Hol volt isten?
...a nankingi mészárlások alatt? A holokauszt alatt? Az észak-amerikai indiánok kiírtása alatt? Az ausztrál és dél-amerikai őslakosok megölése alatt?
Mit csinált? Nézte és élvezte a műsort?
Utolsó ismét olvasd el a 17-es kommentet.
És látom hülye vagy (bocs erre nincs szebb szó).Ugyan is Isten a gondolatának a legkisebb szikrájával zökkenőmentesen megoldhatná nem hogy a Szíriai problémákat de akármit megoldhatna!Én,és az eltted szóló meg mik vagyunk?Istenek?Kétlem.Emberek vagyunk,és nem tudunk a puszta gondolatubkkal világot megváltó tetteket végrehajtani.Rengeteg energiát,jóval t9öbbet mint amit adhatok,igényelne bármilyen háború megállítása.De istennek semennyit nem igényelne!
Ráadásul hagyjál már a szabad akaratos baromságoddal.A szabad akarat megszegése nélkül is vezethetne minket a jóútra,illetve játszhatna a jó oldal kezére.Miért nem teszi?
Példáal illusztrálom:Megszegem e a másik szabad akaratát,ha egy számára konfortos lehetőséget felajánlok neki,ami végrehajtásával mindenki jól járna?
Válasz:Nem.
Isten akárkit akármikor megihlethetne (mint ahogy a könyve íróival is csinálta) és mindenki rájönne a helyes útra,de a választás még mindig az övé lenne.Csak hát az aki egy ilyen választást a rossz oldal felé hoz meg,az már tényleg bolond.De a legtöbb ember olyan helyzetben van hogy nem tudja meghozni a megfelelő döntést.Például:42-t írunk,betörnek a németek.Elviszik három fiadat.A tiszt annyit mond:Melyiket választod?Na ilyenkor mit kéne ntenned?
Ha lenne isten,ilyenkor megihletne a helyes döntéssel.Mert magadtól csak vétkezni tudsz.Ha a középsőt választod akkor a másik kettőt küldöd halálba,így lényegében a gyilkosság cinkosa vagy.Ha a legnagyobbat szintén két gyereket ölsz meg.Nincs emberi aggyal kitalálható jó választás.Itt isten kell.
De tudom,a kereszténység a filozófiától (mint ahogy az összes logikus dologtól) is irtózik így nem is várok választ.Búlyd csak a mesevilágodat,ami működik az olyan alkalmakkor mint hogy mit csinálj vasárnap,meg hogyan tartsd az állataidat,de komoly problémáknál már csak azt bírja mondani:404 hibaüzenet-a keresett oldal nem található.
Szalag:
Rövid válaszokat irok mert lusta vagyok
- Isten megoldhatná hogy felhagyj minden káros szenvedéllyeddel most azonban de te nem akarod, ő pedig hagyja hogy ne akard. Persze igazságtalan világban élünk, de amíg nem engedjük be Istent addig ne nagyon reméljük az igazságot.
- Szerintem szabad akarat nélkül is vezet, mindenkinek van lelkiismerete, annyian éreznek bűntudatot maszturbálás után pedig világi embernek nem kéne, Isten belevéste az Ószövetséget a szívünkbe. Szóval szerintem Isten szól az embereknek a lelkiismereten keresztül, szerintem rengeteg világi embert is megihlet a jó útról, a 42-es példádra nincs jó válasz.
-Amennyiben hülyének nevezel tanuld meg a bújd szó helyesírását! ;) Ennyi erővel ti ateisták is irtóztok a mi dolgainktól, nem engeditek a szivetekbe az evangéliumot, és kérlek ne általánosíts. Isten nagyon sokszor segít nekünk a megfelelő döntés meghozatalában, nem így van ahogy leírtad, de ha most írnék példákat úgysem hinnéd el
Én meg Benedek Elek meséin nőttem fel.
Ha a helyes és helytelen megkülönböztetéséhez valakinek a Biblia útmutatására van szüksége, akkor csak egyet ajánlhatok: tisztítsa ritkábban a cipője talpát, mert még azt a pici IQ-t is lemossa róla ami az úton rátapadt.
Girgoy #25 válasza pontos, igaz és szép:
és akik nem értik, magukban ölték meg Istent, azért nem értik és nem is fognak soha többé a világon semmit sem érteni:
"Mindegyik esetben ott volt: Őt ölték meg..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!