A Biblia miért ilyen soviniszta?
Van az Isten, a fiú, meg a szentlélek. Egyik se nő.
Csak Ádámot teremtik, Évát csak akkor, amikor Ádám egyedül érzi magát. Éva Ádám alárendeltje. Éva a főbűnös.
Ha a nő fiút szül, x napig tisztátalan, ha lányt, kétszer annyi ideig. Ha menstruál, tisztátalan.
Soha nem a férfiak "magtalanok", mindig a nő a selejt.
A nő maradjon csendben. A nő engedelmeskedjen a férjének.
Népszámlálásokkor csak a férfiakat veszik számba.
Egyetlen nő miatt Isten kinyír 24.000 embert.
A férfiaknak az Ótestamentumban több feleségük lehet, de a nőnek nem lehet más férfi az életében. Különben kinyírják.
Jézus megtagadja az anyját.
Akinek felesége van, az tegyen úgy, mintha nem volna.
A nők soha nem ismerik meg az igazságot, hiába tanulnak.
Babilon szajhája.
144.000 szűz férfi jut be a mennybe. Nők nem.
A férfiak mindig ártatlanok. A nők mindig bűnösek.
És még lehetne sorolni.
Hogy van ez?
20.
Köszönöm az irodalmi műveket túlszárnyaló, igen míves, kidolgozott, szofisztikált szövegű, ódának is beillő, zeneileg Mozartot is megszégyenítő számot tőled.
Bocsi kérdező, de most nagyon haragszom rád.
Én nem azt írtam hogy a nőnek kuss.
Ez egy nagy Tévedés.
A keresztény férj meghallgatja a feleséget is ha valamiben döntést kell hozni, mert elismert tény, hogy vannak dolgok amikhez a nőnek van nagyobb, vagy jobb érzéke, és egy igazi keresztény férj figyelembe veszi a felesége gondolatait is, és úgy hozza meg a döntést.
Ha valamelyik keresztény férj nem így tesz, az nem csak hogy nem jó család fő, de a bibliában leírtakat sem tartja be, így elmarasztalásban részesül.
Többek között Isten nem fogja az imáit meghallgatni se.
Nagy Tévedésben vagy és a bibliát se vizsgáltad meg, ezen a téren, csak vettél egy egy gondolatot, ahogy valaki már előttem írta.
(1Péter 3:7) 7 Ti férjek, hasonló módon továbbra is az ismeretnek megfelelően lakjatok velük, tiszteletet adva nekik mint gyengébb edénynek — a női nemnek —, mivel velük együtt örökösei is vagytok az élet ki nem érdemelt kegyének; hogy imáitok akadályba ne ütközzenek.
Katy Weaver
"gyengébb edény"
Erre már nem is írok semmit.
Hát én ennél sokkal bölcsebbet tudok:
"Docendo discimus"
Hát igen megint csak azt láttad meg mondatban amivel az egód lejjebb került.
Egyébként ha jól belegondolsz Istenhez képest a Férfi is gyenge edény, de a Nő a gyengébb nem.
S nem azért mert nem lehetsz erős fizikumú.
Megállapított tény, hogy a Női felépítés valamivel gyengébb mint a férfi, ők más kép vannak felépítve.
Hát hiába aki nem lát, csak néz, az Isten ellen hangol mindent.
Katy Weaver
Ja az lemaradt, hogy a kérdésedben Férfinak érzett Isten meg a fiú Tévedés nem Hím nemű, ugyan is ők nemtelenek.
S igen azért ábrázolják vagy írnak férfi szerepet, mert mindennek rendeltetése van.
A kérubok, a magasabb rendű angyalok nem lázonganak a szerepükben mint az ember.
Nem véletlen tudta Sátán hogy kit kell meg szólítani, hogy behúzza a csapdába az embert,
A Nő már ahelyett hogy megkérdezte volna a férjét, engedett a csábításnak, már akkor is megmutatkozott, hogy nem is szereti a férjét, a Férfi pedig megmutatta, hogy nem szereti a teremtőjét.
S ha ez egy Nőnek fáj akkor nem elég alázatos az Istentől kapott szerepével, vagy is lázad ellene.
A régi hűséges asszonyok akár az ó korban akár a keresztény korban nem álltak neki lázongani, azt is írja a biblia arról az asszonyról aki az Isten szerint él,hogy értékesebb a legdrágább gyöngynél ékszernél is, az ilyen asszony szerez dicséretet az Istenének.
(Példabeszédek 31:10-12) 10 Derék feleséget ki találhat? Értéke jóval felülmúlja a korallokét. ב [bét] 11 Bízik benne urának szíve, és nincs híja a nyereségnek. ג [gímel] 12 Az ilyen asszony életének minden napján jóval jutalmazza őt, nem rosszal. ד [dálet]
(Példabeszédek 31:26-30) 26 Száját bölcsen nyitja meg, és a szerető-kedvesség törvénye van nyelvén. צ [cádé] 27 Szemmel tartja háznépe dolgait, és a lustaság kenyerét nem eszi. ק [kóf] 28 Felkelnek az ő fiai, és boldognak mondják; ura is felkel, és dicséri őt: ר [rés] 29 „Sok leány mutatkozott deréknak, de te felülmúlod valamennyit!” ש [sín] 30 Csalárd lehet a báj, és hiábavaló lehet a szépség; amely asszony azonban féli Jehovát, az szerez dicséretet magának.. . .
(1Péter 3:3-6) 3 Ékességetek pedig ne a külsőséges hajfonogatásból és aranydíszek felrakásából vagy felsőruhák viseléséből álljon, 4 hanem legyen az a szív rejtett embere a csendes és szelíd szellem romolhatatlan öltözékében; ennek a szellemnek nagy értéke van az Isten szemében. 5 Mert így ékesítették magukat régente az Istenben reménykedő szent asszonyok is, alárendelve magukat a férjüknek, 6 ahogyan Sára engedelmeskedett Ábrahámnak, „urának” hívva őt. Ti pedig az ő gyermekei lettetek, feltéve, hogy ezentúl is jót cselekszetek, és nem féltek semmiféle, rettegésre okot adó dologtól.
Melyik asszony kap Istentől ilyen elismerést?
A megnyilvánulásodból tekintve Te nem hiszem.
Katy Weaver
"Hát hiába aki nem lát, csak néz, az Isten ellen hangol mindent."
Látok én, ne gondold, hogy vak vagyok. Te nagyon okos.
Nem Isten ellen hangolok, ha neked úgy jó, csak higgyél továbbra is benne, csak a rideg, hideg vallásotok ellen.
És ha egy könyvben le van írva, feketén fehéren, hogy meg kell ölni a szűz lányt, akit megerőszakoltak, azért, mert nem kiáltott elég hangosan, az nem az a könyv, aminek a tanításait követni fogom.
Jehovád meg hímnemű volt, és volt egy női párja, Asherah, csak ezt szépen kitörölték a történelemből.
A fiú akkor mi? Homi?
"Melyik asszony kap Istentől ilyen elismerést?
A megnyilvánulásodból tekintve Te nem hiszem. "
Nekem nem kell valami láthatatlan, elképzelt, nem létező lény elismerése. Nekem azok elismerése kell, akik körülöttem élnek, léteznek. És nem egy pudlikutya kell a páromnak, akinek csettinthet, hanem valaki, akinek vannak saját nézetei, gondolatai.
És hiába írsz bármit, nekem csak a negatívum jön át, mindig. Ezzel nem fogsz senkit megtéríteni. Vedd már észre, hogy az hangol a vallásod ellen, amit írsz. Nem, nem a Sátán. Mert ő sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!