Mikortól kezdik a hívők elhinni egy meséről, hogy igaz?
Amikor kitalálják őket, akkor nyílván még nem lehet hinni. Nagyon sok mesével, fantáziával hasonlítják össze a keresztyén hitet, de azokról mindenki tudja, hogy mese, és nincs valós alapja. Arra vagyok kiváncsi, hogy mikor fognak ezek a még mesék hitté válni?
A Biblia világosan mondja, hogy rengeteg bálvány van, amit az ember csinál és istenként tiszteli, de segíteni nem tudnak.
Az is le van írva, hogy aki elhiszi mindazt amit a Biblia ír, és gyakorlatba ülteti, megfogja tapasztalni annak igazságát vagy hamisságát.
Milliók tapasztalták már meg erejét, hosszú életek során,
csodákat éltek át, boldogan várták a halált.
Te aki talán most mindezt megcáfolod, kipróbáltad?
"De egyet véssetek az eszetekbe: attól mert ti nem ismertek valamit, az nem azt jelenti, hogy nem létezik, csupán alkalmatlanok vagytok megismerni."
Oui, Votre Majesté
Van humorérzéked utolsó :-D ... meg feljebb az Öbubutyaságnak is :-D
Katy
Kösz Katy!
Nem az első eset, hogy ezt megállapítod.
Amikor Isten kijelenti magarol mit fog tenni,es latom ,hogy valoban igy van.
Latom,megertem,bizonyitva van,es kialakul a hit.
A hit ismereten alapszik.
Akiknel ez nem igy van az nem hit hanem hiszkenyseg.
Mind a kettore van pelda,de mindenki maga dont,meseben hisz vagy az igazsagban.
De te nem vagy Pál apostol.
Neked a földi életre a paradicsomi földön van reménységed élni.
Ézsaiás 35 fejezete....
Ézsaiás 65:21,22
Ézsaiás 11:6-9
Jézus beszélt a más juhokról is. Nem tudom olvastad-e már?
és még Pál apostollal kapcsolatban. Amikor ezt a verset írta, már élete végén volt, tudta, hogy ki fogják végezni, és tudta, hogy kiállta a próbákat, tudta, hogy megkapta a mennyei élet reménységét. De mondhatod ezt te is ? Hirdettél és szenvendtél annyit az igazságért mint Pál apostol?
"De egyet véssetek az eszetekbe: attól mert ti nem ismertek valamit, az nem azt jelenti, hogy nem létezik, csupán alkalmatlanok vagytok megismerni."
Ez vissza felé talán még találóbb.:)
Én sok-sok kutakodással jutottam el odáig,hogy egy másik verzió mellett tegyem le a voksot,ami ráadásul teljesen szembe megy azzal,amit elvárnak tőlem.
Nem csak azért,mert azt mondták,úgy neveltek (egyébként nem),vagy csak simán bekattantam.Ezt a következtetést vontam le.
Tehát Jézus csinált pár ügyes bűvésztrükköt, mondott pár vidám örömhírt és innentől kezdve ő Isten fia és minden szava igaz?
Való igaz, manapság is nagyon sok tehetséges csaló van, aki nagyjából ennyivel használja ki a buta embereket.
Jézus is valami ilyesmi lehetett.
Azt meg tisztázzuk: Értem egész biztosan nem halt meg senki, különösen nem Jézus Krisztus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!