Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok erről a szülőről?

Mit gondoltok erről a szülőről?

Figyelt kérdés

Szóval a közelmúltban történt az eset egy amerikai milliomosnegyedben.

A fickónak rengeteg hatalma,rengeteg befolyása,rengeteg pénze volt.Mondhatni mindent megtehetett amit akart.

Vett is egy négyszáz hektáros birtokot.Rajta fölépített egy házat.

Pár évvel később lettek gyerekei is.A szomszédok tanúsága szerint ekkor még teljesen normális volt.

Na de egy nap az egyik gyereke (2-3 éves volt) hozzányúlt a nagyon értékes porcelánkészlet legértékesebb darabjához,amit az apja szigorúan megtiltott neki.

A milliomos itt őrült meg.

Az egész birtokot mindenféle földből kiálló szögesdrótokkal,taposóaknákkal,és mérgező szeméthalmokkal rakta tele.

Ami még furcsább,a gyerekeket gyereket kiűzte a házból és a már előbb említett kertben kellett élnie.

Aztán egy két hét múlva a szomszéddal leíratott egy szabálygyűjteményt,hogy a kölyök csak akkor mehet vissza a házba,ha azokat betartja.

És ez volt az utolsó "kapcsolata" a gyerekével.A levél utolsó mondata ez volt "szabadon döntesz mit csinálsz,a te akaratod".

A gyerek kétszer kétszer megvágta a karját a kertben elszórt veszélyes tárgyakban,és többször is éhezésre kényszerült.

Akármennyit kiabált a kertben,és mondta az apjának hogy "segíts apu!" az nem jött ki,nem segített,mondkják a szomszédok.

Kérdésem két részből áll:

A-Szerintetek normális ez a milliomos?

B-nem ismerős a sztori más helyszínnel,szereplőkkel?

2014. jan. 31. 19:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

A Föld tönkretevését inkább hadjuk.Az ember eddig talán a most élő fajok 15%kiirthatta az elmúlt 1000 év alatt.

És tudniillik valaki meg hozzácsapott egy jókora kavicsot a Földhöz 65 millió éve,ami meg úgy 1 év leforgása alatt a fajok kb 80%-át kiirthatta.

Gondolom az is az ember volt.....

2014. jan. 31. 23:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Nézd kérdező.

Ha Én valamit létre hozok és nem tudom arra a célra használni amire terveztem akkor haszna vehetetlenné válik,

És szemétbe kerül....

Egy valamit mindig kihagytok valamiért,

Istennek is vannak jogai, amit mi semmibe veszünk....

S mi lázadozunk ellene még mindig?

2014. febr. 1. 00:06
 13/18 anonim ***** válasza:
Istennek minek kellenek jogok? Ki bünteti meg? Meg állítólag azt tesz, amit akar.
2014. febr. 1. 09:17
 14/18 anonim ***** válasza:

Istennek miért kellenek jogok?

Tudod kedves, a jogokat nem csak létre hozni kell, hanem betartani.

S elhiheted, hogy Ő ugyan úgy alkalmazza magára az Őrá vonatkozó részét, ahogy elvárja a teremtményeitől.

S ne azért, mert valaki megbüntetné, hanem mert a hatalmánál fogva, példát mutat a teremtményeinek.

Pl

A szülő is jó ha tud a gyermektől bocsánatot kérni, mert a gyermek azt látja, hogy a szülő nem zsarnoki uralkodó.

Bár Isten nem követ el hibákat, de hidd el, sokszor változtatott a gondolatain, és félre tette a "jogokat", és nem egyszer bocsátott meg embereknek, pedig pusztulásra voltak méltóak.

2014. febr. 1. 12:30
 15/18 anonim ***** válasza:
Jó kis szülő, aki rendszeresen lemészárolja a rosszul sikerült gyerekeit. (lásd Noé sztorija)
2014. febr. 1. 17:51
 16/18 anonim ***** válasza:

27 százalékos, most kitöröltem a kommentet amit írtam, semmi kedvem nincs vitázni.

Amúgy kedves kérdező, nagyon kreatív lett a történeted. Amikor elolvastam, csak az járt a fejemben, hogy ez hogy jön a valláskritika kategóriába... De nem baj, tiszta jó lett :D nincsenek még ilyen történeteid? Mert elküldhetnéd privátba, ha nem baj :)

2014. febr. 1. 21:51
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy rövidke:

Egy embernek van két fia. Nagyon gazdag de szigorú apa. Az egyik fiát mindig otthon tartja magával, de a másikat elküldi, hogy éhbérért vágja a fát és tartsa el magát, és nem ad neki semmit. Ez a fiú idővel elfordul apjától, mérges lesz rá, és többé nem küld neki köszönőleveleket az "álommelóért". Nagyon megharagszik az apuka erre a fiúra, és nem is tud neki megbocsátani ezért a végtelen bűnéért. Nem tudja mit tegyen, hogyan bocsáthatna meg ennek a fiúnak. Eszébe jut, hogy elküldi a másik fiát meghalni. El is küldi, meg is hal, az apuka boldog, és megbocsát a másik fiúnak, aki tovább dolgozhat az éhbérért, ha rendszeresen küldi apjának a köszönőleveleket.

Ki ismeri fel?

2014. febr. 1. 22:23
 18/18 A kérdező kommentje:
2014. dec. 29. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!