Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Szűz Mária ugye szűzen...

Ha Szűz Mária ugye szűzen fogant, akkor a férjével Szent Józseffel soha nem is szexeltek? Mert így lehetne Szűz Szent Józsefnek is hívni őt.

Figyelt kérdés
2014. jan. 25. 00:14
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok vallásos, de szerintem a katolikusok is tudnak olvasni, és nem azért az az előneve Máriának, hogy Szűz, mert végig az maradt, hanem mert a vallás szempontjából fontos eseménykor, tehát Jézus születésekor az volt. Ez önmagában elég jelentős dolog, szerintem ezért hívják így.
2014. jan. 29. 11:53
 22/23 anonim ***** válasza:

Hogy Mária ( Miriam ) szûz volt, a sajnos egy prófécia hibás fordításának eredménye.

grkaty hívatkozik Flaviusra.

Addig igaz, hogy Jusephus Flavius ( Joseph ben Matityahu ) elismert, hiteles történetíró, csakhogy

csatlakozom ahhoz a korábbi válaszolóhoz, aki megemlíti, hogy azokban a Flavius szövegekben, melyek eredetiben maradtak ránk, nincs szó Jézusról.

Az a szöveg, melyben egész röviden említi, nem maradt fenn eredetiben, hanem csak másolatban. És bizony, amint az korábbi válaszoló is említette, nem bizonyítható, hogy nem valamelyik másolás során került bele a Jézusra utaló rész.

Mindenesetre gyanus, hogy az a könyv csak másolatban maradt fenn.

2014. jan. 30. 05:19
 23/23 anonim ***** válasza:
Szerintem a kedves holgy erosen felrekefelt es a jozsibacsi igy is vele maradt :D de persze jott az istenes mese es igy nem koveztek halalra :):) (en csak ennyit irtam lehet tamadni mer nem nezem ezt a tovabbiakban)
2015. máj. 20. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!