Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszékenyek ennyire az...

Miért hiszékenyek ennyire az emberek a 21. században?

Figyelt kérdés
Hogy lehet olyanokat elhinni bárkinek is, hogy most írok egy példát, Szűz Mária jelenés, égő csipkebokor, Szent szellem megszállottság, stb?! El vagyok képedve, és nem értem, hogy felnőtt elvileg normális emberek hogy a francba hihetnek ilyen irreális, bizonyítatlan, abszurd dolgokban, tömegszuggesztióban?!

2013. szept. 29. 16:54
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
92%

Én se értem, hogy az enyém miért lett lepontozva. Én kifejezetten a hiszékenységre gondoltam, és nem magára a hitre. Az iskolás példát és úgy adtam, meg, hogy mit NEM tanítanak, nem pedig arra adtam a hangsúlyt, hogy mit IGEN. Jójó mindkettő fontos, de én csak az egyikkel foglalkoztam, a másikkal nem.

Egyébként üzenem annak a válaszolónak, aki kételkedik az evulócióban, hogy túl értékeli az emberi nyelvet. A művészeti készség meg pláne nem mérvadó. A prérikutyák is csak ugatni makogni meg csattogtatni tudnak, de rémisztő pontosságal írják le a környezetüket fajtársaiknak. A színeket is megtudják különböztetni, és több formában kommunikálni egymással. Csak azért, mert neked a magokás nem mond semmit, attól még bőven lehet benne információ. A gorillák is csak anatómiai okokból nem tudnak úgy kommunikálni, mint mi, de az értelmük meg van hozzá.

2013. szept. 29. 20:47
 22/42 A kérdező kommentje:
Sajnos nagyon elkanyarodtatok a kérdésemtől! Nem a nyelvészetről kérdeztem, kérem, hogy a kérdésem témakörén belül válaszoljatok!!
2013. szept. 29. 20:54
 23/42 A kérdező kommentje:
Arra válaszoljatok, hogy lehet hinni olyan abszurd dolgokban, amik nyilvánvalóan csak szemfényvesztők olcsó trükkjei?! (jelenések, tömeghipnózis, nyelveken szólás stb.)
2013. szept. 29. 20:59
 24/42 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező:Ezen mit boncolgassunk még többet?három fő ok:

-családtól és környezttől kapott beidegződéés

-szellemi gyengeség,és állandó kézfogásra való szükség

-olvasottság hiánya

Ezen nincs mit tovább beszélni.Ez a három az összes hitre ráhúzható és meg is felel,max az adott személyben a komponensek mértéke tér el.

És a spirituálisan turbózott görcsnek:ugye tudod hogy kommunikálni lehet fénnyel,hanggal,mozdulatokkal,színekkel,szagokkal?Akkor a szent jános bogarak fény lények?A kaméleonok szín lények?A méhek tánc lények?Mert ha az ember szó lény akkor az előző megállapítások mind helyesek.Ezek szerint isten a méhek teremtésénél 8-as alakban táncikált,közben ide-oda riszálta a potrohát és köröket írt le.Mert hát a méhek tánc lények...

2013. szept. 29. 22:53
 25/42 anonim ***** válasza:
4%

Az a különbség hogy mi a tapasztalataink alapján hisszük el mi igaz, míg ti a tankönyvből tanult dolgokat, utánajárás nélkül hisz a tudomány a leghatalmasabb minden szava szent és tévedhetetlen. Istent és a tudományt nem lehet összehasonlitani, nem is ezt akarom mondani, csak mondom hogy ti is hiszékenyek vagytok nem kell ehhez vallás.

És ne provokálj mert kétlem hogy ezeket élőben a szemembe mernéd mondani

2013. szept. 30. 00:47
 26/42 anonim ***** válasza:
95%

Utolsó:Miért?Nem tudod leellenőrizni hogy a Callisto létezik?Elmész egy obszervatóriumba és megnézed.Nem tudod leellenőrizni hogy London létezik.Repülőre szállsz és elmész.Nem tudod leellenőrizni hogy a vas 7,6 g/cm sűrűségű?Mérlegre teszel egy vaskockát és leméred.

A tankönyveknek max a villámtanuló,bevágós diákok hisznek,akik más nap már nem is emlékeznek a tananyagra.Aki viszont felépíti az agyában a dolgok rendszerét (miért függ össze a vegyértékelektronok száma a fősorozattal,miért van összefüggésben a szín a fény hullámhosszával) az könnyen visszaláthatja a világban a tudása helyességét.

Én is fikáznám a matematikusokat hogy csak elhiszik hogy 3 a másodikon kilenc,mert én nem tudok hatványozni,de az attól még kilenc.

Látod látod!Nem a te tudásod határozza meg a valóságot utsó.

(+1:POont a spiritualizmust nem lehet leellenőrizni.)

2013. szept. 30. 12:22
 27/42 anonim ***** válasza:
22%

Nem tudom hogy lehetnek ennyire hiszékenyek, komolyan. Igazad van.

Nézd meg ezt a tudománynak nevezett valamit. Azt mondják, hogy olt előember, meg ősember, meg evolúció, holott semmi bizonyíték, semmi lelet, mégis annyira mélyen hisznek a véletlen okozta világunkban, miközben semmire sincs válasz, hogy az iskolában tényként tanítják és az emberek simán benyalják, elhiszik és meg sem fordul a fejükben, hogy megkérdőjelezzék. Én sem tudom erre a választ, mármint a kérdésedre.

2013. okt. 2. 14:01
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

enngé

A magadfajták miért érzik feltétlen szükségét, hogy lépten nyomon porbaalázzák önmagukat?

Vagy ha szarkazmus, akkot elég rosszul csinálod.

2013. okt. 2. 14:17
 29/42 anonim ***** válasza:
27%

teljesen igaza van enngé-nek - (ugyanerről írtam a 9-ben) Szó sincs porba alázásról (a fogyasztói idióta materialista tömeg lett porba alázva)

A következő megy 50 éve:

Bármilyen mocsok fekáliára ráírják, tv-ben elmondják: 'tudósok laboratóriumban kutatók mérték, bebizonyították a brit kutatók (ez volt régen a világhírű szovjet tudósok kifejezés de hát változnak az idők) a tudomány stb '

- akkor azt BEVESZIK.

Pont.

2013. okt. 2. 14:24
 30/42 anonim ***** válasza:
De pontosan arról van szó. Ha pedig te a TV-ből szerzed az információidat, főleg tudományos témában, még egy hatalmasat rúgtál önmagadba.
2013. okt. 2. 14:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!