Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Tud-e Isten olyan követ...

Tud-e Isten olyan követ teremteni, amit nem tud felemelni? Végülis Bármire képes. és mindent tud

Figyelt kérdés
(nem megcáfolni akarom a Hitet vagy kigúnyolni, ez csak egy filozófiai kérdés)

2013. dec. 19. 23:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
39%

Dexter, elég vicces, hogy a parányi emberi elménkkel megpróbáljuk befogni egy végtelen tudású/hatalmú/erejű Isten képességeit.

Nem tudom hiszel-e Istenben és a végső elszámoltatásban, én igen. És hiszem, hogy amikor Eléállunk, akkor nem merünk majd keresztkérdéseket meg paradoxonokat feltenni Neki.

2013. dec. 20. 14:51
 22/32 anonim ***** válasza:
22%

Synapse, Isten logikus-e?

Isten felette áll az emberi tulajdonságoknak, térnek, időnek. Teljesen felesleges az Ő milyenségén vitatkozni.

2013. dec. 20. 14:52
 23/32 anonim ***** válasza:
60%

"parányi emberi elménkkel"

Csak a saját nevedben beszélj. :)

"És hiszem, hogy amikor Eléállunk, akkor nem merünk majd keresztkérdéseket meg paradoxonokat feltenni Neki."

Az a szép az egészben, hogy nem lesz majd lehetőségem azt mondani hogy "ugye hogy megmondtam, hogy nincs Isten és nincs létezés a halál után, és nem állunk senki elé", hiszen nem lesz létezés a halálom után, így szemrehányást sem tehetek majd neked :D

2013. dec. 20. 15:05
 24/32 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy a Biblia nem logikus.

Ha Isten mindent tud, akkor miért kérdez?

Miért dühöng?

Miért csalódik?

Az özönvíz ennek fényében az előtte lejátszódó történeteket teljesen értelmetlenné teszi. Ugyanez vonatkozik a végítéletre, a Bibliát lenullázza, az összes történet ennek a fényében értelmetlen.

Maga a Biblia az a "felemelhetetlen kő".

Ha viszont Isten mindenható, akkor hogyan hat saját magára? Tudja esetleg gonosszá tenni magát, vagy jóvá? Esetleg közömbössé? Nem mindenhatóvá?

Megteremtheti e a megteremthetetlent? Vagy azt a dolgot, amire semmi sem hat? Esetleg a bankadósságomat is ki tudná pengetni? A többi talán lehetséges, de az utóbbi, hm, bajos.

Látod, lehet ezt ragozni...

2013. dec. 20. 17:30
 25/32 anonim ***** válasza:

Hát a bibliai isten az a teremtő. Isten meg a mindenség. Azt olvastam, hogy a bibliában is megteszi ezt a különbsége,t ha nem is mondja ki. Például atya az isten, aki a szeretet meg törvények, stb.. Az úr, aki képes megsértődni, stb, pedig a teremtő.

Van aki így értelmezi. Én mondjuk nem olvastam a bibliát, úgyhogy ezt nem tudom megerősíteni.

2013. dec. 20. 17:41
 26/32 synapse11 ***** válasza:

"Isten felette áll az emberi tulajdonságoknak, térnek, időnek. Teljesen felesleges az Ő milyenségén vitatkozni."

Én ezt kicsit másképp fogalmaztam volna meg. Abban egyetértünk, hogy a milyenségén felesleges vitatkozni, de szerintem azért felesleges, mert minden ember kicsit másképp képzeli el a saját képzeletbeli barátját :)

2013. dec. 20. 17:48
 27/32 anonim ***** válasza:
61%

Az igaz Isten, Jehova nevének jelentése jol kihangsúlyozza, hogy milyen isten, és mire képes!

A nevének jelentlse: AZZÁ VÁLOK, AMIVÉ VÁLNI AKAROK.

És ha egy kicsit jobban elgondolkozunk, hogy mit is jelent ez, akkor rájövünk, hogy ebben minden benne van.

Példáúl ha Isten azt akarná, tudna a kedvedre tenni abban, hogy akkora követ teremt, amit nem képes felemelni ahhoz hasonlóan, ahogy egy 5 éves gyerek nem képes egy 5O kg os csomagot cipelni.

De ha éppen a következö pillanatban szükség lessz rá, akkor egy olyan antianyaggá változna, ami megsemmisiti a követ, és még egy másik pillanatban a barátoddá válhatna, aki megvigasztal, mert szomorú vagy.

Isten azzá válik, amivé válni szeretne az akarata megvalósitásához, és ezért nem filozófiai kérdés a kérdésed, kedves kérdezö!

Mindig azzá válik, amire szükség van!

Most köemelö,

utána antianyag,

utána barát,

utána teremtö,

utána a legnagyobb matematikus....

2013. dec. 20. 18:58
 28/32 anonim ***** válasza:

Vagy ha akar, semmivé foszlik.

Szerintem ezzel kezdte...

2013. dec. 20. 19:13
 29/32 titán1234 ***** válasza:
mi ez mér 27 (+1) válasz az igen
2013. dec. 20. 19:39
 30/32 openyoureye ***** válasza:
47%
Hányszor lesz még feltéve ilyen kérdés? Talán előbb művelődni kellene és megismerni azt a szót: Paradoxon. És csak szólok, bármely témakörbe beilleszthető.
2013. dec. 21. 01:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!