Hit vs. Tudás. Meddig mehet a hit a józanság rovására, avagy a hittel élés miért akarja felülírni a tények világát?
Kedves Filozmen.
A hit a nem látott dolgokról való szilárd meggyőződés.
De olyan dolgokról amik logikusak.
Pl a levegőt sem látjuk, de hisszük, hogy van mert belélegezzük, vagy elhisszük, hogy holnap is fel kel a nap, bár még nincs holnap...
Én személy szerint nem megyek azokon felül mikről meglehet győződni.
Katy Weaver
Isteni "logika":
"Megbántottatok, ezért tessék itt van a fiam, öljétek meg, hogy megbocsáthassak nektek."
"Pl a levegőt sem látjuk, de hisszük, hogy van mert belélegezzük"
Ez egy követlen bizonyítás,tehát te ezt tudod.Vagy csak hiszed hogy van levegő?A gomba/növény dolog után már nem lepődök meg semmin sem...
Na mindegy,a lényeg hogy a levegő létében senki nem hisz,hanem tudjuk mert rengeteg direkt és indirekt bizonyítása van.
A Nap holnapi felkelése pedig egy teljesen logikus hit,egy tapasztalaton alapuló előrejelzés.
Viszont a te hit definíciódból hadd csippentsek le egy keveset:"A hit a nem látott dolgokról való szilárd meggyőződés. "
Ennyi.
A folytatás miszerint "De olyan dolgokról amik logikusak." nem csak hogy fölösleges a definícióba,de még helytelen is.Hisz akkor a horoszkópban való hit,az nem is ht.Mivel a horoszkóp nem logikus dolog.Tehát akkor ebben mégse lehet hinni.
De mivel nem kell logikusnak lennie hogy hihessünk valamiben,ezért a horoszkóp is csak egy hit.
De sejtem én milyen hátsó szándékból írtad oda azt hogy ez logikus dolgokra korlátozódik csak ...Ügyes,nagyon ügyes!
Szia!
Önmagadról mit hiszel és mit tudsz?
Másként, mi az amiben biztos lehetsz és mi az a tények világa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!