Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikortól kezdik a hívők...

Mikortól kezdik a hívők elhinni egy meséről, hogy igaz?

Figyelt kérdés

Amikor kitalálják őket, akkor nyílván még nem lehet hinni. Nagyon sok mesével, fantáziával hasonlítják össze a keresztyén hitet, de azokról mindenki tudja, hogy mese, és nincs valós alapja. Arra vagyok kiváncsi, hogy mikor fognak ezek a még mesék hitté válni?

A Biblia világosan mondja, hogy rengeteg bálvány van, amit az ember csinál és istenként tiszteli, de segíteni nem tudnak.

Az is le van írva, hogy aki elhiszi mindazt amit a Biblia ír, és gyakorlatba ülteti, megfogja tapasztalni annak igazságát vagy hamisságát.

Milliók tapasztalták már meg erejét, hosszú életek során,

csodákat éltek át, boldogan várták a halált.

Te aki talán most mindezt megcáfolod, kipróbáltad?

2014. márc. 6. 18:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"De egyet véssetek az eszetekbe: attól mert ti nem ismertek valamit, az nem azt jelenti, hogy nem létezik, csupán alkalmatlanok vagytok megismerni."

Oui, Votre Majesté

2014. márc. 7. 11:46
 12/22 anonim ***** válasza:
26%

Van humorérzéked utolsó :-D ... meg feljebb az Öbubutyaságnak is :-D

Katy

2014. márc. 7. 15:46
 13/22 anonim ***** válasza:

Kösz Katy!

Nem az első eset, hogy ezt megállapítod.

2014. márc. 7. 16:14
 14/22 sandor76 ***** válasza:

Amikor Isten kijelenti magarol mit fog tenni,es latom ,hogy valoban igy van.

Latom,megertem,bizonyitva van,es kialakul a hit.

A hit ismereten alapszik.

Akiknel ez nem igy van az nem hit hanem hiszkenyseg.

Mind a kettore van pelda,de mindenki maga dont,meseben hisz vagy az igazsagban.

2014. márc. 7. 21:05
 15/22 A kérdező kommentje:
Lehet boldogan várni a halált, és hogy példát is hozzak amit elhihetsz, Pál apostol. (Filippi 1:21-23)
2014. márc. 7. 21:43
 16/22 anonim ***** válasza:

De te nem vagy Pál apostol.

Neked a földi életre a paradicsomi földön van reménységed élni.

Ézsaiás 35 fejezete....

Ézsaiás 65:21,22

Ézsaiás 11:6-9

Jézus beszélt a más juhokról is. Nem tudom olvastad-e már?

és még Pál apostollal kapcsolatban. Amikor ezt a verset írta, már élete végén volt, tudta, hogy ki fogják végezni, és tudta, hogy kiállta a próbákat, tudta, hogy megkapta a mennyei élet reménységét. De mondhatod ezt te is ? Hirdettél és szenvendtél annyit az igazságért mint Pál apostol?

2014. márc. 8. 08:49
 17/22 anonim ***** válasza:

"De egyet véssetek az eszetekbe: attól mert ti nem ismertek valamit, az nem azt jelenti, hogy nem létezik, csupán alkalmatlanok vagytok megismerni."

Ez vissza felé talán még találóbb.:)

Én sok-sok kutakodással jutottam el odáig,hogy egy másik verzió mellett tegyem le a voksot,ami ráadásul teljesen szembe megy azzal,amit elvárnak tőlem.

Nem csak azért,mert azt mondták,úgy neveltek (egyébként nem),vagy csak simán bekattantam.Ezt a következtetést vontam le.

2014. márc. 10. 07:15
 18/22 anonim ***** válasza:
Jézus nem azért jött el hogy a meséljen nekünk ,mert azt bárki megteheti.Hanem bizonyságot tett az IGAZSÁG-ról.Betegeket gyógyított,ördögöket űzött ki,és elhozta az örömhírt amelyet oly régen vártak.A menny valóságos és létezik .Ma is vannak bizonyságok Jézus igazságára .Minden szava igaz ,ez nem mese!Sokat kell még tanulnod...
2014. ápr. 24. 15:34
 19/22 anonim ***** válasza:
És nem halt volna meg....ÉRTÜNK..
2014. ápr. 24. 15:36
 20/22 anonim ***** válasza:

Tehát Jézus csinált pár ügyes bűvésztrükköt, mondott pár vidám örömhírt és innentől kezdve ő Isten fia és minden szava igaz?

Való igaz, manapság is nagyon sok tehetséges csaló van, aki nagyjából ennyivel használja ki a buta embereket.

Jézus is valami ilyesmi lehetett.

Azt meg tisztázzuk: Értem egész biztosan nem halt meg senki, különösen nem Jézus Krisztus.

2014. ápr. 24. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!