Vallásos Barátaink! Mit adott nektek az Istenképiség?
kedves kérdező!
az összes vallásra igaz, hogy semmilyen gyakorlati haszna sincs, nem is lehetne, mert nem racionális, hanem misztikus, a racionális világon kívüli
a vallás nem gyógyít, nem tesz gazdaggá, nem leszel tőle okosabb, semmi kézzelfogható eredményt nem tud produkálni
a vallásnak nem értelme, hanem élménye van, az pedig nem leírható, maximum megélhető
kb. olyan, mintha a zene vagy egy film, vagy az ízek, egy jó töltött káposzta ízét nem lehet leírni és nincs gyakorlati haszna se, csak megkóstolni vagyis megélni lehet
Kicsit provokatív jellegű a kérdés de sebaj.
Gyakorlati oldalról tudom megközelíteni. Egy példa, sok más mellett...
Milyen hibákat nem követek el? Pl. nem vágyom olyanra, amit nem tudok kifizetni, nem veszek fel olyan hitelt, amit életem végéig fizethetnék, megelégszem kisebb térrel is az élethez. Ez nekem a hitből fakad. Nem engedi a "mert megérdemlem" felfogást érvényesülni. Másnak másból. Nem szeretnék kapzsi lenni, és telhetetlen, mert az nem jó.
Következő kérdésedre is ugyanezen példán keresztül:
nem vettem fel a hitelt, nem buktam el a házat anno, mint páran.
Semmivel sem több, mint a józan belátás, csupán egy másik út. De ha a most annyira divatos hitetlen világ józan belátás alapján működik, akkor vajon miért bukhatták el mégis annyian a házukat/lakásukat?
Annyival több a hit a józan belátásnál, hogy ez utóbbihoz szükség van egy bizonyos érettségre, értelmi szintre, ami ma már a társadalom szűkebb rétegére jellemző csupán. A hithez nem kell műveltség-érettség. Elég a hit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!