Melyik az igaz?
Ján. 8,14 „Ha magam teszek is bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem igaz”
Ján. 5,31 „Ha én teszek bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem nem igaz.”
Min a kettő igaz. csak más oldalról, mint ahogy egy szobrot nézünk másként látjuk ha más szemszögből figyeljük, de ugyan azt a szobrot nézzük.
Jézus Tudta, hogy honnan jött a Farizeusok nem, és nem is akarták elismerni.
Ő az írásokat beteljesítette, és a Tettei magukért beszéltek, Tehát nem üres beszédeket tetteket hajtott végre, hanem azokat amik írva vannak, Tehát ezek a Jézus által végre hajtott események tanúskodtak Ő mellette.
(János 5:31, 32) 31 Ha én egyedül tanúskodok magamról, nem igaz a tanúságom. 32 Más van, aki tanúskodik rólam, és tudom, hogy a tanúság, amelyet tesz rólam, igaz.
Ez pedig arról szól, hogy ha csak saját maga Tanúskodott volna magáról akkor azt megerősítették a próféták, és maga Isten is aki amikor megkeresztelkedett hangosan elismerte, hogy az Ő fia, És ezt sokan hallották.
Nagyon szeretnél hibát találni?...
Nem fog menni.
Katy Weaver
Kedves Katy
"... és maga Isten is aki amikor megkeresztelkedett hangosan elismerte, hogy az Ő fia, És ezt sokan hallották."
Ezek szerint Ön most el/beismerte, hogy Isten Jézust csak a "megkeresztelkedése" után ismerte el "saját fiának". (Márk.I.9-11) Korábban ezt a mindenható, jóságos Isten nem tudta? NoMáááNe' Talán nem is Isten volt az a "Szentlélek" aki megprügykölte Máriát? Vagy az Isten-képet Zeuszról formázta a korai kereszténység? Róla köztudott volt már az ókori időkben is, hogy szerette a földi nőket.
Kérdésre:
Erre mondják, hogy a Bibliában mindenre megtalálod a számodra megfelelő választ. :o(
Na jó, most csak összegyűjtöttem egy párat:
Jakab, 1:13
Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.
1 Mózes, 22:1
És lőn ezeknek utána, az Isten megkisérté Ábrahámot, és monda néki: Ábrahám! S az felele: Ímhol vagyok.
1 Sámuel 24:1
Ismét felgerjede az Úrnak haragja Izráel ellen, és felingerlé Dávidot ő ellenek, ezt mondván: Eredj el, számláld meg Izráelt és Júdát.
1 Kónikák, 21:1
Támada pedig a Sátán Izráel ellen, és felindítá Dávidot, hogy megszámlálja Izráelt.
5 Mózi, 2:19
És mikor közel jutsz az Ammon fiaihoz, ne háborgasd őket, ne is ingereld őket, mert nem adok néked az Ammon fiainak földjéből örökséget, mert a Lót fiainak adtam azt örökségül.
Józsué 13, 24-25
A Gád nemzetségének, a Gád fiainak is adott vala örökséget Mózes, az ő családjaik szerint.
És lőn az ő határuk Jaázer és Gileádnak minden városa és az Ammon fiai földjének fele Aróerig, amely Rabba felett van.
5. csapás
Meg is cselekedé az Úr ezt a dolgot másodnapon, és elhulla Égyiptomnak minden barma, de az Izráel fiainak barma közül egy sem hullott el.
10. csapás
Lőn pedig éjfélkor, hogy megöle az Úr minden elsőszülöttet Égyiptomnak földén, a Faraónak elsőszülöttétől fogva, aki az ő királyi székiben űl vala, a tömlöcbeli fogolynak elsőszülöttéig és a baromnak is minden első fajzását.
Próbára tenni valakit,hogy mennyire hűséges, vagy szándékos gonoszsággal kisérteni az nem ugyan az.
Jehova Ábrahámot nem megkísértette, hanem próbára tette a hitét,
Nem 1Sámuel, hanem 2 Sámuel 24:1
(2Sámuel 24:1) 24 És Jehova haragja ismét fellángolt Izrael ellen, amikor valaki felindította ellenük Dávidot, ezt mondva: „Menj, és vedd számba Izraelt és Júdát.”
Nem Jehova mondta, hogy számolja meg a nemzetet, hanem valaki az Izraeliták közül mondta Dávidnak, rosszul olvastad.
(1Krónikák 21:1) 21 Sátán pedig fölkelt Izrael ellen, és arra indította Dávidot, hogy vegye számba Izraelt.
A 2Sámuel 24:1 megállapítja: „És Jehova haragja ismét felizzott Izrael ellen, amikor valaki arra ösztönözte Dávidot [vagy „amikor Dávidot ő ellenük ösztönözték”, lábjegyzet] és ezt mondták: ’Eredj el, számláld meg Izraelt és Júdát!’ ” Ellenben nem Jehova volt az, aki Dávid királyt a bűnre indította, hiszen az 1Krónika 21:1 ezt mondja: „Sátán [vagy, „egy ellenálló”, lábjegyzet] felkelt Izrael ellen, és arra ösztönözte Dávidot, hogy megszámlálja Izraelt.” Isten neheztelt az izraelitákra, ezért megengedte Sátánnak, az Ördögnek, hogy ilyen bűnbe vigye őket.
Az akkor még az ammonitáké volt, későbbiekben csak a neve maradt, hogy az Ammonitáké mert azt tudva levő, hogy Izrael megverte az ammonitákat, királyát pedig megölték, amit most már megkaphatnak.
5. csapás. 10. csapás
Hát hogy Te nem látsz a szemeddel csak olvasol.
A tizedik csapásban csak az első szülött állatok haltak meg nem mindegyik.
Az ötödik csapásban pedig
(2Mózes 9:6) 6 Jehova így is tett másnap, és Egyiptom mindenféle jószága pusztulni kezdett;. . .
Nem azt írja, hogy minden jószága elpusztult, hanem elkezdtek pusztulni.
Élvezed mi?....
Ja az előbbi Én voltam
Katy Weaver
Éééééés, hatalmas csúsztatások Katy-tól, bravó, 10 pont.
"Próbára tenni valakit,hogy mennyire hűséges, vagy szándékos gonoszsággal kisérteni az nem ugyan az."
Nem, az nem gonosz, hogy azzal teszi próbára, hogy áldozza fel neki a fiát.
Nem 1Sámuel, hanem 2 Sámuel 24:1
Igaz. Bocsi. Élvezed?
"(2Sámuel 24:1) 24 És Jehova haragja ismét fellángolt Izrael ellen, amikor valaki felindította ellenük Dávidot, ezt mondva: „Menj, és vedd számba Izraelt és Júdát.”
Itt legalább nem te csúsztatsz, hanem a JT Biblia.
Angolul így van: And again the anger of the LORD was kindled against Israel, and HE moved David against them to say, Go, number Israel and Judah.
Nem Jehova mondta, hogy számolja meg a nemzetet, hanem valaki az Izraeliták közül mondta Dávidnak, rosszul olvastad.
(1Krónikák 21:1) 21 Sátán pedig fölkelt Izrael ellen, és arra indította Dávidot, hogy vegye számba Izraelt.
A 2Sámuel 24:1 megállapítja: „És Jehova haragja ismét felizzott Izrael ellen, amikor valaki arra ösztönözte Dávidot [vagy „amikor Dávidot ő ellenük ösztönözték”, lábjegyzet] és ezt mondták: ’Eredj el, számláld meg Izraelt és Júdát!’ ” Ellenben nem Jehova volt az, aki Dávid királyt a bűnre indította, hiszen az 1Krónika 21:1 ezt mondja: „Sátán [vagy, „egy ellenálló”, lábjegyzet] felkelt Izrael ellen, és arra ösztönözte Dávidot, hogy megszámlálja Izraelt.” Isten neheztelt az izraelitákra, ezért megengedte Sátánnak, az Ördögnek, hogy ilyen bűnbe vigye őket.
Az akkor még az ammonitáké volt, későbbiekben csak a neve maradt, hogy az Ammonitáké mert azt tudva levő, hogy Izrael megverte az ammonitákat, királyát pedig megölték, amit most már megkaphatnak.
5. csapás. 10. csapás
Hát hogy Te nem látsz a szemeddel csak olvasol.
A tizedik csapásban csak az első szülött állatok haltak meg nem mindegyik.
Az ötödik csapásban pedig
(2Mózes 9:6) 6 Jehova így is tett másnap, és Egyiptom mindenféle jószága pusztulni kezdett;. . .
Nem azt írja, hogy minden jószága elpusztult, hanem elkezdtek pusztulni.
Élvezed mi?....
Bocs, hamar nyomtam a válasz gombot. Már fáradok. :) Folytatom.
"Nem azt írja, hogy minden jószága elpusztult, hanem elkezdtek pusztulni."
Megint csak JT Bibliás csúsztatás.
Angolul:
And the LORD did that thing on the morrow, and ALL the cattle of Egypt died.......
Érdekes, de a Károli fordításban így írják:
-És meghal Égyiptom földén minden elsőszülött, a Faraónak elsőszülöttétől fogva, aki az ő királyi székében űl, a szolgálónak első szülöttéig, aki malmot hajt; a baromnak is minden első fajzása.
Magyarul minden elsőszülött kortól függetlenül. Mindegy hogy szülő, nagyszülő vagy gyermek, de ha elsőszülött akkor pusztulnia kellett.
És miért? Mert minden Mózes-i figyelmeztetésnél "az Úr megkeményíté a Faraó szívét".
Itt már eleve kétségbe vonható az Isten jósága. Milyen isten az aki az egyik oldalon (zsidók) kér és fenyeget, közben a másik oldalon (fáraó) elkövet ennek ellenében mindent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!