Hívők, miért várjátok ezt el?
Lenne egy nagyon fontos kérdésem a hívő emberek felé, mégpedig az, hogy miért várjátok el a tudománytól, hogy ennyire fiatalon (a modern tudomány még a leglazábban értelmezve is csak pár száz éves, de valójában én a 18-19. sz-tól kezdeném a számítását) már válasza legyen az élet összes nagy kérdésére, mint pl.: Hogyan keletkezett az univerzum, stb.? Még ennyire fiatalon is hatalmas mértékben előre lendítette az emberiséget, és folyamatosan gyorsul ez a fejlődés. Ha egy 1900-ból jött ember látná a mai technológiát, akkor azt hinné, hogy varázslók vagyunk, mert annyira sokat fejlődtünk azóta. Ugyan ez lesz 2100-ban is és 2200-ban is, stb.
Én csak arra kérlek titeket, hogy ezen gondolkozzatok el és lehetőleg fejtsétek ki a ti véleményeteket is!
Először is nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát, aki nem trágárkodik vagy nem tér el a témától azt felpontozom.
Másodszor pedig reagálnék arra, hogy valóban jó-e a tudomány nekünk. Itt szeretném azzal kezdeni, hogy mindent amit mi emberek használunk, azt a tudománynak köszönhetjük. Ruhák, palackok, papír zsebkendő, elektronikus eszközök, gyógyszerek, járművek, durván dupla annyi átlagéletkor, stb.
A példáimból látszik, hogy igazából a mai modern világ minden eszköze a tudomány vívmánya, de persze a tudomány mindenkié, én is és ti is lehetnétek tudósok, feltalálók, stb. és úgy arra használnánk a tudomány, amire akarnánk. Ez azzal is jár, hogy néha nagyon rossz dolgok is születnek, pl.: atombomba, cfc gázok, stb.
De azt szinte mindenről el lehet mondani, hogy, ha rossz kezekbe kerül, akkor annak rossz következményei lesznek.
Ezzel arra szerettem volna rámutatni, hogy fejlődni kell, de össze is kéne fogni azok ellen, akik a tudományt rosszra akarják használni!
újból leírom: a tudomány sokezer éves, az európai egyetemek története a középkor legcsodálatosabb századaiba nyúlnak vissza, amikor olyasféle harmóniába, és szellemi nyitotságba éltek az emberek ami ma szinte elképzelhetetlen.
A modern tudomány a középkori kolostorok műhelyeiben fejlődött ki, és onnan indult hódító útjára. A vallás a tudomány legnagyobb pártfogója volt, a modern vallás sajnos valami válságba van, képtelen azokra az eredményekre amire akár száz éve képes volt. De még ma is sok értékes vallásos tudós, és gondolkodó van. És valószínű hogy újra magára fog találni a hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!