Hol vannak a nagy vallásosok, akik választ adnak nekem arra, h isten miért nézi végig, h gyerekeket kínoznak?
Ez az emberi törvények szerint is segítségnyújtás elmulasztása.
Másrészt az analógiát meg már nem alkalmazzuk.
Hogy is van ez akkor???
Az ilyen hozzászólás kb olyan, mint amikor atomfizikáról beszélünk, s valaki megszólal, hogy akkor inni kéne még egy sört. Azzal próbál "hatást" elérni, hogy nagyon elvont és nagyon alsórendű dolgokat állít egymás mellé. Innen van a cinizmus, a keresztyénekkel szembeni lenézés stb.
Vagy megteheti az illető azt is, hogy komolyan gondolkozik. Akár túl a focimeccsen, túl a káromkodáson. Kicsit megpróbál kizökkenni a "rossz az élet, de legalább alakítom, amennyire bírom" megkeseredett állásponton.
Nem ott kezdődik a kereszténység, de nem is a vallás, ahol látja az ember, milyen egy saját gyermeket, egy párt eltemetni, túlélni a rákot, a lakásmaffia miatt utcára kerülni stb., VISZONT elgondolkozik az ember az életről, nem csak a lelátón való szotyizós, öblösen káromkodós vasárnap délutánra gondol.
Hogy unalmas a bibliai túlvilág? Hát a hozzászólónak jó hogy unalmas, hiszen nem is AKAR oda kerülni. Ha azt mondanák nekem, hogy ha 1 évig ingyen dolgozok a szalámigyárban, Malibuban kapok egy villát, s életem végéig használhatom kertésszel, szakáccsal, bejárónővel, sofőrrel, akkor én azt visszautasítom, mert utálom Malibut. (S ráadásul a szalámigyárban sem kell dolgoznom.) Ez tiszta jó nekem!
Csak az a gond, hogy nem mi szabjuk a feltételeket - legalábbis az én hitem szerint, nem. A keresztyénség igazságáról nem foglak tudni meggyőzni téged, mert - el kell ismerni - nem bizonyítható tényekkel, miként úgy általában isten létezése sem. Hitem szerint egy olyan világ vár arra, aki kitart, ami nem értelmezhető a jelenlegi 5 érzékszerv alapján. S Isten azt várja el - hogyha oda akarsz kerülni - ezen gondolkodásmód alapján élj: ezért kell a bűnbánat, a jó gyümölcsök termése stb. Éppen ez a szép benne. S ráadásul az még szebbé teszi, hogy az Úr Jézus tanítása egyszerre "elvont", másfelől nagyon is kézzelfogható: a karrierről való lemondás, a család szeretete, az elesettek támogatása éppen annyira kézzel fogható, mint a te focimeccses káromkodásod, barátom.
#44-es! Hogy te egy mekkora tudatlan, okostojás vagy. Látszik, hogy semmit nem konyítasz a hithez, teológiához...
Meg bármihez, ami ezzel kapcsolatos. ÁÁÁ.... nem is mondok erre semmit, mert csak megbánnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!