Keresztényeknél a videó játékok tiltva vannak?
#6-os valaszolonak:
Ne beszelj marhasagokat, elobb nezz utana egyes dolgoknak. A vilag ket legismertebb informatikus zsenije, Bill Gates es Steve Jobs. Nezzuk hogy alltak a vallashoz:
Bill Gates egyszer azt nyilatkozta, hogy neki mar nincs szuksege a penzre, hiszen az nem az Ove, Isten ajandekozta meg ot. Nem mellesleg meg nem hallottal az alapitvanyrol, amiben szegenyeken segit.
Steve Jobs Indiaban tett utazasai soran mely benyomast hagyott benne a buddhizmus es felvette a vallast. Az Apple termekeinek tervezesen is mindez szerepet jatszott.
Ateista vagyok és mindig furcsálltam a keresztények azon nézetét, hogy a gondolatban elkövetett bűnök is számítanak.
Azt megértem, hogy az alapja az, hogy ha gonosz, bosszúálló gondolata támad valakinek, jobb, ha sürgősen elhessegeti, mert ha nagyon belemerül, ki tudja, egy véletlen pillanatban nem tör e elő belőle, az a legjobb, ha gondolni sem mer rá.
Normális ember különbséget tud tenni a videó pixeljei és a valóság között és ha egy harci játékban kedvére kilövöldözi magát, attól nem lesz ámokfutó gyilkos, szó sincs róla, az erőszak máshol gyökerezik.
Mégis, egy keresztény számára egyértelműen tilos az ilyesmi, még csak gondolnia sem szabad rá, hiszen gondolatban is tilos vétkezni és ha a Sims3-ban kedvenc figurája éppen nem a házastársával etyepetyézik, az máris kétségessé teszi számára a túlvilági üdvözülést.
Szerintem még a szövegszerkesztés is tilos, mert én úgy találom, hogy eleve a gondolkodás sem túlzottan megengedett, hiszen bizonyos szituációkat, ha végiggondol az ember, mindenképpen felmerül az erőszak képe is, tehát a kersztény akkor az igazi, ha semmi olyasmit nem tesz, amit értelmes cselekvésnek nevezhetünk, így hát marad neki a Biblia, mint egyetlen biztosan megfelelő szórakozási forrás.
Kedves utolsó!
Biztos hallottál már olyat ahol az alkohol tönkre tette a családot ahol a férj verni kezdte a feleségét.
Ezek az emberek is egy pohárral kezdték amire azt mondanád ártalmatlan és egy egész család életét tette tönkre.
A videó játék is tönkre teheti a családot.
Kezdetben ártalmatlannak tűnik de aztán elhidegülnek egymástól, megcsalják egymást.
Nagyon veszélyes út.
Tökéletesen jellemezted most a szánalmas szekták felfogását.
Gondolkodni soha nem lesz bűn és sehol nincs tiltva. Veszélyes is max csak a gyengébb embernek, akiben lappang valami és befolyásolhatò.(bár ő is jobban járna ha átgondolná ezt azt, mint hogy nem tud uralkodni magán, ha x helyzetbe kerül). A gondolat szabadságát nem lehet sérteni és szerencsére ellenőrizni sem. A művészetben meg nincs bűn.
A nyomozòknak és pszichològusoknak is meg kell érteni a másikat. Nehogy már elkárhozzanak!
Bár tudom azt hiszik páran, hogy néhány idézet mindenre jò.
Kedves 13#, te most a sùlyos függőségről beszélsz. Enni erővel, ha valaki a családjával van mindig, lehet soha nem fogja őket elengedni magátòl. Szolgák lesznek és jön a féltékenységből vérengzés.
Valòban a járék csak szòrakozás, de a technikát is támadni gusztustalan.
Igen súlyos függőségről beszéltem.
Amint írtam az alkoholisták is egy pohár sörrel kezdték.
A súlyos dohányosok is csak kipróbálták.
A sátán mindig ártalmatlannak állítja be a bűnt.
Kedves 11-es,
Szerintem Te kellene utananezz egyes dolgoknak.
Gates agnosztikus / ateista, amit szamos alkalommal fel is vallalt:
Attol nem lesz hivo, hogy par szofordulatban Isten nevet emliti, hogy tobb szimpatiat szerezzen.
Attol sem lesz hivo, hogy adomanyokat ad. Egyebkent konnyu adakozni annak, akit vet fel a penz. Olvasd el Jezus velemenyet errol: Mark 12:41-44.
Steve Jobs pedig buddhista volt, igen. Vagyis hasonlokeppen elutasitotta Jezus megvalto aldozatat.
Erdemes megjegyezni, hogy mindketten hivo csaladban szulettek, es vallasos nevelest kaptak. Csak akkor fordultak el az elo Istentol, mikor a szamitastechnikaban kezdtek dolgozni.
Gondolkozzatok el ezen, amig nem keso.
nem
a keresztényeknél semmi sincs tiltva
csak vannak dolgok, amik nem használnak, hanem ártanak, s ezeket a keresztények nem akarják csinálni
ez olyan, mint az egészséges életmód, csak az élet minden területére kiterjed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!