, előadást, koreográfiát, vagy növény szépséget.

Én soha az életben nem vágytam ilyesmire, és nem is érdekel a téma.

- Később, ha lesz gyereked megérted majd és nem írsz olyan butaságokat, hogy a " gyermek utáni vágy a haláltudatból ered, abból, hogy egyszer meghalsz, és akkor egy darab túléljen mégis téged".

Remélem, nem lesz. Nem tervezem, hogy részeket hagyok magamból ezen a rettenetes bolygón. Csak elvégzem a feladatomat és már húzok is el.

"Az unalom pedig valaminek a hiánya - volna, ha volna hiányérzet. De a Mennyben nincs hiányérzet...:)"

- Ezt hogy sikerült levezetni? Hiányérzeted akkor van, ha olyanra van szükséged, melyet jelen pillanatban nem birtokolsz. Unalom akkor tör/törhet rád, ha nem tudod eldönteni mihez lenne kedved. A kettő közé hogy sikerült egyenlőség jelet tenni?

Én nem ismerem a birtoklási vágyat.

ez egyike azoknak a dolgoknak, amiket nem sikerül megértenem ezen a bolygón, és már fel is adtam, hogy valaha megértsem.

"De a Mennyben nincs hiányérzet...:)"

- Na ezt még egyszer. Ezt ugye onnan tudod mert jártál már ott?

Természetesen jártam, most vagyok először a földön, és hát nem embernek való hely.

- Komolyan, olyan kijelentéseket teszel ami még csak meg sem közelíti a valóságot. Akkor most figyelj, próféta leszek és megmondom így látatlanba, hogy a válaszod le lesz nullázva.

Váljon kedves egészségedre!

Komolyan nem értem, mit számít az?

2014. ápr. 24. 08:17
 12/15 anonim ***** válasza:

Elmondom máshogy:

Nem tudom, volt-e már orgazmusod?

Gondolom, ha gyermeked van, akkor orgazmusod is számtalanszor volt, rendszeresen élsz meg testenkívüli élményt a gyönyörtől.

No, gondolom, tapasztalod, hogy ez nagyon messzi van az unalomtól!:)

Ilyenkor NEM a földön vagy, hanem a Mennyben.

Amikor nincs tested, még messzebbre mész, még magasabb régiókba emelkedsz, hiszen nem kell vigyáznod a testedre, és nem kell vissza-visszatérned bele.

Amikor orgazmusod van, akkor nem vagy öntudatodnál, és csak annak élsz, 1 percig, 1 óráig, ki-ki habitusa szerint.

Na, a Mennyben lenni ugyanez, csak ez az élmény százmilliószoros és állandó.

De egyébként hallgass meg a youtube-on, vagy számtalan könyvben olvashatsz halálélményből visszatért beszámolókat, életközi állapotokról írt/felvett beszámolókat, és abból megtudod, milyen is odaát, és hogy nagyon, de nagyon nem vágyik onnan ide senki.

2014. ápr. 24. 08:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Még annyi kiegészítést tennék hogy szerintem minden, a kérdésre adható válasz, azon kívűl hogy jórészt csupán ostoba találgatás volna, paradox módon a valóságtól túlságosan elrugaszkodott volna ahhoz hogy mostani, emberi mivoltunkban könnyedén emészthető gondolat legyen, és valószínüleg -az általunk érzékelt- valósághoz képest mégis túlságosan kevéssé elrugaszkodott ahhoz, hogy az igazságot még csak megközelíthesse is. Hozzátéve mindehhez hogy Jézus Krisztus a szentíró szavai által azért ad némi támpontot erre vonatkozólag, pl amikor azt mondja hogy az emberek ott akképp fognak élni, mint Isten angyalai, vagyis a kérdés innentől úgy is feltehető volna hogy vajon mit csinálnak Isten angyalai... S ha mindenáron találgatásba szeretnénk bocsátkozni, ennek fényében akár azt is el lehetne képzelni, hogy -mint az angyalok ezt talán meg is teszik-, itt-ott beavatkoznak pl az emberek életébe, a földi dolgok folyásába Isten akaratának megfelelően, hogy csak egyet említsek, amivel esetleg az örök boldogság végtelen hosszúra nyúló perceiben érzett unalmukat enyhíthetik, hogy ezzel a nem véletlenül hangsúlyos képzavarral éljek.
2014. ápr. 24. 08:50
 14/15 anonim ***** válasza:

"No, gondolom, tapasztalod, hogy ez nagyon messzi van az unalomtól!:)

Ilyenkor NEM a földön vagy, hanem a Mennyben."

Csak kérdezem, hogy mikor a szadomazo hajlamúak a "fájdalomtól" érik el az orgazmus érzését, akkor az is a menny?

2014. ápr. 24. 15:52
 15/15 A kérdező kommentje:

Dove081-nek:

- Nem ugyan arról beszélünk. Én arra vagyok kíváncsi, hogy mi az értelme a halál utáni létezésnek. Nem az, hogy unalmas lesz e odaát, persze ez egyenesen következhet a másikból, de nem ez a lényeg. A Földi lét értelme ugye a keresztény hit szerint az, hogy bebizonyítsuk: Isten számára kedves életet élünk és ezzel bizonyítjuk hűségünket. Rendben. Ezután meghalunk és jön a kérdésem: Mi értelme lesz a halál utáni létezésünknek??

Remélem így érthető.

Egyébként a levezetésed logikus és érthető számomra, szóval ezen túl is léphetünk.

2014. ápr. 24. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!