A boldogsag titka a meditaciòban rejlik:
az önmagunk ès környezetünk elfogadása ès ehez valò alkalmaszkodás
"az önmagunk ès környezetünk elfogadása ès ehez valò alkalmaszkodás"
Ez inkább békességre vezet,és az a legtöbb amit kaphatunk elérhetünk.
A bóldogság csak pillanatok,azt ne kergessük.
Jobb a békesség a nyugalom,mert akkor már nem kergetnek a vágyak,az álmok,az akarások.De ez nagyon ritka,aki fel ébredett az életre,és tudatossá vált.
Tévedéés, a boldogság titka az ecstasy-ban rejliiik, próbáljátok ki, meglátjátok igazaaam vaan. :) :) :)
Viccet félretéve: Tehát kérdező az élet értelme szerinted:
1, A faj fentartása a szaporodás. De meddig? Nem vagyunk már így is elegen? Mondjuk ha 12 milliárdan leszünk amiből a fele kínában és afrikában zsúfolódik össze és mindenki éhezik, akkor már jó lesz? Nem értem mi ebben a logika. És persze minek? Tehát van értelme hogy mondjuk ha egy hangyaboly nem 100 évig él hanem mondjuk 1000? Mi különbség lesz van aközött, hogy most vagy 1000 év mulva pusztul el?
2, A tudás vágy. Szerintem a tudásvágy alap ösztön mindenkiben. De mi értelme összegyűjteni a temérdek információt, ha mondjuk egyszer úgyis elpusztulunk? Tudom, ne egyek úgyis kijön... bla bla bla. De ez a mondás csak akkor érvényes ha elfogadjuk, hogy csak egyszer élünk.Viszont ha egyszer élünk minek a tudás? Vele vagy nélküle, de ugyan úgy meghalunk egyszer.
3, Munka. De most tényleg? Ennél nem jutott jobb az eszedbe? Az élet értleme a munka? Persze a munka nemesít, meg kell a fogyóeszközök társadalmára berendezkedett világban, mert ami nem jó kidobjuk és veszünk újat. De tényleg ez lenne az élet értelme: Enni, inni dugni, tanulni és dolgozni, hogy aztán üres zsebbel elköszönjünk szépen, mert a koporsón ugye nincs zseb?
Ne haragudj meg kérdező, felőlem élhetsz ezek szerint a szabályok szerint ha neked úgy tetszik, de tényleg. De csak számomra olyna fontos, hogy valaminek értelme is legyen ha csinálom? Csak én keresek logikát a dolgokban?(nem mellesleg legtöbbször találhatsz is) Ha tényleg ennyire lényegtelen a logika használata, minek a matek, illetve az összes tananyag amit megtanulsz, minek rendszerezni a boltokban az árut, minek logikusan építkezni, miért nem oda építkezik mindenki ahova akar, vagy miért vannak rendszerezve a könyvek a könytárakban boltokban, miért nincsenek egy nagy kupacban? Stb. Sorolhatnám napestig mennyi helyen használják egyidejüleg a logikai rendszereket. Akkor miért pont magában az életben ne lenne logika? Tényleg életcél nélkül is eltengődhetnénk naphoszat majd egyszercsak eltűnnénk mintha sosem lettünk volna? Az emberbe bele van kódolva, hogy értelmet, logikát keressen mindenben. Logika felismerése nélkül az ember bármit a szemétre dobna, hisz ezeket gyüjtónéven haszontalan szemétnek nevezzük. Ha nem tudnád mir jó egy laptop és még csak bekapcsolni sem tudnád, megtartanád? Minek?
Szóval lehet, hogy csak én vagyok túl nagyravágyó, de ami nélkülözi a logikát az számomra haszontalan.
Persze az elmélet ettől még lehet jó. Ami valakinek haszontalan, másnak hasznos. Vagy az is lehet, hogy én vagyok olyan vak, hogy nem látom az értelmét az egésznek. Ezért örülnék ha felvilágosítanál erről egy kicsit bővebben kedves kérdező.
Ha egy kicsit keményre sikeredett az írás, ne haragudj, nem megbántani akartalak vele, csak ÉN mindenben a logikát keresem, és ebben valahogy sehogy sem találtam. Ez nem a te hibád, én vagyok a mesüge, az értetlen, belátom, dehát én ilyen vagyok. Bocsesz.
Szép napot neked! :)
Számodra semmi sincs amit még nem tapasztaltál meg.
És egyáltalán mit értesz meditáción?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!