Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Létezik más a saját tudatunkon...

Létezik más a saját tudatunkon kívül?

Figyelt kérdés
valóság, tudat, öntudat,

2013. okt. 20. 21:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Mivel számomra Te is a külvilág részét képezed, ezért Te sem létezel, csak az én tudatom.

:)

2013. okt. 21. 07:57
 12/24 anonim ***** válasza:
...már hogyne lenne a tudatonkon kívül másféle tudat is...csak képtelek látni, esetleg homályosan, azt ami a saját tudaton kívül van, mert az elme egy a "belső" felületén tükröződő egyik burka a lelki testnek (mentáltest), amelyen a még homályosan érzékelő tudat és az azt létrehozó, létbentartó lélek (ami /aki testetöltött), még nem képes átlátni...ám amikor a testetöltött lélek kellően éberré válik már, és képessé válik a tudat uralására, akkor fog LÁTNI a fizikai agy segítségével (mint eszközzel), és képessé válik majd helyesen is értékelni a látottakat, mindazt amit e- világban megtapasztal...(ám mindez KRISZTUS által következhet be, nélküle...
2013. okt. 21. 12:49
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Igen létezik. Úgy hívják Valóság, vagy más néven Isten.
2013. okt. 21. 13:21
 14/24 anonim ***** válasza:

Ha nem létezne más,akkor magnak tettem fel ezt a kérdést,de akkor ha magamnak tettem fel ezt a kérdést..

De hogy tehettem fel magamnak ezt a kérdést? Én fogalmaztam meg magamnak,hogy mi a tudat? ..Nem is tudok gépelni csak kigondoltam? Mi alapján gondoltam ki? Mi volt az a referencia?...

A valóság ami létezik és a tudat abból állítja össze magának a valóságról alkotott képét,hogy aztán iránytsa a "gazdatestét" és ebben a valóságban mint élőlény képes legyen életben maradni.

Az öntudat az,hogy tudom én én vagyok, nem pedig a tükörképem az és hogy a mostani cselekedeteim összefüggésben állnak a jövőben várható következményekkel.

Tehát ha mondjuk megszúrom magam valahol egy tűvel,az nekem fog fájni,mert a testem hozzám tartozik.

[link]

2013. okt. 21. 13:35
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Igazából mind egy lepke agyában vagyunk.De csak halkan.Figyelnek!
2013. okt. 21. 16:31
 16/24 A kérdező kommentje:

Végre egy értelmes válasz. Köszönöm!

2013. okt. 21. 17:10
 17/24 anonim ***** válasza:

14-es!

"Tehát ha mondjuk megszúrom magam valahol egy tűvel,az nekem fog fájni,mert a testem hozzám tartozik."

...akkor te ki is vagy??

...mi az hogy megszúrom magam???...és "nekem" fáj???

...nem látom, hogy elég világos lenne, tekintve, hogy nem tudod, ill. nem jelzed, ki is vagy te??...és ha jelzed, és az valóban létező, akkor talán kiderül, hogy amit írtál, megállná-e a helyét :)

2013. okt. 22. 08:18
 18/24 pelgrim ***** válasza:

Szerintem nincs olyan, hogy saját tudat, de létezik egy egyetemes tudat, amit röviden Istennek nevezünk, az eredeti Ihlet első fejleménye, minden hatalom, bölcsesség és szeretet Forrása, melynek kiáradásához minden létező élő vagy élettelen fejlemény, szükségleteihez és képességeihez mérten hozzáférhetőséggel rendelkezik.

Ez a tudat alkotja a rendet a dolgokban mely szerint azok felépülnek, ez a tudat az élet az élőlényekben, ez az öntudat az emberben.

2013. nov. 3. 11:27
 19/24 anonim ***** válasza:
Ha nincs egyedi tudat,akkor hogy lehet,hogy te mást gondolsz,mint én?
2013. nov. 3. 13:39
 20/24 pelgrim ***** válasza:

„Ha nincs egyedi tudat, akkor hogy lehet, hogy te mást gondolsz, mint én?”

Az ember hozzáférhetőségét az isteni forráshoz csak a saját érdeklődése korlátozza vagy bővíti, irányitja és mivel minden ember egy unikum, szinte lehetetlen, hogy két embernek teljesen ugyanaz legyen az érdeklődése.

Az érdeklődésünk nem teljesen azonos, következetesen gondolkodásunk se lehet azonos.

2013. nov. 3. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!