Ha a Jehova Tanúi azt olvassák ki a Bibliából, hogy nem ünnepelhetik meg a születésnapot és egyéb ünnepeket, miért emlékeznek meg a házassági évfordulóról?
Katy Weaver!
Lehet, hogy Filoszmen-nek címezted az utóbbi válaszod, bár az én felvetéseimre próbáltál válaszolni nem sok sikerrel!
„„Jehova Tanúi az ezüst és az arany lakodalmat sem dínom dánommal tartják meg.
Inkább megemlékeznek szűk családi légkörben hogy az eltelt időszakban hogyan sikerült Isten tanácsaival összhangban élni””
Én nem tarhatom meg nem dínom-dánommal szűk családi körben inkább megemlékezve és hálát adva Istennek az Ő ajándékáért, az Ő áldásaiért és azért, hogy „„időszakban hogyan sikerült Isten tanácsaival összhangban élni”” és nevelni a gyermekünket????
Ne haragudj ez teljesen mellébeszélés és belemagyarázás!
„„A Tanúk az ajándékozást nem naphoz vagy eseményhez kötik amit a világban megszoktak. Hanem a szeretet jegyében az év 365 napján bármikor gyakorolhatják többször is az ajándékozást.””
Én sem csak azon a napon adok gyermekemnek ajándékot!
„”Az hogy előtte vagy utána ad ajándékot egy gyermeknek a szülő a Tanúknál a kis gyermekeknél az az oka, hogy talán még nem érti mit miért nem élnek úgy ahogy a többi ember.
s így ennek a hiányát szünteti meg az ajándékozás előtte vagy utána.””
Erről írtam, hogy ezt nem képmutatásnak hívják?
A legfontosabbra viszont nem válaszoltál? Krisztus nem házassági évfordulón volt, nem azt ünnepelték, hanem menyegzőn volt! A kettő nem ugyan az! És házassági évfordulóról nem lehet olvasni a Bibliában…
Szia
Miért lenne képmutatás,
a bölcs ember a gyermekét úgy neveli és tanítja, hogy az ne érezze a hiányát valaminek és ne menjen a világ után
A világ a saját öntő formájába akarja belepréselni az embereket, és ha valaki "kilóg" a sorból, azt kinézik.
De e keresztény nem a világ után megy és nem a világ és az emberek tetszését akarja elnyerni, hanem Istenét.
Egy igen nyomatékos idézet:
(1János 2:15–17) 15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.
Hogy a világban ki mit csinál az egyén dolga. Mindenki oda áll Isten széke elé.
Mi úgy döntöttünk a biblia fényében, hogy ezt mi nem szeretnénk gyakorolni.
Katy Weaver
"Hogy a világban ki mit csinál az egyén dolga. Mindenki oda áll Isten széke elé.
Mi úgy döntöttünk a biblia fényében, hogy ezt mi nem szeretnénk gyakorolni. "
Szerintem ez a legkorrektebb válasz, úgy egészében a Gyakorin. Nem csak tőled, hanem amúgy is, csak magát az idézeted nézve. Mindenki (bár én kétlem, de ez más téma) Isten elé kerül, és majd eldől, hogy a tette jó volt-e, rossz volt-e, netán semleges.
Ezzel a mondattal igazából csak 1 bajom van, hogy zárt kapukat jelent....de ha a jelenlegi állapotban boldog az ember, akkor mit bánom én?
Katy Weaver!
Ezt a kérdést miért kerülöd szándékosan?
Krisztus nem házassági évfordulón volt, nem azt ünnepelték, hanem menyegzőn volt! A kettő nem ugyan az! És házassági évfordulóról nem lehet olvasni a Bibliában…
Nem házassági évforduló, hanem menyegző...
Jn 3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Jn 17,15 Nem azt kérem, hogy vedd ki őket e világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól.
Ennyit a világról...
Kedves válaszoló.
nem kerülöm a Témát, egyszerűen nem vitatkozom ilyesmin.
A házasság tiszteletre méltó elrendezés, akár épen valaki házasságot köt, vagy már jó ideje házas.
Mind a kettő Isteni elrendezés.
A születés napot a Biblia szándékosan rossz színbe tünteti fel, nem véletlen, amin el kellene gondolkodni.
S ha nem lenne probléma, akkor nem említené meg semmilyen formában sem.
Katy Weaver
"A születés napot a Biblia szándékosan rossz színbe tünteti fel, nem véletlen, amin el kellene gondolkodni. "
Nono! Semmi sem mutat arra, hogy konkrétan a születésnap van rossz fénybe tüntetve, még, ha pogányok tartották is meg. Idézd azt a bibliaigét, ami a születésnap ellen szólal fel.
Sörpocak:
Nem érdekes az, hogy a biblia egyetlen Zsidó vagy keresztény esetében sem említ ilyen ünneplést? Miért nem?
Miért csak kettőről beszél a biblia, és ráadásul egyik sem volt sem Izraelita, sem Keresztény.
Miért nem ír olyat, hogy Ábrahám megünnepelte Izák születésnapját, Vagy hogy Jézus 25. születés napján a szülei nagy ünnepséget rendeztek baráti körben?
Vagy János 30. születésnapját Jézus társaságában töltötte?
Katy weaver
Ítélet napja. Első szín.
László áll Jézus előtt:
- László, te rendszeresen megünnepelted a születésed napját.
- Igen, Uram!
- László, te a gyerekeid születésnapját is megünnepelted.
- Igen, Uram!
- Olvastad te a Bibliát?
- Igen, Uram!
- És olvastál te olyat, hogy megünnepeltem volna a születésnapomat?
- Nem, Uram!
- Távozz tőlem, gonosztevő, menj balra, az örök kárhozatra!
Ne már...
Ítélet napja. Második szín.
Béla áll Jézus előtt:
- Béla, te hogyan hívtad atyámat?
- Istenem, Uram, Atyám...?
- Béla, elküldtem hozzád két szolgámat, akik azt mondták, hogy Atyám neve Jehova, igaz?
- Igen, Uram!
- Mivel nem hallgattál rájuk, távozz tőlem, gonosztevő, menj balra, az örök kárhozatra!
Ne már...
Ítélet napja. Harmadik szín.
Károly áll Jézus előtt:
- Károly, te nem jártál házról házra hirdetni Atyám Jehova nevét!
- Igaz, Uram!
- Távozz tőlem, gonosztevő, menj balra, az örök kárhozatra!
Ne már...
Ítélet napja. Negyedik szín.
Józsi áll Jézus előtt:
- József, te Atyámat Jehovának hívtad, házról házra jártál ezt hirdetni, és nem volt születésnap, amit megtartottál volna.
- Igaz, Uram!
- Jól van barátom, te menj jobbra, az örök élete!
Ne már...
Ez a kereszténység? Sajnálom keresztényként... nagyon.
"Nem érdekes az, hogy a biblia egyetlen Zsidó vagy keresztény esetében sem említ ilyen ünneplést? Miért nem?"
Ne terelj! Azt tedd amire kértelek! Egy csomó minden van, ami nincs benne a Bibliában és megint csak egy csomó minden, amit pogányok is tettek, de nem derül ki, hogy attól még, hogy pogányok tették, attól még rossz-e? Ilyen a születésnap is.
Mondj nekem olyan igéd, ami a születésnapot ellenezné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!