Jehova tanúi! Az őrtorony szervezetnek és vezetőiknek nem kellene halállal lakolniuk, mivel nem váltak be az 1914,1918,1925 és 1975-ös világvége jövendöléseik?
Mózes V. könyve 18. rész:
20. De az a próféta, a ki olyat mer szólani az én nevemben, a mit én nem parancsoltam néki szólani, és a ki idegen istenek nevében szól: haljon meg az a próféta.
21. Ha pedig azt mondod a te szívedben: miképen ismerhetjük meg az ígét, a melyet nem mondott az Úr?
22. Ha a próféta az Úr nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, a melyet nem az Úr szólott; elbizakodottságból mondotta azt a próféta; ne félj attól!
Egyébként te olyan vicces vagy 6-os :)
nem az hogy tagadjuk de honnan szedtél te 197. oldalról bekezdést, ez tök abszurd, arról meg nem is beszélve, hogy 1972-ben volt tiltva a tevékenységünk és gyülekezetenként csak 1 példány volt ( már ha jól értesültem a dolgokról)
Akkor honnan a túróból van meg neked ez? Mert ah megvan akkor meg szeretném venni mert ez egy ritkaság :)
A kérdezőnek meg: Nem titkolom tanú vagyok én is)
Viszont nagyon nem szeretem azokat akik találgatnak és megmondják hogy mikor jön el. az ilyenektől a hideg ráz...
Csak Isten tudja, hogy mikor jön el, mik vagyunk mi hogy tippelgessünk?
"Egyébként te olyan vicces vagy 6-os :)
nem az hogy tagadjuk de honnan szedtél te 197. oldalról bekezdést, ez tök abszurd, arról meg nem is beszélve, hogy 1972-ben volt tiltva a tevékenységünk és gyülekezetenként csak 1 példány volt ( már ha jól értesültem a dolgokról) Akkor honnan a túróból van meg neked ez? Mert ah megvan akkor meg szeretném venni mert ez egy ritkaság :)
Sajnálom, hogy viccesnek találod a dolgot, szerintem inkább elszomorító a helyzet. Na, mindenesetre, nem csodálom, hogy nem olvastál régebbi Őrtorony kiadványokat, figyelembe véve ugyanis azt, hogy a Jehova Tanúi tanításai/véleményei folyamatosan változnak, a Társulat fokozatosan selejtezi ki a korábbi kiadványaikat. Nyilván, ezt így nem mondják, ki de aki az érem másik oldalát is nézi, az érti, hogy mi van a háttérben, Lásd a szkennelt levelet:
Ami a korábbi Őrtorony kiadványokat, és Jehova Tanúival kapcsolatos dokumentumokat illeti, ha az Őrtorony szervezet nem is, a történelem mindenesetre megőrzte. Az általam hivatkozott idézet is onnan való. A kritikai oldalakon áltlalában csak a nyers szöveg, vagy annak egy fordítása elérhető, időnként azonban csatolják magát a forrást is, eletronikus formátumban, vagy beszkennelve. javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot a szerkesztővel. Apropó, ha már itt vagyok, akkor mutatnék még egy pár nem légből kapott dolgot.
Jehova Tanúi kapcsolata az ENSZ-el. Angol nyelvű dokumentumok magyar fordítással + újságcikk szkennek:
Jehova Tanúi pedofil botrányai amiket igyekszenek a szőnyeg alá söpörni és titokban tartani, az általam hivatkozott linken egy német műsor fordításai olvasható képekkel. Az interneten több dokumentumot is találtok a témával kapcsolatban:
Itt ezen a linken pedig az olvasható, hogy miért tévednek Jehova Tanúi az isteni névvel kapcsolatban. Az író Őrtorony kiadványokra hivatkozik, amelynek tartalma jól ismert, hiszen egy átlag Tanú mindig ezeket hozza fel érvként, amikor szeretné az egyháza álláspontját megvédeni. Az író cáfolja, hogy hol hibásak az állítások:
Természetesen nem azonosítom az összes Tanút a szervezettel, hiszen nagyon sokan nem tudhatnak ezekről a dolgokról, és vannak köztük valódi hívő emberek. Ami azonban biztos, hogy jó okunk van kétségbe vonni a szervezet hitelességét.
Itt mindenképpen megjegyzem, hogy nem azonosítom a Tanúkat a szervezettel, mert vannak köztük valóban hívő emberek, akik ezekről semmit sem tudnak. Tény azonban, ami tény, a szervezetet nem ok nélkül kritizálják, hanem bizonyítékokra hivatkozva.
PELDABESZEDEK;4;18
Az igazsagosak osvenye azonban olyan,mint a hajnal vilagossaga,amely egyre vilagosabb lessz a teljes delig.
Vilagvege=Armageddon.Isten itelete a gonosz emberek felett.
ezt a tanuk most is hirdetik,mert ez biztos.
1914,1918;nem a vilagvege,hanem fontos esemeny kozeledte,volt hirdetve,[bar az evszam nem volt biztos]
1-Vilaghaboru;jelenesek;12;7-12.A fontos esemeny teljesedett.Elkezdodtek az [utolso napok].
1914,1918,1925,Itt meg csak a 144000 tagokrol van szo.Kesobb tisztava valt egy nagy sokasag kilete is. 1935-tol kezdodoen,mar barki tartozhat ehhez a nagy sokasaghoz,[mas juhok].ez ket csoport,eggyik egi ,masik foldi remenysegu.Janos;10;14-16.Jelenesek 7;4,9.
A vilagvege ezert nem johetett el,mert meg nem teljesedtek be a profeciak,amit,a szervezet,miutan megertettek,kiigazitott.
A mostani "profetalas"nem a profetai "profetalas".
Amikor meg nem volt kesz a teljes biblia,Jehova a profetakon keresztul tudatta az akaratat,szandekat,ami le is lett iratva.1,
A mostani idokben,ezeket jelentjuk ki 2.
A teljesedesuket pedig nap mint nap latjuk.
A vilagvege egy csucspont,a mostani rendszerek vege,Jehova uralkodasi joganak a tisztazasa.
Pedofil botrányok?
ejjha te aztán jó sok mindent összeszedtél :)
de nem szeretnék vitatkozni a legjobb ha érveket tudunk felhozni egymás meggyőzésére.
el is hinném egyébként ezeket a dolgokat HA TE bele látnál a szervezetbe, részt vettél volna bármiben is.
nyilván én belülről nézem így nem tudom megérteni így ezt a dolgot, mondhatnád.
de te csak kívülről látsz és az egyik oldalt nézed, mért nem nézed a másikat is?
ja hogy az már ciki, vagy gáz lenne?
az a baj hogy csak vitatkozunk és nem jutunk semmire sem :)
te is hiszel valamiben és én is. :)
Kedves 13-as
Én még most is viccesnek találom, hogy neked sikerült 31 oldalas folyoirat 197. oldalárol idézni! Nem adtál magyarázatot erre! Ezek szerint csak egy nagy hazugság volt az idézet is amit idéztél, hogy ott ir!
Nem érzed csúnya dolognak?
Ime egy emberke, aki nyiltan mer hazudni!
Valaki rákényszeritett a hazugságra?
Esetleg egy utólsó bosszús hitehagyott vagy?
Nem érzed ugy hogy esetleg le kellene lépj az oldalról, mert hazugnak néz mindenki, és csak röhög rajtad?
Barátocskám túl átlátszó vagy, mármi is a célod! :)))
Kedves 19:27-es válaszoló!
Részben valóban igazad van, részben viszont nem értek veled egyet. Igaz, nem vagyok Tanú, és nem is leszek az sosem, ennélfogva nem látok úgy bele a dolgokba, ahogy azok az emberek, akik részt vettek, vagy részt vesznek Jehova Tanúi munkájában. Viszont a külsődleges forrásokból képet tudok kapni a Tanúkról. Mert a kiadványaik, a tanításaik és a tetteik mind az egyházat tükrözik. Az én forrásaim ugyanis nem mindd kritikai jellegű források. Elsődlegesen arra vagyok kíváncsi, hogy mit tanítanak a Jehova Tanúi a Szentírásról, ezért is van itthon meg nekem a "Mit tanít valójában a Biblia?" című kiadványotok, mert ebből képet kapok a Társulat álláspontjáról. Nem mondom, hogy mindenben cáfolni tudlak benneteket, mert vannak dolgok, amiben igazatok van. Azzal például teljesen egyetértek, hogy nem létezik örökké tartó, tüzes pokol, és botrányos, hogy olyasmiket tanítanak bizonyos egyházak, hogy Isten örökké kínozza az embereket a pokolban. Vannak viszont dolgok, amikkel nem tudok egyetérteni, hogy hozzak egy példát: Krisztus isteni személy-e vagy sem. Mert számomra nagyon az jön le, hogy Krisztust Istenként kell tisztelni, és személyében az istenség egy tagja öltött emberi testet. De ez az én hitvallásom, amit szívesen megosztok mindenkivel, bár terészetesen senkit sem kényszerítek ennek elfogadására.
És még két dolgot szeretnék mondani. Én úgy gondolom, van valaki, aki még az aktív Jehova Tanúinál is jobban belelát az Őrtorony Társulat dolgaiba. Ez a valaki pedig Franz Raymondd, aki kisgyeremkkorától egészen a hatvanadig évéig kapcsolatban volt a Jehova Tanúival. 1939-ben keresztelkedett meg, és a Vezető Testület tagja is volt 9 évig, ahová 1971-ben hívták meg. Ha valaki, akkor Ő biztosan jól belelátott a Társulat dolgaiba. Idős korába megírta a tapasztalatait egy könyvben, ajánlom mindenkinek elolvasásra, ingyenesen letölthető:
A másik pedig ez, hogy elnézést a kellemetlenségekért, nem volt célom bántani senkit.
16-os válaszodból látom hogy te is tanú vagy de akkor sem így kell reagálni, tök normális emberrel van dolgunk, sőt mindenki normális ha normális választ kap!
Neki is van egy álláspontja.
12-es és 15-ös vagyok én :)
Én ezt még nem hallottam hogy egy felkent ember aki a vezető testület tagja volt, elhagyta volna Jehova Istent.
egy kicsit kétkedek ebbe, ne haragudj.
Jézus Isten fia, ő áldozta fel az életét értünk, bűnösökért. Ő az aki királyként fog uralkodni, és aki által véget vet Isten e világrendszernek.
"Kedves 13-as"
Az írási stílusodból ítélve arra következtetek, hogy a te szemeden nem vagyok kedves, így hagyjuk a külsőségeket.
"Én még most is viccesnek találom, hogy neked sikerült 31 oldalas folyoirat 197. oldalárol idézni! Nem adtál magyarázatot erre! Ezek szerint csak egy nagy hazugság volt az idézet is amit idéztél, hogy ott ir!"
Én is viccesnek találom, hogy nem voltál képes utánanézni. Nem is a magyar nyelvű változatra irányítalak, hanem az angolra eredetire:
Sőt, ha felveszed a kapcsolatot a blogíróval, akkor talán még egy szép szkennt is kapsz az eredetiről, merthogy szép számmal vannak Őrtorony szkennek a neten, amelyet aztán a gyülekezetben is megmutathatsz
"Nem érzed csúnya dolognak? Ime egy emberke, aki nyiltan mer hazudni!"
Majd most mindjárt elválik, hogy ki hazudik. A szervezeted azt tanítja az embereknek, hogy Isten neve Jehova. Valóban így van?
"A Jehova (יְהֹוָה) szó és kiejtés egy nyelvészeti furcsaság, mely egy helytelen értelmezés és olvasat eredményeként jött létre[1] a 16. század elején, mivel a kor keresztény héber grammatikusai még nem voltak teljes mértékben tisztában a héber olvasatok rendszerével. (Az első keresztény héber nyelvtan Johannes Reuchlin 1526-ban megjelent De rudimentis hebraici című munkája volt.) A szó 1520-ig nem volt ismert, ekkor vezette be Galatinus, amit azonnal meg is támadtak nyelvészeti, valamint történeti-teológiai alapokon."
Forrás: [link]
"A JHVH egy olyan új fogalmat fejez ki, amely éppen ekkor keletkezett, s amelyben nem részesülhettek a bibliai ősapák: a történelmi ígéretet megvalósító, irgalmas és jóságos, az emberi történelmen uralkodó Örökkévaló fogalmát."
HJH = volt [ejtsd: hajá]
HVH = van [ejtsd: hove]
JHJH = lesz [ejtsd: jije]
Összevonva: JHVH = Örökkévaló
Csakhogy ezt az utóbbi szót nem lehet kimondani! (Voltaképpen innen ered, hogy a végtelen és láthatatlan Isten neve is kimondhatatlan!) Helyette legtöbbször egy másik, ugyancsak Istenre vonatkozó szót használunk: ADONÁJ, jelentése: Uram. (Ortodox zsidók még ezt sem mondják ki fölöslegesen, helyette inkább így szólnak: HASÉM = a Név, vagy egyszerűen összevonják a két szót: ADOSEM.)"
Raj Tamás zsidó Rabbi írása
Forrás: [link]
Arról nem is beszélve, hogy az Újszövetség 5000 másolatai közül egyetlen egyben sincs bent a "Jehova" név. Evvel kapcsolatban a legfontosabb dokumentumok:
-Egy valószínű 1. századból származó Márk evangélium. A kutatások még folynak, de az biztos, nem tartalmazta a Tetragrammatont. A létetzéséről itt olvashatsz:
-János evangéliumának i.sz. 200-ból való másolata, szintén nem tartalmazza a Tetragrammatont.
-Sínai kódex, i.sz. 4. század, szintén nincs benne. Erről magad is meggyőződhetsz, olvasd itt digitalizálva az egész kódxet:
Kedves Jehova Tanúja, akkor ki hazudik kinek?
"Valaki rákényszeritett a hazugságra?"
Téged rákényszerítenek arra, hogy olyan dolgot taníts az embereknek, amit a 21 századi Hittudomány már rég megcáfolt?
"Esetleg egy utólsó bosszús hitehagyott vagy?"
Soha nem voltam Jehova Tanúja, és soha nem is leszek az, nem vagyok tehát "hitehagyott". Viszont ti a hitehagyáson a szervezetetektől való eltávolodást érted. Pál írásából azonban az jön le, hogy azokra illik ez a jelző, akik a "a kik szakadásokat és botránkozásokat okoznak a tudomány körül, melyet tanultatok" (Róm 16,17). Márpedig a Jehova Tanúi nem képviselik az 1-2. századi ókereszténység egyetemes hitvallását, Krisztus istenségével együtt, hanem a 3-4. századi ariánus mozgalom nyomdokaiba léptetek, akiket a történelmi kereszténység sohasem fogadott el. Keresztény szemszögből tehát más a "hitehagyás" nem ugyanaz, ami Jehova Tanúinál.
"Nem érzed ugy hogy esetleg le kellene lépj az oldalról, mert hazugnak néz mindenki, és csak röhög rajtad?
Barátocskám túl átlátszó vagy, mármi is a célod! :)))"
Ez a Krisztusi szeretet, kedves Jehova Tanúja? Amikor ilyeneket írsz, azokra a Tanúkra hozol szégyent, akik normálisan viselkednek, és ironizálás és gúnyolódás nélkül is meg tudják oldani a problémákat. Amikor tehát felteszed a kérdést, hogy miért olyan ellenségesek az emberek a Jehova Tanúival szemben, akkor olvasd el még egy párszot ezt a két mondatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!