Miért volt örök élet fa a paraficsomban?
Ööö, én úgy tudom, arról ehettek, csak a jó és rossz tudásának fájáról nem.
De hogy ezek minek kellettek az Édenkertbe, azt nem tudom. Halál nem volt, tehát nem volt szükség élet fájára. A másikról meg nem ehettek. Akkor minek odatenni a kert kellős közepére?
Kedves Kerdezo!
Adam es Eva, a "jo es rossz" tudasanak a fajarol nem ehettek. Nem mintha ez a fa valamiben is kulonbozott volna a tobbi fatol.
Azzal, hogy Isten megparancsolta nekik, hogy arrol a farol nem ehetnek, az volt a cel, hogy vajon szeretetbol indittatva, engedelmeskednek-e a teremtojuknek. Ha megtartottak volnaa parancsat, azzal kimutathattak volna a szeretetuket es a halajukat Isten fele. Sajnos nem igy tortent.
Tehat maganak a fanak, semmifele kulonleges hatasa nem volt.
A parancs megszegesevel annyit ertek el, hogy elveszitettek a tokeletesseguket, es a fuggetlenseget valasztottak Istentol.
Ha kerdesed lenne meg, nagyon szivesen valaszolok. Udv: Judit!
Az 5-ose szep valasz.
nem a fakon mulik az orok elet,hanem az engedelmessegen.
Szerintem a kérdés sokkal viccesebb.
Pinokkiónak miért pont az orra nőtt meg a hazugságok után?
Mi köze az orrnak a hazugsághoz? Ki tudja bizonyítani, hogy ezt nem Isten sugallta Carlo Collodinak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!