Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy tudnám tesómat leszoktatn...

Hogy tudnám tesómat leszoktatni, hogy mindig Isten legyen a fejében? Folyton a vallással nyaggat!

Figyelt kérdés

Én nem hiszek istenben! Se Jézusban! Egy papnak meg főleg nem!

És tesóm nagy keresztény. És bármi történik mindig Istent hozza fel, meg Jézust, meg a templomokat.

De már mondtam neki udvariasan sokszor, hogy köszönöm nem!

Miért nem járok vele templomba, meg misére, meg az Isten így-úgy. Bármi történik, rossz, az azért történt velem, mert nem hiszek Istenben, és nem járok misére... -.-'

Én meg megmondtam neki, hogy "igen? Akkor hívja már át egyszer vacsizni ezt a Jézust! Lenne pár kérdésem hozzá!

Istennel meg elmennék egyet nyaralni a Balcsira!"

Szóval mondtam neki, hogy bizonyítsa már be, hogy Ők léteznek! Mire mondta, hogy én meg honnan tudom, hogy nem?

Hát onnan, hogy amíg csak meséket hallok isntenről, addig nem fogom elhinni!

Na de ez saját vélemény! Szóval hogy tudnám leszoktatni, hogy ne traktáljon már éjjel-nappal Istennel! Ha annyira szeret minket(mert mindig arról beszél, hogy isten szeret, csak el kellene menni hozzá! a templomba..." -.-' persze!

akkor kérje már meg istent, hogy holnaptól ne legyenek már éhezők, és olyan gazdagok se akiknek a pénz folyik a csapból, de nem segítenek másokon!

De ilyenkor azt mondja, hogy ez nem az én dolgom!

Akkor kié? A nem létező istené, amit mesékből ismer?

Szóval nem akarok senkit sértegetni, aki hisz Istenben, lehet létezik, szerintem nem, akkor törődne velünk, nem hagyná, hogy ennyi ember éhezzen meg minden, de aki hisz benne miért nem tartja a hitét magának meg?

Tesómmal hogy értessem ezt meg?

Már szóba se akarok vele állni, mert unom az isten dumáit!

2013. dec. 4. 09:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"akkor kérje már meg istent, hogy holnaptól ne legyenek már éhezők, és olyan gazdagok se akiknek a pénz folyik a csapból, de nem segítenek másokon!"

Nem azért vannak éhezők a Földön mert nincs elég élelem. Van elég élelem. Csak nincs jól elosztva. S mivel nincs jól elosztva ezért vannak szuper gazdag emberek.

Persze azért nem ennyire eszerű a dolog. De nagy vonalakban ez a lényeg.

Tesód milyen templomba jár? Ez igen csak lényeges hogy jó érveket lehessen felhozni.

2013. dec. 4. 17:51
 12/18 A kérdező kommentje:
Református asszem.
2013. dec. 4. 17:56
 13/18 anonim ***** válasza:

Figyelj, ha gyík a tesód (már bocs), akkor nem tehetsz semmit. Itt egy link, amiben pár fanatikus kereszténnyel társalogtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

Persze, hogy le kellett írnom az összes hülyeségüket, attól meg én tűnök annak.

2013. dec. 4. 19:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Hány évesek vagytok?

Látom, nagyon lelkes a tesód, de ne vedd tőle rossz néven. Majd csak belátja, hogy semmire nem megy azzal, ha nyaggat. Légy türelmes.

2013. dec. 5. 22:03
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Vidd el tesódat valami dilidokihoz. Ne engedd, hogy egy könyv irányítsa az életét! Abból még semmi jó nem sült ki.
2013. dec. 10. 13:00
 16/18 anonim válasza:
miben hiszel....
2013. dec. 28. 08:14
 17/18 anonim ***** válasza:

"miben hiszel..."

A hit, mint a nevében is benne van, a tudás hiányának leplezése saját, vagy mások által kreált irracionális dolgokkal. Semmire se jó, csak egy felesleges töltelék anyag. Érdekes, hogy a keresztények is pl azt mondják, hogy "hiszik", hogy van isten és nem pedig azt, hogy "tudják", hogy van isten. Egy sziklaszilárd lelkületű keresztény nem azt mondaná, hogy "hisz", hanem azt, hogy "tudja". Ha én azt mondanám valakinek, hogy "hiszem", hogy nyerni fogsz, azzal lényegében azt mondtam neki, hogy "talán", az meg csak egyel több a semminél.

2013. dec. 28. 13:28
 18/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ha én azt mondanám valakinek, hogy "hiszem", hogy nyerni fogsz, azzal lényegében azt mondtam neki, hogy "talán", az meg csak egyel több a semminél."

Nos a tudományban is vannak olyan dolgok amiket csak hisznek.

Pl. Az hitték nagyon sokáig hogy a Pluto az egy bolygó. Hát most már nem az.

Azt is hitték hogy az ember soha nem fog repülni.

Most mi a helyzet?

2013. dec. 28. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!