Hol volt isten?

Figyelt kérdés

...a nankingi mészárlások alatt? A holokauszt alatt? Az észak-amerikai indiánok kiírtása alatt? Az ausztrál és dél-amerikai őslakosok megölése alatt?

Mit csinált? Nézte és élvezte a műsort?

2013. okt. 1. 19:02
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó ismét olvasd el a 17-es kommentet.

És látom hülye vagy (bocs erre nincs szebb szó).Ugyan is Isten a gondolatának a legkisebb szikrájával zökkenőmentesen megoldhatná nem hogy a Szíriai problémákat de akármit megoldhatna!Én,és az eltted szóló meg mik vagyunk?Istenek?Kétlem.Emberek vagyunk,és nem tudunk a puszta gondolatubkkal világot megváltó tetteket végrehajtani.Rengeteg energiát,jóval t9öbbet mint amit adhatok,igényelne bármilyen háború megállítása.De istennek semennyit nem igényelne!

Ráadásul hagyjál már a szabad akaratos baromságoddal.A szabad akarat megszegése nélkül is vezethetne minket a jóútra,illetve játszhatna a jó oldal kezére.Miért nem teszi?

Példáal illusztrálom:Megszegem e a másik szabad akaratát,ha egy számára konfortos lehetőséget felajánlok neki,ami végrehajtásával mindenki jól járna?

Válasz:Nem.

Isten akárkit akármikor megihlethetne (mint ahogy a könyve íróival is csinálta) és mindenki rájönne a helyes útra,de a választás még mindig az övé lenne.Csak hát az aki egy ilyen választást a rossz oldal felé hoz meg,az már tényleg bolond.De a legtöbb ember olyan helyzetben van hogy nem tudja meghozni a megfelelő döntést.Például:42-t írunk,betörnek a németek.Elviszik három fiadat.A tiszt annyit mond:Melyiket választod?Na ilyenkor mit kéne ntenned?

Ha lenne isten,ilyenkor megihletne a helyes döntéssel.Mert magadtól csak vétkezni tudsz.Ha a középsőt választod akkor a másik kettőt küldöd halálba,így lényegében a gyilkosság cinkosa vagy.Ha a legnagyobbat szintén két gyereket ölsz meg.Nincs emberi aggyal kitalálható jó választás.Itt isten kell.

De tudom,a kereszténység a filozófiától (mint ahogy az összes logikus dologtól) is irtózik így nem is várok választ.Búlyd csak a mesevilágodat,ami működik az olyan alkalmakkor mint hogy mit csinálj vasárnap,meg hogyan tartsd az állataidat,de komoly problémáknál már csak azt bírja mondani:404 hibaüzenet-a keresett oldal nem található.

2013. okt. 5. 13:58
 22/28 anonim ***** válasza:

Szalag:

Rövid válaszokat irok mert lusta vagyok

- Isten megoldhatná hogy felhagyj minden káros szenvedéllyeddel most azonban de te nem akarod, ő pedig hagyja hogy ne akard. Persze igazságtalan világban élünk, de amíg nem engedjük be Istent addig ne nagyon reméljük az igazságot.

- Szerintem szabad akarat nélkül is vezet, mindenkinek van lelkiismerete, annyian éreznek bűntudatot maszturbálás után pedig világi embernek nem kéne, Isten belevéste az Ószövetséget a szívünkbe. Szóval szerintem Isten szól az embereknek a lelkiismereten keresztül, szerintem rengeteg világi embert is megihlet a jó útról, a 42-es példádra nincs jó válasz.

-Amennyiben hülyének nevezel tanuld meg a bújd szó helyesírását! ;) Ennyi erővel ti ateisták is irtóztok a mi dolgainktól, nem engeditek a szivetekbe az evangéliumot, és kérlek ne általánosíts. Isten nagyon sokszor segít nekünk a megfelelő döntés meghozatalában, nem így van ahogy leírtad, de ha most írnék példákat úgysem hinnéd el

2013. okt. 6. 22:57
 23/28 anonim ***** válasza:
Az evangéliumok szerintem az európai normálba ivódtak.Szóval ha eszerint élek,lényegében az evangéliumok szerint élek.Ennyi.
2013. okt. 7. 12:19
 24/28 netbakter ***** válasza:
74%

Én meg Benedek Elek meséin nőttem fel.

Ha a helyes és helytelen megkülönböztetéséhez valakinek a Biblia útmutatására van szüksége, akkor csak egyet ajánlhatok: tisztítsa ritkábban a cipője talpát, mert még azt a pici IQ-t is lemossa róla ami az úton rátapadt.

2013. okt. 7. 12:54
 25/28 Girgoy ***** válasza:
59%
Mindegyik esetben ott volt: Őt ölték meg...
2013. okt. 7. 14:39
 26/28 anonim ***** válasza:
69%
Figyelj Isten is mészárolt embereket sőt ártatlan csecsemők százait mészároltatta le az angyalokkal, minden első szülött csecsemőt megölt. Ez annyira undorító hogy nincs több mondanivalóm, kész. Ez gusztustalan fúj. Aki ilyet csinál hogy ártatlan csecsemőket lemészárol annak nincs se esze, se szíve. EGY ÁLLAT NEM CSINÁL ILYET! Kész befejeztem.
2013. okt. 8. 18:01
 27/28 anonim ***** válasza:
44%

Girgoy #25 válasza pontos, igaz és szép:

és akik nem értik, magukban ölték meg Istent, azért nem értik és nem is fognak soha többé a világon semmit sem érteni:

"Mindegyik esetben ott volt: Őt ölték meg..."

2013. okt. 8. 19:20
 28/28 világvége1 ***** válasza:
Nem volt kit megóvjon. Egy fizikai világban elképesztően nagy dolog, ha egy jó akad. Nem élvezte, hidegen hagyta.
2020. jún. 23. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!