Ha mi Isten képére teremtettünk, akkor Isten miért ítélkezik fölöttünk? Mit gondoltok erről?
Elítéli saját maga másik felét?
Elsősorban keresztények válaszára lennék kíváncsi,de írhat bárki.
Isten képére teremtettünk,
és az miatt a bizonyos "alma" miatt ítélkezik felettünk"
"Nem tudok elképzelni egy olyan Istent, aki jutalmazza és bünteti teremtményeit, vagy olyan akarata van, amilyent mi tapasztalunk magunkban. Nem tudok és nem is akarok elfogadni egy személyt, aki túléli fizikai halálát; vagy hagyni, hogy a félelemtől, vagy abszurd egoizmustól gyenge lelkek dédelgessenek ilyen gondolatokat."
Albert Einstein
A fogalom zavar okozta kérdésre a válasz:
Nem korlátlan hatalommal teremtette az embert, hogy a Teremtőjét alacsonyabb rendűnek, vagy semmisnek tekintse.
Ez olyan lenne, mint ha a Kutyádat akit etettél itattál, elláttad beléd harapna, és azt mondaná rád, hogy:
"fújj, elég volt belőled, nem fogok a pórázodba bújni"
Te pedig minek utána meghallgattad, szomorúan veszed tudomásul ezt és "büntetésből", rá csapsz a popsiára és nem lakhat veled többé, nehogy újra megharapjon.
Aztán csak rájössz hogy inkább kikaptál volna,többször csak hagy lakhass vele, és legyen élelmed békéd, és minden ami az életedhez kell.
Peanut válasza
Na kezdjük ott, hogy azért mert két ember x 1000 évvel ezelőtt csinált valamit, azért miért én szívok? Ami eleve nem igaz, mert én nem érzem úgy, hogy nekem olyan nagyon rossz lenne.
Másrészt ha a kutyád megharap, elgondolkozhatsz rajta, hogy esetleg nem csináltál-e TE valami rosszat, amiért ezt tette.
Nem a kutyámnak semmi olyat nem tettem, a Teremtő pedig tökéletest alkotott, nem voltak semmitől megfosztva.
Hálátlanok voltak, és a ma élők közül is sokan azok,
Isten képére teremtettünk. Értsd, hozzá hasonlatossá. Istenhez hasonlóak vagyunk, de még látensen. Tehát inkább egyfajta előképről van szó.
Nem Isten ítél felettünk, hanem az Ő törvénye. A törvényt ismerjük, mert kinyilatkoztatta, ennek ellenére mégis megsértjük azt. Mivel ennek tudatában vagyunk, de mégis helytelenül tesszük, tulajdonképpen mi magunk ítéltetjük el magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!