Mit vegyek egy 15 éves fiú ballagására? Hol szokás átadni az ajándékot? Én leszek a bérmamama (barátaink fia bérmálkozik).
Keresztet (tűzzománcos)beszéltünk meg a szüleivel. Gondoltam veszek mellé egy szép könyvet, amelybe beleírok.
Hol szokták átadni az ajándékot? Elvigyük a templomba, és az azt követő ebédnél adjuk át? Apropó: ki hívja meg a másikat ebédre? Annyiféle választ olvastam már itt, végül is melyik a helyes?
Lehet, hogy már felesleges a válasz, mert már volt a bérmálás? :-)
De azért akkor is válaszolok!
Értékesebb tárgyajándék a szokásos(én pl egy fényképezőgépet kaptam). Az ünnepi mise után a keresztszüleimnél volt egy vacsora(a mise délután volt), ott kaptam meg a gépet, de úgy, hogy a.keresztanyám már készített vele pár felvételt a misén.
A kereszt jó ötlet. A magam részéről helyénvalóbbnak tartom, ha az ajándéknak ilyenkor van némi hitbéli "felhangja". Erre egy jó példa volt.az édesapám, aki annó egy imakönyvet kapott, amit vele is temettünk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!