A kereszténység tanai szempontjából nem az lenne a leglogikusabb lépés, ha gyónás után rögtön megölnének az embereket?
Mielőtt valaki nekem támad, én nem vagyok vallásos.
Csak nagyanyám nyaggatott ezzel a gyónás dologgal és akkor eszembe jutott, hogy miért nem csinálnak így.
Ha rögtön meghalnának az emberek, miután teljesen megtisztultak a bűnöktől, akkor azzal sokkal jobban lehetne javítani a Mennyországba kerülők arányán.
(Akkor már miért nem a csecsemőket rögtön megkeresztelkedés után?)
Azért, mert az élet szent.
Na, akkor tisztázzuk:
- az eredeti keresztény tanításokban nincsen benne a gyónás!
- a gyónás nem tisztít meg minden bűntől! Az eredendő bűntől pl. biztosan nem.
- a gyilkosság viszont szintén bűn.
- a jó emberek többsége nem a mennyországba kerül az eredeti keresztény tanítások szerint! Oda csak a 144 ezer hithű, szűz zsidó férfi kerül majd a Biblia szerint.
Az emberek többsége marad itt, a Földön.
Nem ártana jobban ismerni az adott témát, mielőtt elkezdesz gondolkodni rajta.
És ha tegyük fel én feláldoznám magam, hogy a pokolba kerülök cserébe mindenki mehessen a mennybe, akkor működne, hogy tömegeket ölök meg? Lehet olyan jót cselekednék, hogy az Isten különleges elbánásban részesítene, mert végül is jót cselekedtem.
Lehet Hitler is jót tett azzal, hogy sok embert a mennybe küldött, és akkor most ő is ott van? Mert igaz, öngyilkos lett, viszont az összkép a fontos, nem egy szabály alapján ítél Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!