Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha klónozom magam akkor a...

Ha klónozom magam akkor a lelkemet megsokszorozom vagy a klónomban egy teljesen új lélek lesz tőlem független?

Figyelt kérdés

Csak mert ha:

A lelke teljesen egyforma lesz az ennyémel akkor tudom a lelkem sok sorosítani,ebben további lehetőségek vannak.

Ha pedig új lelket hozok létre akkor nem túlzás azt mondani hogy jobb vagyok mint mivel még nem elég hogy teremtek élőlényt de még ha a genetikai modosításokat bele vesszük jobbat is tudok létre hozni.

2013. nov. 16. 22:48
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
*sokszorosítani
2013. nov. 16. 22:50
 2/15 A kérdező kommentje:
A jobb vagyok mint és a mivel közt egy isten kimaradt... Bocs skacok nem tudok írni fáradt vagyok.De azért várok tényleg normális válaszokat. Köszke
2013. nov. 16. 22:51
 3/15 anonim ***** válasza:
50%
Ez attól függ, hogy a lélek az szellemi vagy anyagi dolog. Mivel ezt nem tudjuk, a kérdésedre se tudjuk a választ.
2013. nov. 16. 22:54
 4/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Mivel én nem hiszek a lélek halhatatlanságában, kíváncsian várom, hogy azok, akik ezt valják, hogyan magyarázzák majd meg a kérdésedet.

2013. nov. 16. 23:00
 5/15 anonim ***** válasza:
18%

Mivel a lélek nem egyenlő a testtel, ahogy néhány csoport szokta hajtogatni, így a lélek genetikailag nem manipulálható. A test maximum egy adó-vevő berendezés.

Bár vannak, akik megkülönböztetnek, tetset is, lelket is és szellemet is.

Ilyenkor célszerű mindig elgondolkodni az áteredő bűn fogalmán is (amiben nem hiszek). Akik szerint genetikai úton történik, azok blődséget állítanak és csak genetikával, vagy Jézus szaporításával tudják megmenteni a jövő nemzedékét.

Egyébként meg nem hiszek a klónozásban.

Most meg gondolj el egypetéjű ikreket.

Ha az egyiket megtanítod számolni, a másik fog tudni?

Nem hiszem.

Ha az agy csak adó-vevő, akkor a klónozás csak akkor fog sikerülni, ha:

a.) Isten engedi és új lelket ad

b.) A két ember egy lélekhez fog hozzáférni. Ami elég furcsa lenne. Paradox helyzetek történhetnének.

Ha az agyban tárolódik minden, akkor a lélek is le lesz másolva, ha másolható, de utána a tulajdonosát más események fogják érni, más környezetben. Szabad akaratunk van és nincs fatalizmus. De ha lenne is máshogy cselekedne az új klón.

Erre a kérdésre nem fogsz választ kapni. De közelebb fogsz kerülni a próblémához, ha klónozol valakit.

2013. nov. 16. 23:33
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Igazából kérdés, hogy van-e értelme a személyiségünknek..

Mi alapján fog valaki "jól" vagy "rosszul" dönteni?

Mi alapján lehet őt bűntetni?

A jó és rossz embernek is lehet azonos és más ízlése különböző dolgokban?

Akik hisznek a halál utáni életben, szerintük mit viszünk magunkkal? És honnan indultunk?

2013. nov. 16. 23:36
 7/15 anonim ***** válasza:
39%

Az előttem szólók egyike téved. Valójában pontosan tudjuk, hogy a marxi tétel igaz: az anyag határozza meg a tudatot. Ezt bizonyítsuk is be: Jedi trükkel (tudattal) próbálsz megmozdítani mondjuk egy vázát... nem fog sikerülni, csak a mesébe, tehát nem hatsz tudattal anyagra. Aztán benyomsz egy liter páleszt (anyagot), látványosan megváltozik a tudatod.

Mivel a klónozott Te egy új anyag, ezért a tudata is új, tehát a "lelke" is.

2013. nov. 16. 23:44
 8/15 anonim ***** válasza:

Egyébként tényleg hülyeség az, hogy ha elhiszem, hogy tudok repülni, akkor repülni fogok, ha kiugrok az ablakon :D

Én az alkoholtól eddig maximum hánytam, de semmi olyat nem hozott ki belőlem, ami nem lett volna bennem...

Inkább sok ember nem mer beismerni magának dolgokat és meglepődik.

Bár ez igaz, hogy ha megmérgeznek és kómába esek, alszom, akkor nem leszek magamnál a méreg miatt.

Meg ott vannak a fogyatékos emberek, vagy agyvérzést kapott emberek.

Talán akkor az lenne a legjobb válasz "politikai" értelemben, hogy a test lélek része nem másolható. Ha befolyásoljuk magunkat, az bűn.

A genetikai pedig a sátán kitalációja. Bár én nem állítok ilyesmit.

2013. nov. 16. 23:53
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

"Mivel a klónozott Te egy új anyag, ezért a tudata is új, tehát a "lelke" is."

Ebben az esetben mi is tudunk új lényeket csinálni. Jót is és rosszat is. Ezt Isten engedné?

2013. nov. 16. 23:56
 10/15 anonim ***** válasza:
A Scifi orientált klónozásra gondolsz, vagy a valódira? mert ha az elsőre akkor igen sokszorosítod a lelked, de a valódi nem olyan mint a filmekben. Ha csináltatsz magadnak egy klónt akkor az annyira lesz olyan mint te, mint az ikertestvéred. Amiről te beszélsz az a sci-fi alapú klónozás, ahol alapból egy felnőtt ember a késztermék, attól még nagyon messze jár az emberiség(mondjuk az sem segít, hogy törvény tiltja), ahhoz hogy a lelked is lemásolhasd ahhoz az agyadat pontosan kell lemásolni, minden idegsejtnek ott kell lennie és oda kell kapcsolódni ahova a tied is, és ezt nagyon nehéz megcsinálni, mai eszközökkel lehetetlen.
2013. nov. 17. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!