Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A homoszexualitás bűn?

A homoszexualitás bűn?

Figyelt kérdés
Mert ha az, akkor miért léteznek homoszexuális állatok? Nincs lelkük, sokuknak énképük sincs, nem ismerik fel magukat a tükörben. Mégis előfordul, nem is kis számban. Hogy követhet el bűnt, hogyan fordulhat szembe Isten akaratával egy olyan lény, amelyiknek nincs szabad akarata, döntési lehetősége. Isten teremtette őket homoszexuálissá?
2014. ápr. 3. 06:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
46%

"Nem tudják megkülönböztetni a jót a rossztól, hiszen nem ettek a fáról, ezért nem választhatnak jó és rossz között. "

Érdekes, az én kutyám tudja, hogy nem szarunk az ajtó elé, mert az rossz. Akkor ő evett volna arról a bizonyos almafáról?

2014. ápr. 3. 11:19
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

Honnan veszed, hogy az állatoknak nincs szabad akarata?

Amúgy meg nem, nem bűn. Csak a homofóbok már nem tudnak mást kitalálni. Ezek a begyöpösödött emberek egyedül a homoszexualitást nevezik, egymásnak ellentmondó módon, egyszerre betegségnek, halálos bűnnek, ocsmányságnak.

Tudsz példát mondani betegségre, mely egyszerre bűn és szégyen? Vagy tudsz mondani példát arra, amikor egy pusztán esztétikailag (egyeseknek) visszataszító dolgot erkölcsileg elítél az ember? Tudsz olyan bűnt, mely nem szabad elhatározásból ered?

A válaszra mind: nem. Ez pedig rámutat, hogy az igazi betegség a homofóbia.

A homoszexualitás nem betegség. Lekerült a betegségek listájáról, mert nem az. Ha valaki annak tartja, akkor meg mi jogok ítélkezik? Akkor ítélje el ugyanúgy a cukorbetegeket, vagy a magas vérnyomásban szenvedőket is.

Egyébként csak úgy megemlítem, hogy régen pl a balkezességet is betegségnek tartották.

És még valami: reklámozás? Egy kézfogás, ölelés már reklámozás? Igen? És akkor a metrón, kávézókban nyalakodó heteró párok jól hallható hangokkal enyelegnek, akkor az minek minősül? Ja h az természetes?

Ez a "reklámozás" szöveg az eddigi legnevetségesebb, amit a homofóbok kitaláltak. Reklámozni egy árucikket lehet, amit el lehet adni. A homoszexualitásba SZÜLETNI KELL. Ez nem elkapható, nem eltanulható. Nem értem, hogy ezt normális józan paraszti ésszel miért nem képesek egyesek felfogni.

Ennyi erővel a négerek is létezzenek csak négy fal között, mert hátha valaki eltanulja, és bebarnul. (kb hasonló "érvelés")

2014. ápr. 3. 12:44
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
Csak éppen a cukorbetegek nem csinálnak felvonulást a cukorbetegségért ill. annak elfogadásáért, és nem szúrják magukat feltűnően (minél feltűnőbben!) a nagyközönség előtt. Nem hepajkodnak, hogy micsoda elnyomásban van részük hazánkban a cukorbetegeknek, hogy mennyire megalázzák a cukorbetegeket, mert nem engedik őket nyilvánosan vércukorszintet mérni. Valamint egy cukorbetegtől nem kap hányingert egy jóérzésű, normális ember, ha egy másik cukorbeteggel közösen beadják maguknak az inzulint.
2014. ápr. 3. 12:50
 14/25 A kérdező kommentje:

A kutyád nem azért nem szarik az ajtó elé, mert az bűn, hanem mert úgy nevelték, hogy azt nem szabad. Téged se akadályoz abban semmi, hogy kézzel edd a tökfőzeléket, még csak nem is ártasz vele senkinek, mégsem teszed, mert így vagy kondícionálva. Magadévá tetted a nevelést.

A szabad akarat az, ha én tudom valamiről, hogy az rossz, tudom, hogy ha megteszem, elkerülhetetlenül megtorolják rajtam, mégis megteszem. Gonoszságot csak készakarva lehet csinálni, az állatok nem tudnak gonoszkodni. Sem a dühüket sem a vágyaikat nem tudják elrejteni, én viszont mindig dönthetek másképp, ha rajtam áll egy dolog.

2014. ápr. 3. 12:57
 15/25 A kérdező kommentje:

Van diabétesz-felvonulás.

Ízlésről értelmes ember nem vitázik, így nem is hozza fel érvként. Senkit se érdekel, mitől kapsz hányingert, és nem tudom, hol laksz, de én sosem látok meleg párt, még csak kézenfogva sem. Nem kell az álerkölcsös hiszti, lejáratod magad.

2014. ápr. 3. 13:04
 16/25 anonim ***** válasza:

"A kutyád nem azért nem szarik az ajtó elé, mert az bűn, hanem mert úgy nevelték, hogy azt nem szabad. Téged se akadályoz abban semmi, hogy kézzel edd a tökfőzeléket, még csak nem is ártasz vele senkinek, mégsem teszed, mert így vagy kondícionálva. Magadévá tetted a nevelést. "

Pontosan. Ezt jelenti a társadalomban, közösségben való életmód. Ha egy ember soha nem kerül kapcsolatba az emberi civilizációval, annak nevelő-tanító hatásaival, akkor ugyanúgy "szabad akarat nélküli", a "rossz és jó között különbséget tenni képtelen" lény lesz, mint bármelyik állat.

Te is azért nem teszed meg az általad rossznak gondolt dolgokat, mert a környezeted nevelő hatása érvényesül benned. Ez gyakorlatilag a bűn felismerésének képessége. De ugyanez megvan a kutyámban is. Én úgy neveltem, hogy ne szarjon az ajtó elé, tehát így lett kondícionálva. Vagyis felismeri, hogy az ajtó elé pottyantani bűn, ezért nem is teszi meg.

"A szabad akarat az, ha én tudom valamiről, hogy az rossz, tudom, hogy ha megteszem, elkerülhetetlenül megtorolják rajtam, mégis megteszem."

A macskám pont ilyen. Hiába tudja, hogy tarkón lesz csapva, ha felmászik az asztalra vagy a függönyre, mégis megteszi. Tehát a macskámnak szabad akarata van?

2014. ápr. 3. 13:10
 17/25 anonim ***** válasza:

"hogy micsoda elnyomásban van részük hazánkban"

Talán mert nincsenek is elnyomásban? Ellenben még semmi sehol, te már rég ítéletet mondtál minden homoszexuálisra.

Kizárólag azért, mert neked nem jön be. Nem vagy sokkal jobb, mint az ide kommentelő vallási fanatikusok.

2014. ápr. 3. 13:26
 18/25 anonim ***** válasza:

Valóban nem kell propagálni a homoszexualitást. A szexuális élete mindenkinek a magánügye, és fel kellene fogni, hogy a melegek nem szorulnak toleranciára. Jobban tennék, ha nem törődnének azzal, hogy elfogadják őket. Sőt egyenesen sz@rják le, hogy kiknek tetszik, amit csinálnak, és kiknek nem. (én is így teszek)

De ebben a kérdésben nem erről van szó.

Hanem arról, hogy önmagában az, hogy valaki a saját neméhez vonzódik, bűn-e.

Mi az egyáltalán, hogy bűn? A törvény szerint nem az. A vallási erkölcsi tanítások szerint igen. Azok mondják meg, hogy ki lesz "normális jóérzésű ember"? Egy papírdarab, amire 2-3 ezer éve írtak valamit, ami épp eszükbe jutott? Ha én leírom, hogy a hajvágás bűn, és eltelik 3000 év, és valaki megtalálja ezt, akkor lehet, hogy szentírássá lesz a szavam és bűn lesz hajat vágni? Tudom, hogy sokan hiszik, hogy a Biblia Isten szavára íródott, de szinte biztos, hogy ha a hajvágási tilalmam mellé odaírnám, hogy ezt az istenek súgták meg, 3000 év múlva lennének épp elegen, akik ezt elhiszik, és ha van köztük néhány fanatikus hiperaktív, aki erre még egyházat is alapít, már kitalálhatjuk, hogy hol fogunk tartani.

Szerintem egyáltalán nem létezik olyan, hogy bűn. Ezt valaki kitalálta, hogy az embereket kiszámítható, irányítható társadalomba tömörítse. De valójában a természetben ismeretlen a bűn fogalma. Nem értelmezhető.

A bűn fogalma civilizációs vívmány, az államhatalom kontrolljának eszköze.

Nem a kérdéshez tartozik, de megemlítették, hogy betegség.

A betegség károsítja a szerveztet vagy az elmét. A homoszexualitás nem károsítja a szervezetet sem az elmét. (Az információ első kézből való:D) Ennél egyszerűbben nem lehet megcáfolni az állítást.

2014. ápr. 3. 13:30
 19/25 anonim ***** válasza:

"Tudsz példát mondani betegségre, mely egyszerre bűn és szégyen?"

Kleptománia??

2014. ápr. 3. 15:47
 20/25 A kérdező kommentje:

A macskád nem gondolja végig, mit tesz, nehezen lehet kondícionálni, de a makacssága nem jelenti azt, hogy szabad akaratából választaná a rosszat.

A kérdés feltételezi, hogy a Biblia Istentől ered, és igaz. Ezen ne nyissunk vitát, mert nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy miképpen lehet bűnös, természetellenes egy állat viselkedése, ha bűnös és természetellenes dolog a homoszexualitás. Ha betegség, akkor tisztáztuk, hogy nem bűn.

Csodálatosan elbeszél mellette mindenki, de a kérdés nyitva van: miért fordul elő a természetben, kihatás nélkül az emberre, a homoszexualitás, ha szembe megy Isten akaratával?

2014. ápr. 3. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!