Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Bocs, előre is a vallásos...

Bocs, előre is a vallásos emberektől. De néha nekem olyan az egész, mintha annak idején lett volna egy ember, aki hatalmat akart, aztán kitalálta ezt az egész vallás dolgot. Csak én gondolom így?

Figyelt kérdés
Olvastam egy könyvet,bár az Mohamedről szól. Benne volt pl, hogy meglátott egy nőt, félemzetelül. Utána máris jött, az üzenet, hogy húú mindenkinek elkell magát takarnia. Mindig látott valamit,ami neki nem tetszett aztán érdekes mód, jött az Isteni üzenet...
2013. dec. 20. 17:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Nos! A vallás kialakulása: Az ember nem értette a természet jelenségeit, és képtelen volt felfogni, hogy mi, miért történik, ezért is találta ki istent!"

Ez a 19. századi materialista szöveg még a Marxista könyvekből is kimaradt.

A 10es válaszoló hozzá szólása is uncsi már.

Istent csak a hatalom miatt találták ki....

Le vagytok már nagyon futva ezekkel a sz@r szövegekkel/elképzelésekkel.

2013. dec. 21. 18:42
 12/16 anonim ***** válasza:

"A 10es válaszoló hozzá szólása is uncsi már.

Istent csak a hatalom miatt találták ki....

Le vagytok már nagyon futva ezekkel a sz@r szövegekkel/elképzelésekkel."

Nem,ez így nem igaz,hogy csak a hatalom miatt találták ki.Úgy értem,Isten létezik,én magam is hiszek benne,csak,hogy tisztázzam a dolgot.Az,hogy ki mire használja fel,az egy más kérdés.Erről van szó részemről.És kitartok az elképzelésem mellett,akkor is,ha uncsi már.

2013. dec. 21. 19:08
 13/16 fairi1 ***** válasza:

23%

" Armageddonkor, Ő húzza a rövidebbet,"

nyugodtan hiheted, de az ő vallása szerint nincs igazad.

http://www.youtube.com/watch?v=QWC7X6MpI9s

1:56-kot mondják a tutit!

és kb. 1 milliárdnyi embernél is többen fog bólogatni határozottan. te szavaidat max 200-500 millió ember bólogatna határozottan. lehet keresztényből több van papíron, de hithű keresztény kevesebb mint hithű muszlim!

jah ők a mérsékeltek, nézés közbe ne felejtsd el!

2013. dec. 22. 00:46
 14/16 anonim ***** válasza:
Jézus tanítványai vállalták a halált, pedig lett volna lehetőségük mindent visszavonni, és ők személyesen voltak Jézussal. Egy hazugság miatt képesek lettek volna meghalni? U.i.: És nem kaptak hatalmat
2013. dec. 22. 12:34
 15/16 Makoscsiga ***** válasza:

"Bocs, előre is a vallásos emberektől. De néha nekem olyan az egész, mintha annak idején lett volna egy ember, aki hatalmat akart, aztán kitalálta ezt az egész vallás dolgot. Csak én gondolom így?"

Valószínűleg van még más is, aki így gondolja... és? Who the fuck cares?

2014. jan. 5. 03:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Mert a vallásokat emberek alapították, az emberről pedig köztudott, hogy hatalom- és pénzéhes. Azt szereti, ha dirigálhat és jól megszedheti magát pénzzel közben.

Ettől függetlenül még létezhet Isten. És egyébként minden parancsolatban, törvényben, tiltásban lehet érthető okot találni, ami a szent könyvekben van (nem csak a Bibliáról beszélek, hanem az összes nagy vallás szent iratairól, mind egyre megy), csak az ember inkább kifogásokat szeret keresni, mint okokat.

2014. jan. 31. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!