Lehetséges, hogy az evangélisták félreértelmezték Jézus szavait, és egyes ószövetségi történeteket, sőt többször kiszínezték a történeteket?
Kezdjük ott, hogy a Jelenések könyvében János arról ír, hogy a teremtéstörténetben a kígyó maga volt a sátán, míg valójában erről szó sincs (az ószövetségben), hisz ha tényleg így volt, akkor miért vette volna el a kígyó lábait Isten büntetésképpen? A teremtéstörténet inkább csak amolyan tanulságos mese: Miért "csúszó-mászó állat a kígyó?"
A másik nagy tévedésük Názáret városa. Az Evangéliumok szerint Jézus gyermekéveit itt töltötte. Azonban Flavius Josephus, aki a zsidó háború folyamán parancsnok volt Galileában, és művében felsorol minden falut, jelentősebb helységet, de Názáretet nem említ sehol. Korai római-görög forrásokból szintén hiányzik a Názáret helységnév említése, és az első zsidó feljegyzés amiben Názáret, mint helységnév szerepel: a VII. évszázadból származik. Valószínűleg a Nazarénus elnevezésből "kreálták", amely az első évszázad eleje körül zsidó származású hívekből alakult korai keresztény szekta elnevezése volt. A ‘názereni' jelzőt használták, mint olyan zsidóra aki hitét elhagyta és keresztény lett.
„Én és az Atya egyek vagyunk” - mondta Jézus. Na, aztán ebből mindenki arra gondol, amire akar. Nos, Jézus tényleg egyenlő az atyával? Szentháromság? De máskor pedig így beszél: „Köztem és az Atyám között olyan szoros kapcsolat van, hogy senki sem szakíthatja el tőlem a juhaimat, ahogyan senki sem szakíthatja el őket az Atyámtól.”
A kereszten pedig e szavakat használta: "Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?" Magához szólt? Magához esdekelt?
Amikor azt mondom, hogy én és a szerelmem egyek vagyunk, akkor ezt nem kell szó szerint értelmezni, csupán azt jelenti, hogy nagyon erős a szeretet és az összhang közöttünk, mintha mindenki csupán a fele lenne egy egésznek, és néhányan megtalálnák a másik felüket. Egy egyszerű metafora. Ha a "Ha valaki követni akar, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet a tanítványom." mondatot nem szó szerint kell értelmezni, akkor az "egyek vagyunk" kifejezést miért értelmezzük szó szerint?
...
Mi van, ha az egész vallás tévedésekre és fikciókra alapul?
"Mi van, ha az egész vallás tévedésekre és fikciókra alapul?"
Sztem nyugodtan hagyd el az első három szót, meg a kérdőjelet.
Egyébként érdekes, hogy a Biblia hitelességét vonják kétségbe, amikor annak igenis ereje van már többezer éve.
Egyszer vizsgáljuk már meg, mi az, ami egyáltalán hiteles a Biblián kívüli világban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!