Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A kereszténység tanai szempont...

A kereszténység tanai szempontjából nem az lenne a leglogikusabb lépés, ha gyónás után rögtön megölnének az embereket?

Figyelt kérdés

Mielőtt valaki nekem támad, én nem vagyok vallásos.

Csak nagyanyám nyaggatott ezzel a gyónás dologgal és akkor eszembe jutott, hogy miért nem csinálnak így.

Ha rögtön meghalnának az emberek, miután teljesen megtisztultak a bűnöktől, akkor azzal sokkal jobban lehetne javítani a Mennyországba kerülők arányán.

2013. dec. 5. 23:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

(Akkor már miért nem a csecsemőket rögtön megkeresztelkedés után?)

Azért, mert az élet szent.

2013. dec. 6. 17:27
 12/14 anonim válasza:
A gyilkosság bűn, szóval itt le is lehetne zárni. A keresztény vallásnak nem az a lényege, hogy a mennybe menj. Ez is fontos, de az fontosabb, hogy életed során a lehető legtöbb jót cselekedd, és ezáltal kerülsz a mennybe, nem a gyónás miatt.
2013. dec. 6. 20:31
 13/14 anonim ***** válasza:

Na, akkor tisztázzuk:

- az eredeti keresztény tanításokban nincsen benne a gyónás!

- a gyónás nem tisztít meg minden bűntől! Az eredendő bűntől pl. biztosan nem.

- a gyilkosság viszont szintén bűn.

- a jó emberek többsége nem a mennyországba kerül az eredeti keresztény tanítások szerint! Oda csak a 144 ezer hithű, szűz zsidó férfi kerül majd a Biblia szerint.

Az emberek többsége marad itt, a Földön.

Nem ártana jobban ismerni az adott témát, mielőtt elkezdesz gondolkodni rajta.

2013. dec. 7. 10:43
 14/14 anonim ***** válasza:

És ha tegyük fel én feláldoznám magam, hogy a pokolba kerülök cserébe mindenki mehessen a mennybe, akkor működne, hogy tömegeket ölök meg? Lehet olyan jót cselekednék, hogy az Isten különleges elbánásban részesítene, mert végül is jót cselekedtem.

Lehet Hitler is jót tett azzal, hogy sok embert a mennybe küldött, és akkor most ő is ott van? Mert igaz, öngyilkos lett, viszont az összkép a fontos, nem egy szabály alapján ítél Isten.

2013. dec. 14. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!