Hol jelenti ki a Biblia? .
Szerintem erre nem kell külön idézet. A tudomány az csak a világ megismerése. A világ viszont a hívő szerint Isten világa. Szóval az a normális állapot, hogy azt igyekszik megismerni az ember.
Szerintem inkább azok voltak a kisiklások, ahol a két dolgot szembe állították egymással.
Szió Filoszmen
A Bibliában, bár nem tudományos könyvnek készült,még is számtalan tudományos mondani valót tartalmaz
A Teremtő nem is mondta soha, hogy az ember ne fedezze fel a környezetét.
Sőt szeretné ha gyönyörködnénk a munkájában, és nincs ellenére a felfedezésnek.
(Ézsaiás 40:26) 26 Emeljétek föl szemeteket a magasba, és lássátok. Ki teremtette azokat? Ő, aki szám szerint előhozza seregüket, sőt nevén szólítja mindegyiket. Tevékeny energiájának bősége és hatalmas ereje miatt egy sem hiányzik közülük.
(csillagok)
(Prédikátor 1:7) 7 Minden téli patak a tengerbe folyik, ám a tenger mégsem telik meg. Ahonnan kiindulnak a téli patakok, oda is térnek vissza, hogy tovább folyhassanak.
Víz körforgás.)
(Ámós 5:8) 8 A Kima csillagkép és a Keszil csillagkép Alkotója, aki a sötét árnyékot nappalba fordítja, aki a nappalt sötét éjszakává teszi, aki szólítja a tenger vizét, hogy a föld színére öntse azt: Jehova az ő neve;
(Jób 36:27) 27 Mert fölszívja a vízcseppeket, Ezek átszűrődnek mint eső, hogy ködévé alakuljanak,
Stb.
Kérdező!
Ha jól emlékszem ateista vagy, a kérdésed nagyon jó! Rengeteg hívő mondja hogy mi elvetjük a tudományt és Istenben bízunk, pedig ez egy rossz kijelentés! Legfőképp az ősrobbanás-Genezis ellentét miatt mondják ezt, bár ez egy vitatott téma, mégis én hívőként azt mondom neked, hogy a kereszténység nem veti meg a tudományt, bár a középkorban a katolikusok erősen visszaszoritották a tudományt, azt nem a Biblia miatt tették, hanem tudatlanságuk miatt.
Úgy is összefüggésbe hozhatjuk a Bibliát a tudománnyal hogy Jézus csodatételei tudományosan nem magyarázhatóak meg
Egyébként kedves Filoszmen, annak mégis mi értelme lenne ha Isten azt bizonygatná hogy ő nincs ellene a tudományoknak?
Nem értem a gondolkodásmódodat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!