Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Amikor Isten segít az imádkozó...

Amikor Isten segít az imádkozóknak, akkor éljenzik! De mit mondanak akkor, amikor imádkoznak hozzá, és mégse segít?

Figyelt kérdés

Sok vallásos embert, sőt még csak nem is szükséges vallásosnak lennie(!) hallom, hogy ha valami rossz is lehetséges, vagy megtörténhet, akkor azt mondják:"majd imádkozom!" hogy ne történjen meg a dolog.És ha tényleg nem történik meg, jönnek a "Isten, megsegített minket! Isten szeret minket, törődik velünk!" Ez érthető.

Na de mit mondanak akkor, ha imádkoznak sokat, kérik az Úrat, hogy segítsen, ne történjen baj, ne kelljen valakinek leamputálni pl. a lábát, és mégis lekell?

Arra még sose hallottam semmi magyarázatot.

Mit mondanak arra az emberek, ha imádkoznak Istenhez, aki nem segített egy nagy bajban? Hogy épp szabadságon volt?

2013. okt. 1. 08:22
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
33%
Mikor azt a lányt megerőszakolták isten éppen nem ért rá,elnézéseteket kéri!Tegnap volt itt nállam,főztem bab levest úgyhogy lehet szeles volt a tegnapi nap.Volt olyan hely ahol a 100 km/h szél is előfordult.
2013. okt. 1. 14:23
 12/25 anonim ***** válasza:
Ezekért viszont ne Istent támadjátok, hanem a fajtátokat.
2013. okt. 1. 14:27
 13/25 anonim ***** válasza:
49%

Isten nem pénzbedobós automata.. "bedobok egy imát és kijön a segítség..." Nem így működik.

Jézus így imádkozott Atyjához: „Atyám, ha lehetséges, kerüljön el ez a kehely, de ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem ahogyan te!” Mt. 26.39.

2013. okt. 1. 15:37
 14/25 anonim ***** válasza:
7%

Jól tudom vajmi kevés vigasz némelyeknek akik nem értik a jelenlegi történéseket, azt amiről írtam.

Jézus és a próféták is előre figyelmeztették az embereket dolgokra, és csak az az érdekes, hogy amikor megtörténnek, akkor mintha a fülüket dugnák be az emberek és el vannak csodálkozva.

Elhunyt szeretteink pedig vissza kapják az életüket.

Persze ez is talán sokaknak akiknek ezt nehéz elhinni, vagy megérteni, sovány vigasz.

Magam is vesztettem el nem egy hozzá tartozómat, de azért, hogy Sátánnak adjak teret az Isten mocskolásával, azt már nem.

Nem beszélve, hogy nem csak Én de jó páran vagyunk itt keresztények, akiknek igen csak kemény dolgokon kell nap mint nap megküzdeni.

S nem ordibálunk meg szavakkal dobálózunk.

Csak egy eset a sok közül.

Mint tudják sokan, Én epilepsziás beteg vagyok, és volt alkalom, amikor az utcán kapott el egy roham, és jó páran elmentek mellettem, Kb 40 percig feküdtem a földön, mire valaki odajött segíteni, és hazakísért.

ez a kedves Hölgy elmondta, hogy voltak akik úgy mentek el mellettem, hogy azt motyogták, hogy biztos részeg vagyok, pedig nem fogyasztok alkoholt.

Ebből tanultam valamit képzeld.

Hogy a valóban részegen fekvő ember mellett sem megyek el, megkérdezem, hogy segíthetek e valamiben?

Katy Weaver

2013. okt. 1. 17:48
 15/25 anonim ***** válasza:
38%

re9;11 Ajjaj. Ez a legszomorúbb: Isten nincs, de ő az oka annak, hogy az emberek bántják egymást és a természetet.

Materialisták! azért a logikáról nem kéne teljesen lemondani. (bár a Logoszból ered, és azt is tagadjátok eszementen). Menthetetlenek vagytok.

Kérdező!

Én még nem hallottam éljenzést, mert ima után valami úgy történt, ahogy kérik. És vedd figyelembe, hogy a tanítás szerint, ha kértek megadatik - de ne legyen szívetekben harag, bocsássatok meg mindenkinek- így szól. Ez nem egy elhanyagolható kitétel, ez fontos. És nagyon-nagyon kevesen imádkoznak így

- azok utána BÁRMIT tapasztalnak HÁLÁSAK.

Mély összefüggés van itt! (érdekelne Lost meglátása ezzel kapcsolatban)

Ám amikor imádkozni készültök, bocsássatok meg, ha nehezteltek valakire, hogy mennyei Atyátok is megbocsássa bűneiteket.(Mk 11,25)

2013. okt. 1. 19:17
 16/25 anonim ***** válasza:
30%

"A keresztény ember mindenért hálás az Istennek, mert tudja, hogy amit Isten megenged az életében az javára válik."

Ha isten megengedi a Sátánnak, hogy garázdálkodjon, őtőle ered minden, vagyis ő a bűnös, vagy legalábbis bűnrészes. Ha valaki fegyvert gyárt és tudja, hogy az, akkor számoljon vele, hogy mást megölhetnek vele.

2013. okt. 1. 20:22
 17/25 anonim ***** válasza:
51%

"Ezt magyarázzátok meg annak a lánynak, akit 8 kan megerőszakol és belehal."

Ha mindenki Jézus tanításai szerint élne, nem lenne még 1 kan se, aki erőszakol.

"Na de mit mondanak akkor, ha imádkoznak sokat, kérik az Úrat, hogy segítsen, ne történjen baj, ne kelljen valakinek leamputálni pl. a lábát, és mégis lekell? "

Amit szabad szemmel nem látok, arra te taníts meg.

Így illik szólni Istenhez.

2013. okt. 2. 08:32
 18/25 anonim ***** válasza:
48%
Ááá... leszavazott valami keresztény! Aztán el ne felejtsd meggyónni vasárnap! X)
2013. okt. 2. 08:42
 19/25 anonim ***** válasza:
Örülj, hogy csak leszavaztak, mostanában még jelentik is a választ és töröltetik. :)
2013. okt. 2. 12:01
 20/25 anonim ***** válasza:

19 hahaj, pedig milyen rendkívül magas intelligenciára vall, hogy bűnösnek, bűnrészesnek mondja Istent. Akit nem hisz.

Ezt egy 40-es IQ-jú alkoholista disznóólban fetrengő is meg tudja tenni.

Egy fokkal nehezebb, megismerni - miről is van szó? Vagy olvasni, mondjuk a skolasztikusokat, A. Tamást, Anzelmust: Isten a lét. Mit is jelent ez?

A legkönnyebb Istent szidni.

Nem biztos, hogy a legkönnyebbet választani a legjobb is. Sőt!

2013. okt. 2. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!