Miért kell ez a népbutítás?
Hétvégén minden reggel megy a vallási népbutítás az m1-en, már mesékbe szövik bele a Jézus-sztorit, olyan pofátlan módon, mint anno ismert ókori írók meghamisított könyveit.
A gyerekek nézik a bábmesét, majd megszakítja egy rendkívül unszimpatikus szemüveges pap a mesét és mosolyogva megkezdi az agymosást.
Hogyan védhetjük meg gyermekeinket?
Ne nézz tv-t
Évek óta nem nézek, kiskoromba se néztem, mégis értelmes ember lett belőlem. Meg lehet élni a tv nélkül is. Sőt talán még jobb is nélküle.
Tán ne a TV legyen az elsődleges szórakozás?
Ha ilyen-olyan műsört akarsz nézni, megtalálod az interneten is, reklám, megszakítás nélkül...
Aki meg a tévével neveli a gyereket, az így járt.
"olyan pofátlan módon, mint anno ismert ókori írók meghamisított könyveit. "
Ezt kifejtenéd bővebben?
Remélem nem csak a nyálad csorog ezután a kérdés után.
Kérlek!
A Jézus sztorit eredetileg csak a biblia írta le és Jézusról sem írt senki más, ezért ismert ókori írók, költők műveit hamisították meg, mint pl Tacitus és Flavius, bele-bele hamisítva Jézust.
Miközben egyetlen egy kortárs zsidó író sem írt róla soha, semmit.
Már megbocsáss, de Flávius írt róla.,
sőt vannak olyan régi írások Római iratokból ahol megemlítik Ponciust mint helytartót, aki egy Jézus nevű embert megfeszíttetett.
s bár nem vagyok antiszemita, mert magam is Jehovát a valamikor az Izraeliták Istenét szolgálom, de azt el kell mondanom, hogy ők nem is írhattak róla, hiszen akkor elismernék hogy valóban létezett. S az egyenlő lenne a beismeréssel, hogy tévedtek, mert Jézus a várt messiás.
Nagyon kevés az az Izraelita aki felismerte, és elfogadja a messiásról szóló igazságot.
a Biblia pedig Isten szava, és ha abban benne van Jézus, akkor hitelesebb mint bármelyik emberi író szava.
Ha pedig megakarod védeni a gyermekedet a "keresztény tanítástól", akkor azt kellene tenned amit régen tettek a valamikori választott nép.
"nem belekeveredni a "világba" még ha itt is kell élni.
Jehova Tanúi így tanítják a gyermekeiket. Itt élnek a világban, de nem figyelnek más Tanításokra, vagy ha hallanak ilyet, akkor elmagyarázzák a gyermeknek, hogy Isten miért nem ért ezzel egyet.
Nézd, a média bármelyik ágáról el lehet ezt nagyjából mondani. A könyvek, az újságok között is szép számmal van, amelyik inkább homályosít, mint világosít. A filmekben látványosan csinálják, megnéztem én is a Rambókat, de persze azt azért végig tudtam, hogy egy nagyvárosi flaszteron felnőtt amcsi kölök nem volt nagy legény a dzsungelban, nyomatták a mariskát, ha meg rájuk puffantottak egyet, akkor hívták a légierőt, az meg napalmmal megszórta az egész falut,de hát a sztori azért szórakoztató volt, akár még így is történhetett volna, de nem így volt. A valóságban az ilyen Stallone szerű kigyúrt palik hamar kipurcantak, a vézna, kis nyüzügék meg sokat elviseltek, na hja, abban a hőségben a bikák hamar kidőltek, arról nem beszélve, hogy az apró kis vietkongok voltak otthon.
A vallásos műsorokat sokan igénylik, de át, vagy ki lehet kapcsolni a készüléket, én régen nem nézem már, csak néha a sporteseményeket, de azt is gyakran a neten figyelem.
Vallási műsort nyugaton ritkán láttam, illetve ott van nekik csatornájuk, azt nézheti, aki oda van érte.
Igazából mára lassan külön tudomány, hogy a sok félrevezető infóból kiszűrje az ember az igazságot, de meg lehet tenni, hozzá lehet szokni.
Szombat délelőtt nem volt vallási műsor az M1-en. A vasárnap délelőtt pedig végig a vallásokról szólt, katolikus, református, evangélista és metodista vallási műsorok követték egymást. Ha az elé ülteted a gyereked, ne csodálkozz, ha papbácsit fog látni.
Amúgy meg ha nem a tv nevelné a gyerekedet, és hétvégén reggelente mesekönyvet olvasnátok, vagy diafilmet néznétek, akkor te válogathatnátok meg, hogy miről szóljon a mese. Az egyéb közös programokról nem is beszélve.
Mindenki tök jót mondott. Nem kell tévéztetni a gyereket, csak óvatosan, válogatva. A tv is neveli a gyereket, csak nem jó irányba. Az mvgroup.org-on vannak jó filmek, dokumentum jellegűek, útikalauz, természetfilmek, kertészet, vonatok, repülők, autók, állatok, minden mennyiségben.
Mondjuk Angol nyelvű , de lehet nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!